Otoskleróza a tinitus

andrejkam
9. apr 2013

Už strašne dlho mi hučí,píska,šumí v pravom uchu a aj slabšie počujem.Bola som na vyšetrení sluchu audiometrii a tá mi potvrdila skoro 69% poškodenie sluchu pravého ucha.Lekár odporúčal operáciu, preto by som Vás chcela poprosiť o Vaše osobné skúsenosti ak ste operáciu absolvovali, ako to dopadlo a či to pomohlo.Ďakujem za príspevky.

manfred5
1. apr 2017

Ahojte dievčatá, dovoľte aby som Vás touto cestou poprosila o radu - vidím, že máte skúsenosť. Diagnostikovali mi otosklerózu a chcú ma v Rbk v apríli operovať. Namerali mi audio vpravo do 40-dB a vľavo do 30dB. Našla som na nete, že je to ľahká porucha sluchu. Doteraz som nemala žiadne problémy - teda ak nerátam niekedy také pulzovanie. Dokonca som si ani neuvedomovala, že horšie počujem na pravé ucho - nijako ma to doteraz neobmedzovalo a možno to mám už niekoľko rokov. Akurát teraz, keď už niečo viem, viac sa sledujem a vnímam, že na pravo počujem menej. Zaujíma ma preto, či je tá operácia v mojom prípade až taká nevyhnutná. Neviem posúdiť, či je to natoľko vážne, aby som riskovala pooperačné riziká - zhoršenie sluchu, hluchotu, prípadne trvalý tinitus, stratu rovnováhy .... Na druhej strane, aby potom nebolo neskoro

silvia152
1. apr 2017

Operácia má vždy nejaké riziká....Môže sa podariť,alebo vám sluch ostane rovnaký. Ale ak máte otosklerozu, tak operácia pomôže iba na určitý čas. Ja som mala 3roky od operácie pokoj,potom sa mi to zasa zhoršilo. Tinnitus mávam raz za čas.A strata rovnováhy je možno iba na tie dni pooperacii. Ja som po operácii nemala žiadne komplikácie.
Záleží na vás, či vám to prekáža a ci vás okolie neupozornuje na to, že nepočujete.

silvia152
1. apr 2017

A kto vám odporučil operáciu? Ja chodím ku dr.Terekovej, ale iba na audio. Ak chcem ísť na reoperáciu tak ma pošle do vojenskej.

manfred5
1. apr 2017

@silvia152 Ďakujem, že ste sa so mnou podelili o skúsenosť. Ak sa Vás môžem opýtať, kde Vás operovali? A aké boli hodnoty straty sluchu? Operacie ako takej a pooperačných stavov sa neobávam, to sa proste musí vydržať. Som si teiž vedomá toho, že s touto diagnózou sa to zlepšovať nebude a bude sa to musieť operovať, ale zhoršuje sa to u každého individuálne. Čo som tak čítala, tak to podstupujú ľudia s oveľa väčšou stratou sluchu, ale pravda je, že nik Vám nepovie kedy je správny čas, resp. štádium na operáciu. Povedali mi, že je to na mne, či sa dám operovať, ale či je to lepšie operovať teraz alebo neskôr, to som sa nedozvedela. Ešte raz ďakujem🙂

manfred5
1. apr 2017

Nikdy som na ušné nechodila a tak som šla na odporúčanie známej k Dr. Terekovej. Bola som totiž v tom, že mám asi len upchatý zvukovod. Mala strašne veľa ľudí, tak som odišla a šla do vojenskej nemocnice. Ale uvažujem, či by som to nešla ešte k Dr. Terekovej prekonzultovať. I keď neviem, či by bola ochotná, keď som už bola vo vojenskej.

silvia152
3. apr 2017

U Terekovej je vždy veľa ľudí. Operovali má v Ba na Antolskej, ale teraz žijem v Rk, tak do Ba mi je ďaleko ísť. Pred operáciou neviem aku som mala stratu sluchu,ale isto som nebola taká "hlucha" ako teraz. Teraz mám stratu sluchu asi 40-50 dcb. Audiogram po pôrode bol lepší ako pred. Ale podľa počúvania sa mi nezdá...Asi záleží ake frekvencie.
Otoskleroza sa operuje do určitého poklesu kostneho vedenia.
Ak vám neprekáža,že nepočujete,alebo vás okolie neupozornuje,tak myslím že máte ešte čas. Ale treba sa u lekárov poinformovat,aby nebolo neskoro. Potom už iba načúvací aparát.
Ja som vôbec nerozmýšľala či ísť alebo neísť na operáciu.Ako mi povedali tak som urobila. Ale ja som mala vtedy 21 tak mi to bolo aj jedno, hlavne že bude lepšie počuť.

manfred5
6. apr 2017

@silvia152 Ešte raz ďakujem. Rozhodla som sa ešte počkať. Po nejakom čase si pôjdem dať sluch opäť premerať a potom sa uvidí. Viem, že sa tomu nevihnem, ale chcela by som si založiť rodinku, tak dúfam, že sa to moc neskomplikuje. Prajem všetko dobré a dúfam, že sa Vám to nebude zhoršovať.

jana444
7. aug 2018

Dobry den, je tu niekto kto sa chysta alebo prave bol na operacii ucha na Antolskej BA? Kto Vas operoval prof. Profant alebo Doc. Kabatova. Kto lepsi odbornik? Caka ma operacia. Dakujem za kazde info

weronica3
7. aug 2018

@jana444 Dobry den, operoval ma prof. Profant. Inak ma mala doc.Kabatova.Mne operacia nepomohla, nezdarila sa. Ale vy sat nebojte.. Su to odbornici, trochu menej komunikativni. Ospovedi sat treba domahat

jana444
7. aug 2018

@weronica3 juj a preco sa nevydarila? Ja mam jedno horsie ako druhe. Tak ani neviem ktore si dat skor. Bojim sa aby som potom nebola hlucha. A Vy ste teraz ako na tom. Ako rychlo Vas prijali na konzultaciu, kolko ste cakali, ako dlho ste boli PN a ake boli po operacii stavy. Prepacte tolko otazok.

inffinity
13. nov 2018

och tuto diskuzi sem asi ani nemela cist ☹

jana444
25. jan 2019

Ahojte som 3 týždne po operácii ľavého ucha. V uchu niekedy za ľahne pukne píska. Kostne vedenie zlepšené. VV ešte neviem. Prosím o radu ako sa o ucho starať čo robiť a nerobiť. Nič mi nebolo po prepustení povedané. Kedy sa sluchu úpravy dá do normálu. Ďakujem za odpoveď.

silvia152
2. feb 2019

@jana4 Dobrý deň. Ja som po operácii necely rok....v uchu som zalahnute nemala,ale sem tam mi tiež pukne. Povedali ze to nič nieje.piska mi slabucko,ale raz za cas. Sluch by sa mal zlepšiť postupne,podla toho ako dopadl operacia. A budete chodiť na pravidelné kontroly. Este by ste si mali dávať pozor,aby aa voda do ucha nedostala.

jana444
2. feb 2019

@silvia152 Dobrý deň.. No mne v tom uchu dosť za ľahne a aj dosť šumí a píska. Povedali mi že operácia dopadla dobre. Ako budem vedieť že sa mi sluch už zlepšuje ja teraz počujem síce niektoré slová poriadne nie. Mala som dosť silnú nedoslychavost.

goldana
2. feb 2019

Baby, a pri otoskleróze vám neponúkali kochleárny implantát?

jana444
2. feb 2019

@goldana nie a vám áno. Aké sú rozdiely? Môžete poskytnúť info. Vďaka.

goldana
2. feb 2019

@jana444 ja by som sa tie rozdiely chcela dozvediet tu, kedze mne uz vobec neponukali inu operaciu ako zavedenie kochleárneho implantatu. Ale myslim, ze pri ľahkej a stredne tazkej hluchote, ktora sa tu vacsinou spomina sa voli alternativa, ktoru tu viacere podstupili, a pri hluchote ci takmer hluchote uz len kochlearny implantat. Ale rada by som pocula aj ine nazory, a mozno aj niekoho, kto ma implantat ....

silvia152
3. feb 2019

@jana444 ak ste mala silnu nedoslychavost,tak budete sama citit zlepsenie.ale nevrati sa vam uplne,len sa zlepsi.skusajte si aj zakryt druhe ucho alebo telefonovat,ja som tak citila zlepšenie.

jana444
3. feb 2019

@silvia152 Dobrý deň ďakujem za odpovede. No neviem či to je v poriadku alebo to prejde dosť mi v tom uchu za ľahne a potom poriadne ani nepočujem. Už som z toho na nič. A u vás sa nevyskytli žiadne problémy. Asi po koľkátom týždni ste začali pociťovať zlepšenie. A ešte ako dlho si musím dávať pozor aby mi do ucha nešla voda.

silvia152
4. feb 2019

@jana444 dva týždne som mal obviazanu hlavu a poto asi ešte dva týždne som si dávala pozor,aby mi voda nevosla do ucha.zacala som pocitovat hnes jak mi to dali dole.
Problémy po operácii som nemala žiadne.

jana444
8. feb 2019

@silvia152 ahoj ja som tiež začala počuť už po operácii ale bolo to cez kostné vedenie. A keď mi vybrali tampón tak som tiež už začala počuť. Ale boli to také strašne zvláštne všetky zvuky. Pomaly sa to dáva do normálu. Ja by som chcela vedieť koľko implantát vydrží. Ako dlho bude všetko v poriadku. Ale to asi nikto nevie.

jana444
13. okt 2019

Ahojte, prosím o radu, som týždeň po operácii pravého ucha kde mi vkladali piston. Kostné vedenie namerané na druhý deň vykazovalo zlepšenie. Ale stále nič nepočujem. Kedy sa mi začne zlepšovať sluch. Ľavé ucho operované v januári a tam som počula hneď. Bojím sa že sa to nepodarilo. Aké máte skúsenosti. Ďakujem za každú radu, odpoveď.

jana444
15. okt 2019

Niekto mi neodpovie.... Prosím ako to prebiehalo u vás?

silvia152
15. okt 2019

@jana444 je tam riziko, že sa operácia nepodarí... Ale nezúfajte, ešte ste kratko po operacii, postupne by sa Vám mal zlepšovať sluch. viacej Vám povedia doktory

motylik222
13. nov 2019

Dobrý den,neviete mi prosím poradit🙏,moja mamina pomaly 60ročná musí na operáciu ucha,avšak svoja doktorka v Bojniciach su Doporučila doktorovi Klačanskému,že si ho má vyhladat a potom íst do Ružomberka,no ja ho skušam googlit spojit sa s ním a vyhadzuje mi iba Bratislavu,že kde u koho ste boli operovaný,prečo iba Ružomberok vybrali mamke,či to tam iba robia a pod.,za všetky odpovede vopred pekne Dakujem.❤

silvia152
13. nov 2019

@motylik222 klačanskeho nspoznam, ani neviem, ci je v Ružomberku. Uši operujú prednosta s primárkou. Prednosta sa vola Sičák

motylik222
14. nov 2019

@silvia152 Dakujem pekne,tento Klačanský že vraj operuje pre Ružomberoale tiež sa mi to nevidí,ked som volala teraz do Ružomberku na centrálu recepciu,tam povedali že sa volá Juraj Klačanský chodí už iba občas a že nevedia či ešte do konca roka tam príde...že robí pre Bratislavu nevedia bližšie nič ,zvláštne...mamine dala nanho kontakt doktorka v Bojniciach Homolová...ked googlim skušam pozerám kde čo,iba Bratislavu mi nájde Klačanský alebo Ružinov...prosím pekne ten Sičák je v Ružomberku Vás operoval?!...skusila by som mamine vybavit,obvolávam kde sa dá,no zatial bezuspešne,bud daleko,alebo sukromníci za peiaze aby má čím skôr za sebou nepočuje na ucho

silvia152
17. nov 2019

@motylik222 áno je v Ružomberku a aj ma operoval

n6l3
5. jan 2020

zdravim, tiez trpim zavratami a zvazujem to riesit operacne. Vy ste uz po operacii? dakujem

stulrajterova
27. jan 2020

@ajka006 prosim kontakt. vdaka