icon

Ošetriť poranený prst doma alebo ísť na pohotovosť?

lu_si_lusi
31. aug 2022

Ahojte, potrebujem poradiť,podržala som si prst nožom pri krájaní, mám ísť s tým na pohotovosť alebo si ho ošetrovať doma,dajte mi aj rady čo si na to dať ďakujem 😊

wade
31. aug 2022

Chod na pohotovosť. Dajú ti tam 2-3 stehy a rýchlejšie sa ti to zahojí. Inak sa s tým budeš dlho trapit.

pinkgirl
31. aug 2022

To už vyzerá na šitie. Ja by som šla na pohotovosť. Skoré uzdravenie 🍀

mufka1
31. aug 2022

Ahoj ja som kuchárka a uz som sa veľa krát porezala, že by to bolo na zasitei ale toto nieje na zasitei. Umy si to pod tecucov vodou a daj betadine ak máš a zavias pevnejšie ale zasa nie moc aby prúdia krv. Ja som si odrezala celé bruško na prste a nezasivali mi nič, aj keď mi s neho chyba ☺️ a mala som to zahojene za 2 týždne. Neboj hlavne dezinfekcia trosku uviazať a budeš o.k.🙂

doriiis
31. aug 2022

Tiez si myslim ze toto este zvladnes aj sama.

lu_si_lusi
autor
31. aug 2022

@mufka1 betadine nemám ... dezinfikujem si to vodkou , a previazala som si to ,ďakujem na pohotovosť moc nechcem ísť 😊

mijunik
31. aug 2022

@lu_si_lusi ja by som s takouto ranou išla na pohotovosť. Podľa mňa sa Ti to rýchlejšie a krajšie zahojí, keď to zašijú. Možno Ti dajú len tie lepiace pásiky na to. Držím palce. 🙂

mufka1
31. aug 2022

@lu_si_lusi držím palce s ktoré zahojenie 🙂

lu_si_lusi
autor
31. aug 2022

@mufka1 ďakujem krásne 😍

doriiis
31. aug 2022

@lu_si_lusi ...a kup si dezinfekciu.Pre istotu,co ked sa minie vodka.

jaaty
31. aug 2022

@lu_si_lusi mala som pred dvoma týždňami to isté len z boku prsta. Stačí riadne stiahnuť leukoplastom aspoň na 2 dni a rána sa stiahne sama

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
lu_si_lusi
autor
31. aug 2022

@doriiis ďakujem 😍

lu_si_lusi
autor
31. aug 2022

@jaaty dobre ,ďakujem 😍

espritka29
31. aug 2022

Pomoze aj Aloe. Mala som ovela horsi rez - cele brusko palca viselo a cistila som to doma a potierala Aloe odrezkami rastliny a davala leukoplast na spevnenie. Hojilo sa mi to niekolko mesiacov.

espritka29
31. aug 2022

@lu_si_lusi takto to vyzeralo u mna po tyzdni

lu_si_lusi
autor
31. aug 2022

@espritka29 fuu to si mala ešte horšie,. Už zahojene ?

espritka29
31. aug 2022

@lu_si_lusi ano, je na nom jazva, ale uz je ok. Myslela som, ze v nom uz nebudem mat cit, ale vsetko je ok, aj cit 🙂

noami12
31. aug 2022

@lu_si_lusi priateľ si tak pred týždňom rozťal pri tej kosti do hĺbky ale na pohotovosť nechcel ísť si do dat zasiť a pekne sa mu to začalo hojiť, hlavne dezinfekciu si na to dávaj