icon

Opuchnuté viečko - príčiny a riešenia pre zdravé oči

11. máj 2025

Ahojte, už pol roka mám problém s opuchom viečka. Najhorsie je to ráno po zobudení, ale stále to je len na pravom oku. Používam biodermu ale nezaberá ani tá. No v poslednej dobe to je strašné, katastrofa už sa bojím ísť aj von medzi ľudí. Používam hypoalergennu kozmetiku aj pracie prostriedky. Alergie na potraviny mám spravené všetko ok. Môže to byť hormonálne? Alebo nejaka alergia na niečo vonku? Máte to niekto tiež takto? Čo vám pomáha na to?

mirage
11. máj 2025

mam, na oboch. mam predpisany prednison, lekari to pripisuju menopauze, pomoct inak nevedia.

autor
11. máj 2025
@mirage

mam, na oboch. mam predpisany prednison, lekari to pripisuju menopauze, pomoct inak nevedia.

@mirage
@mirage ja mám endometriozu, cize vela estrogénu, tak tiež to bude u mňa asi hormonálne.

lucia13022023
11. máj 2025

Aj ja som to mala od októbra do marca. Po xy vyšetreniach je to spôsobené histamiom.

rybka143
11. máj 2025

Žiaľ,si z vlastnej skúsenosti viem predstaviť, aké to je nepríjemné,som v menopauze a tiež sa mi to robí na vreckách, najmä na ľavom.Mne zatiaľ pomáha hydrocortison masť na striedačku s Bepanthen sensiderm.

autor
11. máj 2025
@rybka143

Žiaľ,si z vlastnej skúsenosti viem predstaviť, aké to je nepríjemné,som v menopauze a tiež sa mi to robí na vreckách, najmä na ľavom.Mne zatiaľ pomáha hydrocortison masť na striedačku s Bepanthen sensiderm.

@rybka143 hydrocortison vám zaberá na opuch?

rybka143
12. máj 2025

Najmä na to svrbenie,ale aj na opuch