Overené recepty pri problémoch s trávením
Ahojte baby. Dosť trápna otázka pre mňa, preto anonymne. Vedeli by ste poradir nejaky overený recept buď na prehnanie alebo vyzvracanie. Už asi 5 dni som nebola na wc, brucho mám extra nafúknuté je mi ťažko.
DM predava svestkovu stavu v detskej casti - velmi efektivne :D Dava sa detom - riedena 1:1 stava, voda.
Guttalax, olej, veľa tekutín, pohyb.
@kittykat22 škoda že kým by som sa tam dostala, tak zatvoria
@loliki praveze pijem denne cca 2,6l a hýbem sa
Ráno zjedz ako prvé jablko, mne to pomohlo. Alebo si kúp v lekárni gutalax prehanadlo.
Vyskúšaj vypiť pred spaním krušínový čaj, kúpiš v lekárni
Ahoj. Skús glycerinovy cipok alebo lactulozu. Mne to vždy pomôže.
Jemine, ja som si raz rano pred odchodom do prace cista, oblecena, umyta srsla troska pepsi, no a musela som letiet na zachod, strasne ma to prehnalo 🤣🤣 mohla som sa vyzliekat a umyvat znova 🤣 uz nikdy viac pepsi nalacno 🤣 obe oci sa mi krutili a stmievali 🤣🤣🤣🤦
@gov na pohotovosť? s týmto problémom si bol na pohotovosti?
by som chcela vidieť ako by zareagoval lekár...😉
v lete som mala problémy so žalúdkom - bolesti. 4 dni som vôbec nič nejedla. Reakcia lekára - No a? máme tu pacientov čo nejedia aj 10 dní a čo????.
Jablko+mlieko bolo kedysi u mna instantna 💩
@vanilkovazmrzka inak toto znie fakt dost agresivne, odvazne 🤣🤣🤦 mne aj obycajna kava pomaha, ale viem, ze nie kazdemu.
Alebo susene slivky su dobre, ako dietatu mi to davali. Alebo lanove semienka na noc namocene napucane vo vode. 🙂
Tusim aj susene marhule.
Inak moja babka vari tak, ze do kazdeho jedla pcha nielen strasne vela oleja, ale aj masla. Ja milujem polievky, ale svoje. Lebo nikdy ich nerobim na mastnote. Proste ingrediencie + voda, pripadne rastlinne mlieko. Obcas zahustim rezancami, obcas krupicou, sosovicou ci hubami a dovidenia. Husta je az az.
No ked mi babka nabali polievku, vzdy musim z nej najprv zoskrabavat 1 cm kryhy masti navrchu, a potom sekundu, co ju dojem, uz letim na zachod. Je to vzdy LTT. To je bolest, uplne mi skruca creva. Toto by prehnalo kazdeho, fuj. 🤣
@heidi4 haha tak to boli take detske a mladicke nerozvazne stravovacie kombinacie 😃 nebolo to so zamerom takeho precistujuceho efektu 😃 preto ten minuly cas, lebo som sa poucila a uz to nekombinujem, takze mozno dospele telo by sa s tym uz vysporiadalo lepsie 😅
Alebo mna dost prehanaju aj tie azijske jedla z vietnamskych restik napr., ta ich ostrokysla polievka a opekane rezance (dost mastne, stiplave). Mnam. 😁😅 Nie raz sa mi na wc zatmelo pred ocami od bolesti 🤣🤣 furt to zeriem a potom placem 🤣🤦 autorka, daj vediet, co pomohlo, snad nieco ano 🤞🏻🍀
inak aj hruška môže pomôcť, alebo kyslé mlieko...
Ale guttalax to istí. len si daj niekoľko hodín pred odchodom do práce. môže sa stať že pôjdeš niekoľko krát...
Baby ďakujem za rady 😄 ostate si zapisujem do budúcna, mo teraz pomohla zvýšená dávka magnesia😅 potrebovala som to narýchlo a je to už ok
na stolicu je dobry zihlavov caj,,Na co na prehnanie,mozes si poskodit creva
Malo kto vie o výborných účinkoch ľanových semienok na trávenie. Ideálne sú vždy čerstvo pomleté (napr.v mlynčeku na kávu), zmiešané s ovsenými vločkami a nastruhaným jablkom, najlepšie s vodou a lyžičkou medu. Na lačno vypiť pohár či dva teplej vody a na to vyššie uvedené raňajky. Po mesiaci je pozitívna zmena evidentná.
Čaj senny list
Kúp si čaj senny list.V lekárni alebo v DM

Nejaká vláknina, slivky, nalačno olivový olej, masírovať brucho kruzivym pohybom, pohladaj nejaké cviky na internete.