Osvedčil sa vám Listerine pri zápale ďasien?
Ahojte, osvedčil sa vám Lysterin pri zápale ďasien? Ďakujem.
@nikamonika
U mňa jednoznačne corsodyl!!!!!!
lysterin nerobí nič. musíš si dokonale čistiť zuby vrátane medzizubných priestorov a určite vyhľadaj dentálnu hygieničku 🙂
@nikamonika ja používam gel curasept na potieranie a na výplachy pri zápale je výborný Parodontax a samozrejme v spolupráci s mojou zubárkou, ktorá mi pravidelne čistí medzizubné priestory kvôli niekoľkým korunkám a aj ja denne medzizubnou kefkou🙂
@nikamonika pri zapale dasien navstiv dent. hygienu a kazdy den si dokladne cisti zuby aj medzizubnou kefkou. Ziadne pasty a vody nepomozu tak, nez vyssie uvedene.
pri zápale ´ˇdasien, ale aj pri opakovaných aftoch jednoznačne zubnú pastu s aloe vera. môj manžel mal roky problémy s boľavými ´dasnami plus mal takmer nonstop afty. napriek tomu, že nemal kazy, pravidelne chodil k zubárovi, nijako sa nám nedarilo ďasná poriešiť. a teda nakúpili sme od lacalutu, cez elmex, sensodyne všetko. pomohla mu jedine aloe vera pasta a teraz na ňu nedá dopustiť. 🙂
https://www.foreverliving.com/retail/shop/shopp...
Ist na dentalnu hygienu to ako prve. Potom po kazdom jedle az do vyliecenia si cistit zuby makkou kefkou ( curaprox ultra soft) a parodontaxom. Vyplachovat corsodylom a salviovym odvarom.
Ja som tiez urcite za corsodyl...aj tie salviove odvary su super.
mne pomohol meridol, listerine vobec
pomoze toto a presne v tomto poradi: dentalna hygiena (ak treba aj zubar), biogaia prodentis je vyborna a pomaha (cmulacie probiotika su, ja ich pouzivam tak 2x do roka po DH), cistit pravidelne zuby, medzizubne priestori makkou kefkou a zubnu pastu podla typu zubov... dasna mozu byt podrazdene nie len napr. paradontozou, ale mechanickym podrazdenim a podla toho treba riesit problem. Nie kazdemu robia pasty na krvacajuce dasna dobre a teda "preventivne" by som si paradontaxom zuby necistila, ja skor odporucam niektoru na citlive zuby (sensodine - teraz je pure white ci co, dostat ju iba v lekarniach a po dentalnej hygiene je perfektna, proti skvrnam na zubom, na citlive zuby...), medzizubnu kefku/nit tiez treba pouzivat v dobrej velkosti.
A na kloktanie odporucam florsamil (alebo taky nejaky nazov ma), kloktadlo zo salvie.. mne velmi pomohol :D alebo elmex sensitive/meridol ustnu vodu. Lysterinu som dala sancu 2x a vzdy skoncil v kosi.. je to velmi agresivne podla mna a urcite nic liecive :D
mne sa osvedčila kedysi voda stoma paradentol s čajovníkovým olejom (tea tree oil)
pred rokom sa to prestalo vyrábať, tak si kupujem obyčajnú tesco dentálnu vodu a pridávam do nej pár kvapiek čajovníkového oleja z lekárne. len pred každým použitím treba vodu pretrepať. je to dobré aj na afty
inak je super corsodyl, ale farbí zubnú sklovinu na žlto, takže ten používam len v akútnych prípadoch
Curasept, 2 tyzdne intenzivna kura, 2x denne, mne pomohol 😉
Ďakujem všetkým za odpovede, nestihla som skôr.
vyskusajte pastu s obsahom microstriebra,,ma antibakterialne ucinky
Na dasna urcite Lacalut
hovorí ti niečo propolis tekutý? Vyskúšaj ho pomáha pri ošetrení ústnej dutiny, zápal, krvácanie ďasien je výborný na podporu a posilnenie imunitného systému na kožné problémy, akné , popáleniny, odstraňuje ústny zápach. https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...

Listerin urcite nie, je velmi agresivny a moj kamarat je zubar, kt mi ho vobec neodporuca. Ked uz tak elmex, sensodine. Ak mas zapal dasien tak florsamin, herbadent si potieraj. Vyluhuj salviu a kloktaj. Je to ovela ucinnejsie , setrnejsie a aj lacnejsie ako ten prereklamovany brak.