Otoskleróza a tinitus
Už strašne dlho mi hučí,píska,šumí v pravom uchu a aj slabšie počujem.Bola som na vyšetrení sluchu audiometrii a tá mi potvrdila skoro 69% poškodenie sluchu pravého ucha.Lekár odporúčal operáciu, preto by som Vás chcela poprosiť o Vaše osobné skúsenosti ak ste operáciu absolvovali, ako to dopadlo a či to pomohlo.Ďakujem za príspevky.
@salo dakujem pekne
@salo ahoj,tak ako sa má ucho?lepší sa Ti sluch?
@lindulienka1 ajoj,vobec☹ 15.6 idem na kontrolu,ale urcite mi povie,ze musim ist na plastiku bubienka☹ a ty ako?
Tak to mi je ľúto že sa Ti to nelepsi ☹ bodaj by sa to tou plastikou napravilo.Ja som bola 18teho v Ružomberku povedal že ten audiogram mám taký hraničný že tá porucha ešte nieje veľká ešte môžeme s operáciu počkať chvíľu.Len ha neviem...odvtedy ten rozdiel v sluchu trochu vnímam viac ale to asi preto keď som sa dovtedy nesledovala keď som prišla domov som si zapchala jedno ucho druhé ucho a ten rozdiel som pocítila.Takže asi aj psychika u mňa úraduje🙂Bojím sa že sluch stratím razom ☹ Povedal že keby sa mi razom zhoršilo aby som zavolala má objednaju na operáciu.Zatiaľ to vnímam tak rovnako aj v Žiline mi doktor povedal že ešte musí dozrieť čas na tú operáciu.Štvú má tie zvuky čopočujem v uchu v hlave ☹ pískanie a vrcanie lietadla to je ohromná kombinácia už mi to je niekedy smiešne🙂Tebe píska stále?
@lindulienka1 Neviem ti poradit 😒 Ked ti povedali, ze mozes este s opkou pockat, tak to asi teraz neries. Ja osobne by som uz do tej operacie nesla, keby, ze viem ako to dopadne ☹ Uz mi ostava len verit, ze po plastike sa mi aspon trocha sluch zlepsi... Ja som mala pred opkou 60percentnu stratu sluchu, co uz je dost a tera po opke mam pocit, ze je to este horsie, ale jasne, ze je to sposobene aj tym deravim bubienkom. Niekedy sa citim ako debil, napr. u dr.alebo v obchode, ked sa ma niekto nieco opyta a ja sa len pytam prosim? Nepocula som ☹ Uy si musia o mne mysliet, ze som vadna... Ak sa to nezlepsi, tak to budem riesit nejakym nacuvacim sluchadko, bo ma to fakt obmedzuje. A tiez som si to viac zacala uvedomovat, ze nepocujem, az ked mi to zistili,takze ano, aj psychika robi svoje...A to sumenie piskanie mam tiez stale a uz si ani nerobim nadej, ze to prejde, len sa modlim, aby sa to nezhorsilo(co sa moze) Tiez sa bojim, ze razom prestanem pocut uplne, lebo mi povedali, ze mi nevedia zarucit, ako sa to ucho bude spravat po rokoch aj ked je operovane a tiez, ci mi otoskleroza nepostihne aj druhe ucho ☹ Mas uz deti? Ja mam 2 a sluch sa mi zhorsil po druhom tehu, takze na 3 dieta mozeme zabunut....
@lindulienka1 a este ma aj stve to, ze po opke mi ostali take,, otrasy,, v hlave, neviem to ani opisat... a to uz mi tiez isto ostane, ked som 2mes.po operacii a mam to stale ☹ ach jaaj, uz si en vravim, len aby horsie nebolo... Ale nechcem ta odradit. Su ludia, ktorym to pomohlo, ja som zial vynimka.
Konečne som sa sem dostala🙂Je to tazke sa rozhodnúť či ísť či nie,ale zatiaľ na to kašlem až keď sa to zhorší by som išla.Ja už mám deti tri takže bohvie od kedy mám zo ucho horšie keďže som išla k doktorovi až keď mi v ňom začalo hučat 😒 Ja myslím že sa ti to plastikou trochu napraví🙂Tie otrasy musia byť nepríjemné ☹ S jednou pani som si písala že ona mala rok po operácii závraty a doteraz ich má ale už menej a jej sa už aj zrak zhoršil ona už má cez 50 rokov jej to zistili po treťom pôrode tak snáď sa nám to nebude rýchlo zhoršovať 🙂 A jeden chalan mi zas písal on už je p operácii aj s druhým uchom a počuje lepšie tak ten patrí medzi tých stastnejsích.Potom napíš ako si dopadla na kontrole budem ti držať palce 😉
@salo a ako staré máš deti?moji majú 12,8,a19mesiacov.🙂
@lindulienka1 moji maju 4 a pol a 17 mesiacov 🙂 🙂 A ta 50 r.pani je odkial a kde bola na operacii? A ten zrak, snad nema s otesklerozou nic spolocne... 😕
@salo ona je z Prešova prvý krát ju operovali v Košiciach vo vojenskej keď ešte fungovala a druhy raz v Bratislave.To celkom neviem či má s tým zrak niečo spoločné lebo mňa sa doktor v Žiline pýtal či dobre vidím zatiaľ dobre našťastie🙂som sa kurnik zabudla na to spýtať v Ružomberku 😒
@lindulienka1 Ahoj. V pondelok som bola na kontrole a ako som cakala, tak na jesen ma caka dalsia operacia ☹ Ucho nemam stale zahojene, ze tam mam trocha hnis a obnazenu nejaku kosticku. Strata sluchu este vacsia ako pred operaciou ☹
@salo Ahoj,tak to teda vôbec neni dobré 😔 kurnik čo ti dam dodrbali keď máš až kosť obnaženú:'(a je neaká šanca že budeš naň po tej operácii počuť lepšie?a čo ten hnis dali ti niečo na to?som na twba myslela že ako si dopadla som sa chystala že ti večer napíšem🙂ja mám tera nádchu tak mám uši akési natlakované :-\
@salo ahoj,tak to nie sú dobré správy 😒 ...aj ťa ucho bolí?...čo chcú operovať znova stapedoplastika? či?
ja som už aj zabudla, že som bola na operácií a počujem perfektne oproti tomu čo bolo ...budem ti držať palce a dúfam, že na reparát to už dajú do poriadku....prajem pekné leto a hlavu hore bude dobre
@lindulienka1 ahoj,ja mám po operácií už 2 roky a keď som chorá, alebo len prechladené tak mám totálne tlaky v ušiach a praskanie,ale ináč v pohode. Neboj sa operácie ak ti to lekári odporúčajú . 😉
Ahojte.. som 2 mesiace po stapedoplastike...Sluch sa mi zlepsil, ale posledne 2 tyzdne pocitujem v uchu take ako keby pukanie a ked niekto nahlas rozprava alebo aj ja sama , tak mi v uchu tak drnčí ako keby taka ozvena alebo ako by som to napisala....je to dost neprijemne... mali ste to niekto? Dakujem
@janka_jurko to prejde, len to chce čas....ja som si po operácii pol roka necítila jazyk /chute/
@andrejkam dakujem, tak dufam ze to prejde, lebo este stale mi to robi :( jazyk som mala tiez strpnuty ale netrvalo to dlho... Tak budem cakat 🙂
@janka_jurko ahoj, aku si mala stratu sluchu ? po opke sa ti to ako velmi zlepsilo? dakujem
@alana1 ahoj.. Ako myslis stratu sluchu? Pocula som na prave ucho menej ako na lave... Po operacii sa mi sluch zlepsil o 20 decibelov, ale take pukanie v nom pocujem stale, hlavne vecer ked som v klude, nieje to moc prijemne... V nemocnici na kontrole mi povedali ze to si musim uz na to aj zvyknut, ale ze za rok mam prist znova na kontrolu.
@janka_jurko ahoj, tak by ma zaujimalo na koko % si pocula resp nepocula pred a po opke.
@alana1 skusim to pozriet doma v zdravotnej karte ale neviem ci to tam bude pretoze to mi ani nepovedali, potom ti napisem, len teraz niesom na svk.
@lindulienka1
Ahoj,ako sa má tvoje ucho zlepšilo sa Ti po plastike?dosť často na teba myslím že ako Ti to dopadlo 🙂
@salo Ahoj,ako sa má tvoje ucho zlepšili sa Ti po plastike?dosť často na teba myslím že ako Ti to dopadlo 🙂
@lindulienka1 Ahoj,dakujem,ze na mna myslis🙂 Ano,sluch je lepsi o 20decibelov,len to sumenie a zvonenie mi ostalo:-\ A teraz mi to nerobili cez bubienok,ale "odrezali"mi ucho a potom prisili🙂 Tak ho mam stale tak neprijemne na dotyk akoby ani moje nebolo a casto ma hrozne svrbi,aj v noci sa na to niekedy budim.Ktovie,ci sa da niekedy do normalu,ked uz je to par mesiacov a nie je to ok..A ty sa ako mas?
@salono mám dosť že odrezali a prišili :( 🙂 ale tak to je super že sa Ti sluch zlepšil to ma teší 🙂 Snáď si to ucho budeš cítiť časom..predsa odrezali nervy to chce asi čas..;)a ako ja?no ja som asi sprostá lebo stále som sa na operáciu neodvážila íst..keď ja relatívne počujem všetko keď niekto moc potichu rozpráva tak vtedy sa už pýtam čo vraví aj keď už nepočujem tak ostro ako predtým ale počujem.Ty si pred prvou operáciou počula dobre?zistila si zmenu až pri telefonovaní či ako...keď som bola v novembri na premeranie sluchu tak pravé ucho som mala také ako keď mi to zistili ale ľavé čo som mala lepšie tak trochu sa mi zhoršilo neskoro som počula hlboké tóny tak si myslím že už to moc nenaodkladám ten strach je strašná sviňa 🙂ak sa mi neako výrazne nepohorší do jari chcela by som si to ísť dať skontrolovať do Ružomberka že ako to vidí tam doktor 🙂Operoval Ti to Sičák?
@salo No mám dosť že odrezali a prišili :( 🙂 ale tak to je super že sa Ti sluch zlepšil to ma teší 🙂 snáď si to ucho budeš cítiť časom..predsala odrezali nervy to che asi čas..;) a ako ja?no ja som asi sprostá lebo stále som sa na operáciu neodvážila ísť ked ja relatívne počujem všetko keď niekto rozpráva moc potichu tak to sa už pýtam čo vraví aj keď už nepočujem tak ostro ale počujem.Ty si pred prvou operáciou počula dobre?zistila si zmenu až pri telefonovaní či ako..keď som bola v novembri na premeranie sluchu tak pravé ucho som mala také ako keď mi to zistili ale ľavé čo dom mala lepšie tak trochu sa mi zhoršilo neskoro som počula hlboké tóny tak si myslím že to už moc nenaodkladám ten strach je strašná sviňa 🙂 ak sa mi to neako výrazne nepohorší do jari chcela by som si to ísť dať skontrolovať do Ružomberka že ako to vidí tam doktor 🙂Operoval Ti to Sičák?
ahojte, aj sa s pripájam tiež ma poslali na operáciu,kt.sa však neskutočne bojím zatiaľ je rozhodnutie na mne, no ja nemám odvahu bojím sa...predsa len tie riziká závrate stratu chuti na jazyku a poprípade sa obavam aj či by sa neporušil neaký tvárový nerv, najradšej by som to riešila strojčekom no u mňa je tiež ešte problém tintinus a som po treťom porode, som mladá čo bude nasledovať dalej? mám veľké obavy
@ajka006 viete mi povedať viac o tej magnetoterapii? Nemohli by ste mi dať kontakt na seba? Rada by som sa s vami poradila. Ďakujem.

@janka_jurko bolesti ani nie,ale zavraty... drzim palce,nech to dobre dopadne.