icon

Oplatí sa trichologické vyšetrenie vlasov?

edith267
30. aug 2022

Zdravím, oplatí sa takéto vyšetrenie? Je dosť drahé a neviem či reálne sa oplatí či pomôžu viac ako kožná lekárka lebo mne bars nepomohla a hľadám pomoc inde.
Ďakujem

15jana15
30. aug 2022

ahoj ja som bola pred rokmi + som potom chodila na mezoterapiu a "užívala" xy rôznych šampónov a prípravkov,, nič moc... pomohlo mi keď som sa tým prestala zaoberať... čím viac som sa tým trápila tým viac vypadávali 🙂 ale čo určite skús - tak endokrinologičku,,, či to nie je štítna žľaza 🙂 to by sa dalo liečbou upraviť 🙂

edith267
autor
30. aug 2022

@15jana15 Pravda asi tak ,ja sa tým zaoberám už pomaly vkuse :D A aj keď sa pozriem do zrkadla tak mám dosť :D No ja som už bola 3krát u endokrinologičky lebo u obvodnej doktorke mi pri prevetívnej prehliadke vyšla trocha nejaká nerovnováha a keď som šla ku endokrinologičke tak už bolo všetko oka tak neviem a to som bola u dvoch rôznych 😔 ešte som chcela vyskúšať endokrinologické vyšetrenie možno tiež takto mimo bežných doktorov ale niekde súkromne ale to tiež neviem či nie sú len vyhodené peniaze zase :D

bashee
30. aug 2022

@edith267 oplati ak chces vylucit androgennu alopeciu napr. To ti na 100% uda len trichologia a trichoscan.

janiely
9. máj 2025

Suhlasim s bashee, tricho je skor len na zistenie androgen.alopecie, v ost pripadoch su to zbytovnr vyhodene peniaze, tiez som bola. Nijak nepomohli, AA vylucili, odporucali mezo, ale vzhladom na zistene info, ak mi ziadne ziviny nechybaju, je to zbytocne - je to len komplex vitaminov na stimulaciu rastu. Popravde mne rastli vlasy dost uz od revalidu, rozmarin.vodicky, ale viac ako rast som potrebovala riesit zastavenie vypadavania vlasov.