icon

Ovčie kiahne u dospelého - cestovanie do zahraničia v inkubačnej dobe

veroni415
17. mar 2022

Ahojte, bola som v kontakte s dieťaťom, ktorému sa v deň nášho stretnutia večer vytvorili prvé vyrážky kiahní (ja som ich zatiaľ neprekonala). O 16 dní mám cestovať na dovolenku do zahraničia, len žiaľ neviem čo v tomto prípade robiť. Je prenos z dieťaťa na dospelú osobu veľmi pravdepodobný? Ďakujem za odpovede!

tinkavvv
17. mar 2022

@veroni415 da sa ockovat proti kiahniam a aj v case uz spominaneho kontaktu.

skrekinko
17. mar 2022

@veroni415 muž sa ako 35 ročný nakazil od syna a mal ťažký priebeh.

veroni415
autor
17. mar 2022

@tinkavvv áno viem,no obvodná lekárka povedala že to nie je štandardné a že to musí najskôr prebrať s infektologom. Zatiaľ mi nedala vedieť a zajtra je posledný deň v týždni kedy by bolo možné má zaočkovať aby to malo efekt. Tak čo robiť v tomto prípade?

veroni415
autor
17. mar 2022

@skrekinko zostali mu aj nejaké následky?

luccija
17. mar 2022

@veroni415 ja som mala silné kiahne v 37 r
Dieťa je už tuším infekčné ešte pred vyražkami nie?
Riska by som to buď ochories, alebo nie nedala by som sa teraz ockovat

ja_mama
17. mar 2022

Mozes si dat este zobrat krv na protilatky, mozno budes prekvapena ze si ich nakoniec niekedy v detstve prekonala s takymi priznakmi ze si to nik nevsimol a nemusis sa teda aspon stresovat.

mirka2405
17. mar 2022

@veroni415 ..tiez som kiahne udajne neprekonala, sym mal pred mesiacom a zatial som nedostala…

evaachesa
17. mar 2022

Ja som sa nakazila v 18tke a mala som tiež dosť veľa vyrážok aj teploty. A vôbec netuším kde...musel to byť len krátky kontakt možno v autobuse. Je dosť možné že si sa nakazila 😒 Prípadne skús si dať zistiť tie protilátky ako ti radi @ja_mama

skrekinko
17. mar 2022

@veroni415 nie nemá žiadne následky

luccija
17. mar 2022

@veroni415 ja som ani teplotu nemala, ale veľmi silný vysev vo vlasoch, tvár, všade aj v hrdle

matullienka
17. mar 2022

Ja som dostala od dcéry a bol to teda masaker skoro týždeň som mala 40 tky teploty a doslova pľuzgiere úplne všade

mon1806
17. mar 2022

Skúšali ste odber protilátok ? Ja som celý čas žila v Tom že som kiahne nikdy nemala a som tehotná tak som si dala spraviť protilátky a vyšli mi cez 1200 čiže som ich prekonala niekedy a pritom to nemám ani v karte napísané ani mama si nepamätá