Ortognátna operácia, posun čeluste
ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?
Ahojte baby, prosim Vas je tu niekto kto uz absolvoval operaciu celuste?ja som dva tyzdne po operacii, robili mi aj hornu aj dolnu celust a som momentalne zdrotovana...neviete mi.poradit nejake recepty na mixovane jedla tak aby sa dali zjest?som dost chuda a este som aj schudla..tak aby som uz viac neschudla..dakujem za pomoc ;)
@catherin12 ja nie som po operacii ale tak skus tak ako detske prikmy, navar a vsetko normalne spolu vymixuj, sice to nebude vabne na pohlad ale jest treba. Alebo sa da zohnat specialna tekuta strava v lekarni - nutrilon. Nejake smoothie alebo sejky ta nezachrania...
@kondaska1
Dakujem krasne...ja si vpodstate robim aj nieco podobne ako su tie detske prikrmy, no z masa m napina a zvracanie u mna je velmi nebezpecne preto hladam nejaku inu alternativu ;(
@catherin12 kup si nutridrinky...
@catherin12 zeleninovu polievku si rozmixuj
@mentolka28 jojo nutridrinky 🙂 ja ze nutrilon, uz mi zasibkava 😂
ahojte zienky, nasla som si tuto temu uplne nahodou. mam 6m synceka, viem, ze sa to u babatiek vsetko vyvija, a dufam, ze sa este pekne vyvinie, no teraz ma podstatne kratsiu spodnu sanku, a neviem, ci je to ma suvis, no v noci spi s otvorenou pusou, a ani cez den si ju nezatvori. podla mna ako laika, to suvisi s tvarom jeho pusy, kedze horna sanka je podstatne dlhsia ako spodna, prirodzene tu pusu nezavrie. mali ste aj vy takehoto problemy v detstve, ci len zbytocne stresujem? dakujem za odpovede.
@gombicka bud kludna, to maju vsetky babanka, kazde jedno ma tu bradicku viac vzadu a akoby predkus, suvisi to s tym aby mohli sat mliecko, postupne bude sanka dorastat, je este velmi malicky. Samozrejme tym sa nevylucuje, ze to mohol od niekoho z rodiny podedit, takto skoro sa ale este nedaju vynasat nejake diagnozy... Takisto ked zacnu vyrastat zuby tak medzi hornymi ma vacsina babatiek najskor medzeru, niektore aj dost vyraznu, ale aj to sa postupne upravi ako budu vyrastat dalsie zuby.
Ahojte, chcela by som sa opýtať či náhodou nemá niekto z Vás skúsenosti s doc. Statelovou z Martina a tiež by som chcela vedieť či niečo zo spomínanej liečby hradí poisťovňa. Ďakujem
Naozaj?v ktorom roku?
A mozem vediet aka cena vas vysla za tu operáciu u doktora hrubalu?
@kajka400 ahoj 🙂 prosim ta možem ta kontaktovať ohľadne toho Brna ? Zaujimalo by ma ci tam robia priamo konzultáciu, alebo ci ta tam ta pošle doktor zo Slovenska. Som v zahraničí a preto by mi vyhovovalo, ak by vsetko prebehlo na mieste. Môžeš mi povedat názov kliniky ? Ďakujem moc za tvoje rady. Na internete sa moc toho nedočítaš :(
@ruzicka603 Mudr. Andel .....syn k nemu chodí sme veľmi spokojný dajte si u neho konzultáciu čím skôr si tam zavolajte aby ste nečakala dlho na termín k nemu on je čelustný ale majú zubnú klinku proste deti všetko v narkoze aj implantáty mi sme spokojný chodíme tam už celá rodina .... a chodia k nemu až od žiliny klinika v Hlohovci určite odborník

@janicaopica mozete ist aj cez svojho stomatologa ze koho vam odporuci, ale aj priamo k ortodontovi, nepotrebujete odporucajuci listok. Je dobre si pozistovat cez skusenosti, kto bol ako spokojny s vysledkom (nie len cenou), lebo ten je u vas dolezity. Ako hovori slogan jednej estetickej kliniky : "si jedine co mas" 😀 v trencine je dobry Lehotsky - otec so synom, ale samozrejme je ich tam urcite viac, len treba popatrat a pytat sa.