icon

Osvedčil sa vám Listerine pri zápale ďasien?

nikamonika
3. aug 2015

Ahojte, osvedčil sa vám Lysterin pri zápale ďasien? Ďakujem.

pumpkincake
3. aug 2015

Listerin urcite nie, je velmi agresivny a moj kamarat je zubar, kt mi ho vobec neodporuca. Ked uz tak elmex, sensodine. Ak mas zapal dasien tak florsamin, herbadent si potieraj. Vyluhuj salviu a kloktaj. Je to ovela ucinnejsie , setrnejsie a aj lacnejsie ako ten prereklamovany brak.

jaja018
3. aug 2015

@nikamonika
U mňa jednoznačne corsodyl!!!!!!

cup_of_tea
3. aug 2015

lysterin nerobí nič. musíš si dokonale čistiť zuby vrátane medzizubných priestorov a určite vyhľadaj dentálnu hygieničku 🙂

krenkova
3. aug 2015

@nikamonika ja používam gel curasept na potieranie a na výplachy pri zápale je výborný Parodontax a samozrejme v spolupráci s mojou zubárkou, ktorá mi pravidelne čistí medzizubné priestory kvôli niekoľkým korunkám a aj ja denne medzizubnou kefkou🙂

evka4
3. aug 2015

@nikamonika pri zapale dasien navstiv dent. hygienu a kazdy den si dokladne cisti zuby aj medzizubnou kefkou. Ziadne pasty a vody nepomozu tak, nez vyssie uvedene.

adeli79
4. aug 2015

pri zápale ´ˇdasien, ale aj pri opakovaných aftoch jednoznačne zubnú pastu s aloe vera. môj manžel mal roky problémy s boľavými ´dasnami plus mal takmer nonstop afty. napriek tomu, že nemal kazy, pravidelne chodil k zubárovi, nijako sa nám nedarilo ďasná poriešiť. a teda nakúpili sme od lacalutu, cez elmex, sensodyne všetko. pomohla mu jedine aloe vera pasta a teraz na ňu nedá dopustiť. 🙂
https://www.foreverliving.com/retail/shop/shopp...

anaku
4. aug 2015

Ist na dentalnu hygienu to ako prve. Potom po kazdom jedle az do vyliecenia si cistit zuby makkou kefkou ( curaprox ultra soft) a parodontaxom. Vyplachovat corsodylom a salviovym odvarom.

lejlla
4. aug 2015

Ja som tiez urcite za corsodyl...aj tie salviove odvary su super.

kvetulienka253
4. aug 2015

mne pomohol meridol, listerine vobec

simca06022011
4. aug 2015

pomoze toto a presne v tomto poradi: dentalna hygiena (ak treba aj zubar), biogaia prodentis je vyborna a pomaha (cmulacie probiotika su, ja ich pouzivam tak 2x do roka po DH), cistit pravidelne zuby, medzizubne priestori makkou kefkou a zubnu pastu podla typu zubov... dasna mozu byt podrazdene nie len napr. paradontozou, ale mechanickym podrazdenim a podla toho treba riesit problem. Nie kazdemu robia pasty na krvacajuce dasna dobre a teda "preventivne" by som si paradontaxom zuby necistila, ja skor odporucam niektoru na citlive zuby (sensodine - teraz je pure white ci co, dostat ju iba v lekarniach a po dentalnej hygiene je perfektna, proti skvrnam na zubom, na citlive zuby...), medzizubnu kefku/nit tiez treba pouzivat v dobrej velkosti.
A na kloktanie odporucam florsamil (alebo taky nejaky nazov ma), kloktadlo zo salvie.. mne velmi pomohol :D alebo elmex sensitive/meridol ustnu vodu. Lysterinu som dala sancu 2x a vzdy skoncil v kosi.. je to velmi agresivne podla mna a urcite nic liecive :D

zamilion
4. aug 2015

mne sa osvedčila kedysi voda stoma paradentol s čajovníkovým olejom (tea tree oil)
pred rokom sa to prestalo vyrábať, tak si kupujem obyčajnú tesco dentálnu vodu a pridávam do nej pár kvapiek čajovníkového oleja z lekárne. len pred každým použitím treba vodu pretrepať. je to dobré aj na afty
inak je super corsodyl, ale farbí zubnú sklovinu na žlto, takže ten používam len v akútnych prípadoch

libka1
4. aug 2015

Curasept, 2 tyzdne intenzivna kura, 2x denne, mne pomohol 😉

nikamonika
autor
6. aug 2015

Ďakujem všetkým za odpovede, nestihla som skôr.

monique55
27. aug 2015

vyskusajte pastu s obsahom microstriebra,,ma antibakterialne ucinky

jankavt1
27. aug 2015

Na dasna urcite Lacalut

lindusss176
12. okt 2015

hovorí ti niečo propolis tekutý? Vyskúšaj ho pomáha pri ošetrení ústnej dutiny, zápal, krvácanie ďasien je výborný na podporu a posilnenie imunitného systému na kožné problémy, akné , popáleniny, odstraňuje ústny zápach. https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...