Pandas syndróm - ochorenie
18. máj 2021
Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či nemá niekto skúsenosti s Pandas syndrómom. Ide o syndróm veľmi podobný tikovej poruche alebo Tourretovému syndrómu. U nás chlapec (6.rokov) trpí už skoro rok motorickými a vokálnymi tikmi, pričom nepomáhajú ani lieky (Tiapridal, CBD olej...) a neustále sa to zhoršuje. Na internete som sa dočítala o tomto Pandas syndróme, avšak u nás nie je až taký známy a preto hľadám niekoho, kto sa špecializuje na Slovensku v tomto odbore. Ďakujem za každú odpoveď.

@aristopa https://www.facebook.com/share/p/1AtZGFknwL/
@aristopa dobry den..no mame za sebou liecbu Ivigom.Vyzeralo to slubne ale mesiac po dokonceni liecby dostal znova zasklby tela.2 dni pred tym mu bol predpisany montelukast zuvacia tabletka.V tú noc bol az agresivny nervozny..celu noc sa budil.brali sme to ako neziaduci ucinok lieku tak sme to hned vysadili no a naslesujuci den to zacalo.ci to sposobil ten liek nevieme.Som z toho velmi flustrovana.Psychicky to uz ani nedavam..pol roka liecby,placu dietata lebo niekedy nevedeli zobrat krv tak ho dopichavali neskutocne.Tazke obdobie..a sme tam kde sme boli..neurolog uz nam tlači liek tiapridal ci ako sa to vola.zatial sme na vysokych davkach mg.Lekar co nas mal na starosti pocas liecby sa snazil hladat..robil testy z krvi na rozne veci..syn ma leukopeniu uz pol roka a teraz zaciname chodit na hematologiu.vraj to nieje z ivigu tak uvidime.inu liecbu nemal max nurofen co celkom dobre zabralo na zaciatku kym zacal ivigom.V papieroch ma diagnozu Pandas ale aj ine ako je zvysena neuromuskularna drazdivoat.Je tazke pozerat na dieta ako trpí a este je tazsie ked viete ze ani lekari nevedia pomoct max utlmenim neurovej sustavy.Hadam pokrocia s tymto ochorenim a nebude to takto do konca zivota.