Opuch a bolesť po artroskopii kolena
Dobrý deň. Som mesiacov po artroskopii kolena. Kde mi odobrali časť menisku a odstránili pliku. Pred dvomi týždňami mi ťahali vodu z kolena,stále pretrváva bolesť a opuch kolena. Koleno ľadujem a natieram si voltarenom.
Dokedy môže trvať opuch a bolesť ?
Ďakujem za rady🙏 už som zúfalá
@markusrasford doma cvičím ,už cviky poznám keďže je toto už moja 4 -tá operácia kolena. Na rehabilitáciu idem až v utorok
@zuzana2208 Pohotovosť,!! je tam voda...!! Musia ju vybrať
Keď som mala bolesti potierala som Elmetacinom, užívala Aflamil. Ale opuch- vybral mi vodu.. Guna injekcie pomohli 4x po týždni.. Lenže ja operáciu nemám. Treba sa na to spýtať lekára..
@zuzana2208 kde ti to robili? Nevyzerá to dobre
@isis234 Ďakujem, zbehnem na pohotovosť, lebo ozaj to dosť bolí
@markusrasford robili mi to v Skalici
Keď sa ti stale tvorí voda to nie je dobre bola si sukromne či normalne v nemocnici?
@nikoletkaa32 Bola som normálne v nemocnici
@nikoletkaa32 a z čoho sa môže tvoriť stále tá voda?
@zuzana2208 Príčiny vody v kolene
Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu spôsobiť vodu v kolene [2].
a) Zranenia kolena
Ak dôjde k zraneniu kolena, môže to spôsobiť vodu v kolene. Zranenia, ktoré môžu mať za následok vodu v kolene, zahŕňajú zlomeniny, vykĺbenie kolena, alebo poranenie menisku.
b) Artritída
Artritída je ochorenie kĺbov, ktoré môže spôsobiť vodu v kolene. Reumatoidná artritída, osteoartritída a lupus sú niektoré z druhov artritídy, ktoré môžu mať za následok vodu v kolene.
c) Infekcia
Infekcia kolena môže spôsobiť vodu v kolene. Tento stav sa nazýva bakteriálna artritída a je zvyčajne spôsobená infekciou v kĺbe.
d) Nadmerné cvičenie
Nadmerné cvičenie, najmä opakované nárazy a skoky, môže spôsobiť vodu v kolene. Tento stav sa môže vyskytnúť u športovcov a tanečníkov.
e) Obezita
Obezita môže mať za následok vodu v kolene, pretože zvyšuje zaťaženie kĺbov a môže spôsobiť zápal kĺbov.

@zuzana2208 navštív opäť lekára. Rehabilitáciu nemáš predpísanú?