icon

Overené doplnky železa na výraznú chudokrvnosť

mirka47
4. aug 2025

Baby prosím poraďte mi naozaj osvedčený doplnok, kvapky, tabletky železa na výraznú chudokrvnosť...áno jem veľa červeného mäsa, čučoriedky...ale nie vždy sa mi dá ale hlavne niektoré dni naozaj nevládzem...mám s tým problém celý život ale akoby sa to zhoršovalo vekom...vďaka

mane01
4. aug 2025

@mirka47 pobedz obvodnemu nech ti predpise, tie volnopredajne su o nicom.

ruthie1
4. aug 2025

@mirka47 mne obvodny predpísal sorbifer

nila0622
4. aug 2025

Sorbifer, hematológ mi povedal, že na všetky ostatné mám zabudnúť 🙂😀

aurelia2000
4. aug 2025

Globifer. Na predpis a aj tak sa platí.

kacena4
4. aug 2025

volnopredajne su o nicom nenahradia ti stratu zeleza, musis mat na recept to je ina sila a kvalita. my sme mali maltofer

elz1920
4. aug 2025

Globifer forte mi veľmi pomohol, bola som tehotná s dvojčatami. Bez predpisu.
Z predpísaného mi bolo zle.

Aj predtým v prvom tehotenstve som mala anémiu. Mala som na predpis železo s kyselinou listovou, Tardyferon fol.

Globifer aj to prvé boli obe dobré, g. by som povedala, že určite lepší. Aj na žalúdok určite. Hodnoty stúpali napriek dvojzáťaži.

emily_88
4. aug 2025

Ja som uzivala Hemoplus 3 nasobnu davku, kedze som mala nizky hemoglobin a zelezo na preventivke. Po sorbifere ma prehanalo, po dalsom predpisanom zeleze od dr. este viac. Tak som uzivala len volnopredajne v zvysenej davke. Na kontrolnom odbere som mala take vysledky, co uz roky nie.

lulu2014
5. aug 2025
@aurelia2000

Globifer. Na predpis a aj tak sa platí.

@aurelia2000 volnopredajny. Cca 25e

lulu2014
5. aug 2025

@mirka47 mozes si dat predpisat napr.tieto - funguju. (Foto)
Alebo teda hemove zelezo bez receptu uz spominany Globifer forte.
Popripade si daj urobit test z krvi ci sa ti zelezo uklada.
Alebo su infuzky zeleza.
A este ber aj Cvit aby sa lepsie vstrebavalo a cca 1-2 nejedz nic mliecne a ani kofein.

monny222
8. aug 2025

@mirka47 odporucam Narosan cucoriedkovy z Justu, kľudne mrkni recenzie na nete je toho veľa.. objednávajú si u mňa aj dospelí a aj pre deticky ktoré trpia anemiou.. je ľahko vstrebatelny a väčšinou nezapeka tak ako Globifer a Maltofer.. keby si mala záujem kľudne napis 🙂

olivierko229
8. aug 2025

@mirka47 trstinova melasa s citronovou stavou 🙂

lejllamt
8. aug 2025

@mirka47 mne pomáha buď Čučoriedkový Narosan z Justu ten ale musíš držať v chladničke, alebo Sideral Folic - to sú také vrecúška čo si nasypeš pod jazyk a chutí to ako hroznový cukor...z týchto 2 nemám žiadne tráviace ťažkosti

bluka2
8. aug 2025

Vraj vo forme bisglycinat je doplnok zeleza najlepsi. Spolu s vit C konzumovat. Oddelene od pitia kavy, caju, mlieka, mliecnych vyrobkov lebo to znizuje vstrebavanie. Odporucaju tu aj jablko-cviklovu stavu na precistenie pecene (absorpcia zeleza je regulovana hormonom hepcidinom, ktory je produkovany v peceni)