icon

Pálenie,brnenie,meravenie, tŕpnutie, tlak v tvári.

sima789
6. jan 2019

ahojte, velmi tazko sa mi vysvetluje ako sa citim. Mavam taky pocit akoby sa mi zmensovali svaly na hlave a tlacili mi na mozog 😂 (chapem ze to znie cudne ale ten stav sa tazko opisuje) potom mavam pocit palenia niekedy mravcania ci trpnutia na spankoch inokedy to prejde na celo okolo oci na dokonca aj na nos . Je to take akoby ma na tych miestach poprhlila pokriva. Bola som u lekarky a tej ked som to vysvetlila moc ani neporozunela a zameravala sa skor na obycajne nachladnutie co mam, hoc tie stavy som mala aj pred tym ale nie tak ako teraz. Dala antibiotika a tym to skoncilo. Nemali ste nieco podobne? Moc ma vysetrit nechcu vraj stres ano mam tazke obdobie ale neviem vzdy si poviem ze ci by nebolo fajn to vysetrit nez sa len spoliehat ze je to postresova reakcia. Moze to byt aj migrena? No hlava ma neboli. Poradte ak viete. Uz to trva dlho a rada by som sa uz citila fajn . Dakujem

Strana
z2
13matka17
22. jan 2024

@sima789 ja mám presne toto isté, prejavy prichádzajú keď som v kľude, prosím Vás vyriešili ste to nejako za ten čas?

clematis123
10. mar 2024

@sima789 Ahoj, viem presne o čom hovoríš, ja som mala problémy s krnčnou chrbticou + dlhodobejší stres a potom začali príznaky ako tlak v hlave,trpnutie, pálenie tvári, okolo usi, asi pred 3 týždňami som si volala záchranku lebo som myslela, že mám mozgovú príhodu a ze odpadnem. Poslali ma na vyšetrenia, neurologicka mi povedala, že je to na 99%tetania,aj keď som krvne testy na mineraly mala dobre.. Poslala ma aj na roentgen, EMG, EEG a magnetickú rezonanciu, aby sa vylúčili iné veci, ale ešte čakám na vyšetrenia... Mam brat magnerot, revitanerv strong a guajancuran, ale zatiaľ mi to nepomohlo, dúfam, že sa to zlepší, lebo mi to dosť sťažuje život. Poradila mi aj Lavekan, ale ten som zatiaľ neskúšala, asi budem musieť... Držím palce nech sa ti polepší a daj vedieť čo pomohlo

sticker
zara282
10. mar 2024

@clematis123 lavekan za mňa riadna blbosť...len sa mi stále grgalo za levandulou

lenkald
7. jún 2024

Zistili Vam niečo za tých 5 rokov, prešlo to ?

martina_nina
27. okt 2024

@clematis123 ahoj preslo ti to ? Zistili ti niečo?

clematis123
28. okt 2024

@martina_nina Ahoj, prešli mi tie najhoršie stavy, niekedy mi lepšie inokedy sa to vráti, hlavne tŕpnutie v tvári a ranné tŕpnutie rúk, ale inak je lepšie, keď viem, čo to je, je to tá tetánia - zvýšená nervová a svalová činnosť, neviem, či to vymizne niekedy úplne, ale chálabohu to nie je život ohrozujúce. Ja mám aj celiakiu, takže pri tomto sa tetánia vyskytuje často...

katusskaa
31. okt 2024

@clematis123 berieš na to niečo? ja dookola magnerot, milgamma ale zhoršuje sa...

clematis123
4. nov 2024

@katusskaa Ahoj katusskaa, len magnerot, keď som ho brala pravidelne, denne aj 3x tak mi bolo fajn, v lete by som povedala, že mi to zmizlo, tak som ho vysadila, ale teraz na jeseň sa to zase objavilo, mravčenie, pálenie v tvári, pocit ako by som mala niečo položené na hlave, to mám každý deň, mám pocit, že je to aj z cvičenia, viac namáham telo (v lete som necvičila. Vrátila som sa k magnerotu a beriem aj Bkomplex, čítala som, že aj ten je na nervy 🙂 inak nič, každý deň čakám, že sa jedného rána zobudím a budem sa cítiť úplne v pohode 🙂

clematis123
4. nov 2024

@katusskaa Ako to máš ty?

clematis123
4. nov 2024

@sima789 Ako sá máte? Prešlo Vám to?

katusskaa
4. nov 2024

@clematis123 v lete odislo, na jesen prislo🙂)) momentalne mam asi podrazdeny tvarpvy nerv, citim napatie na jednej strane, niekedy zacne tik, po odzneni bolia horne zuby.... masirujem, nahrievam. tetaniu mam a mam pocit ze to ma rozne prejavy, toto je novinka, som aj migrenicka.

clematis123
5. nov 2024

@katusskaa A ako dlho už? Ja som mala príznaky už asi pred 4 rokmi, tetanický záchvat "len" tento rok vo februári. Ja mám väčšinou podráždenú ľavú stranu tváre resp. krku a ucha... a posledné dni prišli opäť taká elektrizácia tela a niekedy ako keby kŕč, od krku do hlavy, nie je to viditeľné ani bolestivé vďakabohu. Nahrievanie veľmi pomáha aj mne, občas si dám horúci kúpel ten pomôže, ale zas len do druhého dňa 🙄

Strana
z2