Operácia žlčníka a moja životnosť
Ahojte, som vystraasena,....zistili mi kamene v zlcniku a caka ma operacia. Nakoľko mame v rodine rodinnu anamnezu(rakovina hrub.creva) bojim sa, ze pridem o cely zlcnik a moj sa stav sa tym aj tak casom skomplikuje. Mate uz opereaciu niekto za sebou? ako dlho uz ste bez zlcnika?ako to zvladate?
@irishomeopat ja som zacala papat pupave stonky na zlcnik ale tym ze mam aj reflux zlce mi bolo poradene ze ich nemam papat nakolko si tym este viacej potporim tvorbu zlce ktora sa mi este viacej vyluci do zaludka a tym vacsie bolesti
ja to riesim homeopatikami ale to kazdy potrebuje individualnevzdy zacinam velmi pomaly aby sa to tam neupchalo , ono je to otazka aj toho ako su velke ked su prilis velke treba ist velmi na to opatrne lebo ked sa ti to nahrnie do choledocusu-spolocny zlcovy kanal pecene a zlcnika- upcha sa to a je kolika, existuju aj navody ktore funguju dobre pije sa vela olivovveho panenskeho oleja naraz a pije sa k tomu citronova stava vypudia sa kamienky (vacsinou niake ma aj zdravy clovek-je ich vidiet v stolici ked spravite tuto kúru) a potom vyjdu stolicou, niekdo k tomu bere aj horcik kvoli tomu aby to preslo hladsie -posobi to niak na tonus brucha. ja pouziva ale skor homeopatiu lebo a odstranuje aj tendenciu k tvorbe kamenov tymto druhym navodom sa to odstrani vycisti ale pravdepobone sa to vrati kede zlcnik oslabeny ostane stale. vola sa to liver flush po anglicky mas na internete navody ale bacha na to ako mate velek tie kamene aby sa to tam neupchalo a nebola kolika
ono to uz spolu suvisi lebo zlc usti do traviaceho traktu a tam ma pomahat travit ,ale ked ti nefunguje dobre uzaver zaludka potom ti zlc ide hore pazerakom a citis ju v hrdle,tam ked sa to nebude riesit cele naraz vsetko co ti zvysi zlc co ti bude pomahat na zlcnik lebo zlcniku pomozes len tak ze zvysis tvorbu zlce a precistis ho
@irishomeopat ja sa prave aj obavam toho,ze ak by mi tam zostali,vznikol by z toho nador ci?
@zuzica4 najdes hotove v lekarni ale tie nemaju take iste zlozenie.vyhladaj na nete zdravie z bozej lekarne maria trebenova a precitaj si o kvapkach.ak budes chciet poslem ti link kde ich kupis.dva tyzdne luhujes a mozes pouzivat. Ja si idem zajtra davat luhovat.zevraj to pomaha pri silnych bolestiach ulavi od bolesti.pocula som od viacerych.treba vyskusat.tam sa docitas aj ako si aplikovat obklad.vyskusaj aj papat stonky z pupav.su velmi horke mne to kludnilo zaludok.
nemal by ale skor ci neskor pride kolika ked ich tam bude vela a nebudes to "cistit", casto bolievaju krize od zlcnika,
@irishomeopat predpokladam ze operaciou zlcnika sa reflex zlce nevyriesi?
Mne žlčník vybrali keď som mala 18+7kamenov a som šťastná že mám pokoj od tých otrasnych bolesti. Časom podľa mňa tak či tak bude treba operácia a môj názor je čím skôr tým lepšie
Ahoj ja som prave dnes 3 mesiace po operacii a vobec nelutujem. Pomaly uz zacinam jest normalnu stravu a zatial v pohode. Neviem na co som tak dlho cakala, pretoze moje zachvaty boli des. Moj porod bol nic oproti zachvatom co som mala. Moje odporucanie je cbod co najskor na operaciu pokial sa ti da.
dievcata a mali ste niekora popri kamenoch aj reflux zlce?
@nina88 ja som čakaka pol roka na opku,lebo som bola chorá, menzes, zuby a potom, keď sa mi komplet začali týždeň za týždňom zhoršovať pecenovky tak už ma urgentne brali na opku, po vybratí stichov, pecenovky stále vysoké hodnoty,lekári ma strašidlo... tak už sa mi hlavou prehánalo všeličo.... Alé našťastie potom už o. K. A ty sa ako cítiš? Mala si aj po opke záchvat?. Cítiš sa?
@zuzica4 no mne robili pred tým magnetickú rezonanciu, či nemam v zlcovodoch kamienky, myslim ze vtedy bývajú záchvaty aj po operácii, z čoho by inak bol záchvat? No dúfam ze uz to nezažijem. Pomaly začínam jesť všetko. Cítim sa fajn. Nafukuje ma často, jem vlákninu a probiotiká. Skôr mam iný problém. Vonkajšie stehy mi vybrali po tyzdni ale začali mi vyliezať vnútorne, asi sa nevedia rozložiť. Neviem co s tým... ešte mi nebrali pečeňovky, ale pred operáciou som ich uz mala v norme.
@mpravda Dobry den, ako odporucate cistit zlcnik?
@skolara To stým olejom, grepom a soľou je blud. To čo vylucis niesu kamene ale zlúčeniny toho oleja grepu a solí. Mám to odskúšané na sebe. Mám tiež žlčníkové kamene tak som myslel že ich takto odstranim bez operačného zákroku. Robil som tu kúru dvakrát potom som sa objednal na sono aby som si overil či to boli naozaj kamene čo so mňa vyšlo a na moje veľké prekvapenie kamene v žlčníku mám naďalej také isto množstvo aj takú istú veľkosť a konzumácia čiernej reďkovky a pitie čaju na žlčníkové kamene tiež nepomohli. Sú to všetko len bludy. Nakoniec musím ísť predsa len na operáciu. A ešte musím podotknúť že tá kúra s olejom nielen že nepomohla ale problémy zo žlčníkom sa mi ešte viac zhoršili. Takže ak máte žlčníkové kamene a robia vám problémy ako mne choďte hneď na operáciu lebo čaje, čierna reďkovka a kúra olejom vám vôbec nepomôžu.
Kamene neodstrani nic.. odstarnuje sa cely zlcnik. Ak si niekto s kamenmi urobi tuto olejovu kuru riskuje, ze sa mu ten kamen predsta dostane pri tom podrazdeni oleja zo zlcnika, a poskodi zlcovody, alebo nebodaj rovno zlcnik. Mne mini kamene pri kolike vyplavilo, ERCP mi robil gastroenterolog, zlcovody preplachol a bolo. Proste som mala stastie. Odvtedy si davam rabanon kuru (to je z redkovky). Ale ziadne pokusy by som enrobila.
Ahojte otvorím tému. Ako žijete bez neho? Mna to čaká v juny
@timea301196 Vsetko som jedla od mesiaca, ak vraj prestanes jest mastne, tak si telo zvykne a nebudes moct potom....ja som dala na radu, od mesiaca som jedla pizzu, grilovane klobasky 😅 Nic ma nebolelo, akurat ma niekedy po tych klobaskach prehnalo...taka riedsia tukova nestravena stolica...ale nic hrozne, klobasky boli paradne 😆
Vsetko jem...akurat niekedy ked mi je po velmi velmi mastnom jedle tazko na zaludku - ked si dam viac, dam si Pankreolan po jedle a super. Ale to takmer nikdy. Nemas sa coho bat 😊
@mpravda Pekny biznis...nas ucil na vyške najlepsi brusny chirurg v Presovskom okrese...a tiez vravel, ze ocista je blud. No chapem, ze niektory lekari chcu na tom zarobit.ak by to tak bolo, zdravotníctvo by nemrhalo tisice a tisice na drahe operacie....damy, neverte kazdemu kto si chce zarobit na ludskej nevedomsoti.....hlavne ak na tom zarobi...treba verit odbornikom vo svojom odbore....
Pozrite popis mpravda.... alternatívna medicina je sarlatanstvo.

@irishomeopat a pri refluxe zlce a zlcnikovych kamenoch nejake prirodne typy? 🙂