icon

Overené recepty pri problémoch s trávením

13. apr 2025

Ahojte baby. Dosť trápna otázka pre mňa, preto anonymne. Vedeli by ste poradir nejaky overený recept buď na prehnanie alebo vyzvracanie. Už asi 5 dni som nebola na wc, brucho mám extra nafúknuté je mi ťažko.

lukbe
13. apr 2025

Nejaká vláknina, slivky, nalačno olivový olej, masírovať brucho kruzivym pohybom, pohladaj nejaké cviky na internete.

kittykat22
13. apr 2025

DM predava svestkovu stavu v detskej casti - velmi efektivne :D Dava sa detom - riedena 1:1 stava, voda.

loliki
13. apr 2025

Guttalax, olej, veľa tekutín, pohyb.

autor
13. apr 2025

@kittykat22 škoda že kým by som sa tam dostala, tak zatvoria

autor
13. apr 2025

@loliki praveze pijem denne cca 2,6l a hýbem sa

pinkgirl
13. apr 2025

Ráno zjedz ako prvé jablko, mne to pomohlo. Alebo si kúp v lekárni gutalax prehanadlo.

ywonita
13. apr 2025

Vyskúšaj vypiť pred spaním krušínový čaj, kúpiš v lekárni

180207
13. apr 2025

Ahoj. Skús glycerinovy cipok alebo lactulozu. Mne to vždy pomôže.

gov
Odpoveď bola odstránená
heidi4
13. apr 2025

Jemine, ja som si raz rano pred odchodom do prace cista, oblecena, umyta srsla troska pepsi, no a musela som letiet na zachod, strasne ma to prehnalo 🤣🤣 mohla som sa vyzliekat a umyvat znova 🤣 uz nikdy viac pepsi nalacno 🤣 obe oci sa mi krutili a stmievali 🤣🤣🤣🤦

180207
13. apr 2025

@180207 poprípade skoc na urgent, nech to nie je ileus. To už nie je sranda. Držím palce

deti95060810
13. apr 2025

@gov na pohotovosť? s týmto problémom si bol na pohotovosti?
by som chcela vidieť ako by zareagoval lekár...😉
v lete som mala problémy so žalúdkom - bolesti. 4 dni som vôbec nič nejedla. Reakcia lekára - No a? máme tu pacientov čo nejedia aj 10 dní a čo????.

heidi4
13. apr 2025

Alebo v lidli maju este take dost dobre spaldove vlocky, tie su super s bielym jogurtom a grankom. Precistia dobre "brucho". Skusim najst. Hneda krabica, modrobiely napis. Este aj dobre chutia a su chrumkave, inak ja take veci nejem, lebo mi nechutia, ale tieto su aj mnam aj pomozu. 🙂

vanilkovazmrzka
13. apr 2025

Jablko+mlieko bolo kedysi u mna instantna 💩

heidi4
13. apr 2025

@vanilkovazmrzka inak toto znie fakt dost agresivne, odvazne 🤣🤣🤦 mne aj obycajna kava pomaha, ale viem, ze nie kazdemu.
Alebo susene slivky su dobre, ako dietatu mi to davali. Alebo lanove semienka na noc namocene napucane vo vode. 🙂
Tusim aj susene marhule.

heidi4
13. apr 2025

Inak moja babka vari tak, ze do kazdeho jedla pcha nielen strasne vela oleja, ale aj masla. Ja milujem polievky, ale svoje. Lebo nikdy ich nerobim na mastnote. Proste ingrediencie + voda, pripadne rastlinne mlieko. Obcas zahustim rezancami, obcas krupicou, sosovicou ci hubami a dovidenia. Husta je az az.
No ked mi babka nabali polievku, vzdy musim z nej najprv zoskrabavat 1 cm kryhy masti navrchu, a potom sekundu, co ju dojem, uz letim na zachod. Je to vzdy LTT. To je bolest, uplne mi skruca creva. Toto by prehnalo kazdeho, fuj. 🤣

vanilkovazmrzka
13. apr 2025

@heidi4 haha tak to boli take detske a mladicke nerozvazne stravovacie kombinacie 😃 nebolo to so zamerom takeho precistujuceho efektu 😃 preto ten minuly cas, lebo som sa poucila a uz to nekombinujem, takze mozno dospele telo by sa s tym uz vysporiadalo lepsie 😅

heidi4
Autor odpoveď zmazal
heidi4
13. apr 2025

Alebo mna dost prehanaju aj tie azijske jedla z vietnamskych restik napr., ta ich ostrokysla polievka a opekane rezance (dost mastne, stiplave). Mnam. 😁😅 Nie raz sa mi na wc zatmelo pred ocami od bolesti 🤣🤣 furt to zeriem a potom placem 🤣🤦 autorka, daj vediet, co pomohlo, snad nieco ano 🤞🏻🍀

deti95060810
13. apr 2025

inak aj hruška môže pomôcť, alebo kyslé mlieko...
Ale guttalax to istí. len si daj niekoľko hodín pred odchodom do práce. môže sa stať že pôjdeš niekoľko krát...

autor
13. apr 2025

Baby ďakujem za rady 😄 ostate si zapisujem do budúcna, mo teraz pomohla zvýšená dávka magnesia😅 potrebovala som to narýchlo a je to už ok

vorkola
13. apr 2025

na stolicu je dobry zihlavov caj,,Na co na prehnanie,mozes si poskodit creva

roja01
13. apr 2025

Malo kto vie o výborných účinkoch ľanových semienok na trávenie. Ideálne sú vždy čerstvo pomleté (napr.v mlynčeku na kávu), zmiešané s ovsenými vločkami a nastruhaným jablkom, najlepšie s vodou a lyžičkou medu. Na lačno vypiť pohár či dva teplej vody a na to vyššie uvedené raňajky. Po mesiaci je pozitívna zmena evidentná.

nadchovnik
14. apr 2025

Čaj senny list

nadchovnik
14. apr 2025

Kúp si čaj senny list.V lekárni alebo v DM