Oxazepan, Lexaurin a stavy úzkosti
Ahojte dievčatá v prvom rade prepáčte že dávam anonymní diskusiu ale nechcem mať zverejnené meno, nakoľko je to citlivá téma. Môj manžel mal voľakedy stavy úzkosti nemohol spať a keď spal strháva sa zo sna. Kričal atd.... Mali sme ťažké obdobie. Hádky podaní žiadosť o rozvod a odišla som od neho vďaka svokricke. Nezvládol to a šiel k psychiatrické. No niako sme to ustáli a sme spolu odvtedy 5rok.obcas mával úzkosti dával si oxazepan. Pomáhalo. Toto leto bol u kamoša na oslave. Co to popol a prišiel domov odpadol skolaboval. Piť nepije vôbec bolo to len výnimočne. Volali sme záchranku. Na ďalší deň som mu dala vývar a zase odpadol tak sme znova volali záchranku. Je jasné že to prehnal z alkoholom. No pred týždňom sme sa pohádali prišiel do izby úplne zbledol zaliala ho pot a bolo mu zle. Volala som záchranku. Tlak všetko mal v poriadku. Ale celý čas pociťoval strach a išli mu slzy z očí. Triasol sa a bola mu zima. Odvtedy ma stále stavy úzkosti. Berie ten oxazepan. Keďže jeho Dr ma dovolenku tak mu obvodný lekár predpísal lexaurin. Mate skúsenosť s tým ci to pomáha na stavy úzkosti? Popravde sa mi nepáči aký je bez života a to sa naozaj snažím. Nesmiem kričať lebo ho to rozladi a je mu zle. Ja uz neviem co mam robiť. Až budúci týždeň musí zavolať psychiatrické keďže je na dovolenke. Popravde sa bojím ze keď nemá ten oxazepan bude to horisr a lexaurin na zaberie.... Ale nemám odkiaľ ho zohnať. Prepáčte za chyby a preklepy. Ďakujem
@ckocka áno vieme ze je návykový ale minul sa mu a tým ze Dr ma dovolenku mu dal lekár obvodný lexaurin.
No ale práve to náhle vysadenie može posobiť problémy, nie že lexaurin nezaberá.
@ckocka áno chápem berie ho týždeň ten oxazepan ale keď mu Dr nedal oxazepan dal mu ten lexaurin a Dr psychologička ma dovolenku. Tak je to viazané na lekársky predpis aj som tam volala ci ju niekto nezaskakuje ale nie. Mam v sebe strašný stres bojím sa
Ak ju nikto nezastupuje potrebujete iného lekára. Asi by som zavolala na príslušnú zdravotnú poisťovňu nech poradia, alebo skúsila aj pohotovosť, toto može sposobiť naozaj nebezpečné stavy.
lexaurin je silný liek. Je o moc silnejší ako napr. Neurol. Lekár by mu nemal predpisovať neustále ten istý liek na úzkosť resp. na upokojenie... Každý liek má troška iné zloženie a tým sa akoby zamedzovalo návyku.
Nemal by mm brať AD? Lebo keby mu dobre sadli AD, prestali by mu tieto stavy a na lieky na ukľudenie by si ani nespomenul....
Samozrejme v žiadnom prípade nesmie na tento typ liekov užívať alkohol....ale to hádam vie...😉
Ešte raz, liek Lexaurin vôbec nezaberá? lebo ak nezaberá, treba alebo zvýšiť dávkovanie, alebo predpísať niečo iné.... Doporučujem kontaktovať lekára - aj obvodného.
@deti95060810 Ale ten Lexaurin nemusí anulovať abstinenčné príznaky.
@deti95060810 lexaurin ešte nebral až zajtra začne lebo ma posledné dve tablety oxazepan. Preto sa bojím ci vôbec bude zaberať. Berie eliceu to neviem ci je AD.
@deti95060810 obvodný Dr mu predpísal tento lexaurin. Jeho psychiatrická ma dovolenku do 7.1
@anabell1985 keď mi umrela babka tak som ho brala týždeň. Ja som z neho len spala. Ale neviem ako môj muž... Ešte ho nebral. Už cítim aj ja také stavy strach bojím sa oňho. Musí ísť čím skôr k psychiatrické. Len teraz im ani voľno nedávajú lebo sú kolegovia pozitívny tak musia makať...
Elicea je antidepresivum, ktore posobi aj na uzkostne stavy.Plny efekt vsak nastupuje az po 2-3 tyzdnov uzivania. Pokojne nech uziva Lexaurin, je vhodny na jeho tazkosti a 7.1. kontaktujte ambulantnu psychiatricku, aby pripadne upravila liecbu.
Ahoj, napíš ss viem pomôcť
Neobavaj sa vopred sú to podobné lieky mal by zaberať ako ten predtým. Nemal by byť žiaden problém.
Ďakujem dievčatá, dúfam ze záberu. Samozrejme hneď po dovolenke jej bude volať. Dúfam že bude všetko v poriadku teraz spi bol niaky unavený.
@skalnicka02 ahoj máš spravu

Oxazepam je návykový a po dlhšom užívaní by sa rozhodne nemal vysadiť nárazovo, ale postupne.