Opuchnuté prsty a svrbiace pľuzgiere

8. mar 2025

Ahojte baby, neviete mi poradiť? Dnes je mesiac,čo mi začali puchnut prsty na ruke, dokonca nenavleciem.ani snubný prsteň 😭,nosím na pravej ruke teraz. Puchnu mi tri, v podstate ma nebolia, neobmedzuje ma to v ničom, no už ma to začína trápiť. Občas sa mi spravia na nich malé pľuzgieriky a svrbia....neviete čo by to mohlo byť? Mám 46 rokov, nadváhu nemám, stravujem sa zdravo, športujem, žiadne iné zdravotne problémy nemám. Myslela som ,.že artritída, no tam opisujú bolesť, a aj človek že sa cíti zle,má horúčku...ja nič okrem opuchu. K dr sa chystám v utorok.

A všetko dobre k MDŽ ♥️♥️♥️

blanblan
8. mar 2025

Mám to podobné a ešte horšie na vzhľad. Bola som u lekára ale moc ma neukludnil lebo tiež na to pozeral dosť prekvapene. Hodil mi antibiotiká potom sa to zlepšilo a po týždni sa to zas zhoršilo. Vraj tomu treba oddych, tak to moc nedodrziavam po pravde, veľa cvičím aj s váhami a to tomu nerobí dobre, samozrejme obmedzujeme teraz váhy ale už asi budem musieť vyradiť úplne.☹ Daj potom vedieť čo ti povedal lekár prosím!

autor
8. mar 2025

@blanblan ahoj, a nerobili ti krvné testy? A tiež ťa občas svrbia? Ja som včera večer nevedela vydržať. No nesvrbia ma často. Je to celé divné. Kúpila som si dolgit, no absolútne nijak to nepomáha...Ja naopak ruku nejako moc nezaťažujem, taká klasika. Jasné, dám vedieť čo mi povedal👍

ina2405
8. mar 2025

Nemala si chrípku alebo covid?

autor
8. mar 2025

@ina2405 ahoj, túto zimu som nebola vôbec chorá, ani len nádchu, kovid som mala pred tromi rokmi,no slabý priebeh. Puchnut mi začal pred mesiacom najskôr ukazovák a postupne sa pridružil aj stredný a aj prstenník. Som z toho už na nervy

ina2405
8. mar 2025

Ja by som si vypýtala výmenný lístok k reumatológovi a urobiť odbery na autoimuno ochorenia.

autor
8. mar 2025

@ina2405 👍, asi sa tomu nevyhnem, rozhodne to idem riešiť,pokým je to v začiatkoch. Ďakujem

blanblan
8. mar 2025

Nie, žiadne testy, myslím že to celkom odflakol, nebola to moja doktorka tak asi pôjdem ešte k nej. Aj mňa to zvykne svrbiet, ale nie zas nejak príliš, a také akoby prhlenie od žihľavy. Mne to začalo maličkom a postupne k ukazovaku. Je to ozaj čudné. Už som sa tešila že som sa toho zbavila a po týždni je to tu zas.

d0minikat
8. mar 2025

Ahoj, skús si pozrieť dyshidtotický ekzém. Tiež ma to občas trápi, opuchnú mi prsty, vyhodia sa pľuzgieriky a svrbia.

autor
8. mar 2025

@d0minikat ahoj a ďakujem za koment, mrkla som to, no nie, symptómy nesedia, tie pľuzgieriky mám suché, a také červené.

snowflakenel
8. mar 2025

Presne toto mam.aj ja. Mne to robi chlad a studena voda, ked daco oplachujem. Akonahle sa.otepli, tak mi to zmizne. Aj soferujem v rukaviciach,,ked sa co o len trochi ochladi.

autor
8. mar 2025

@snowflakenel aj ti opuchnu, že máš aj mesiac vkuse opuch?

snowflakenel
8. mar 2025

Mala.som niekedy rano, omo to ta,koza, ked ma.svrbela, tak,akoby opuchla a popukala az do krvi. Pluzgieriky som mala a teda mavam skor dole na prstoch, ako,zacina dlan.