icon

Panická porucha a terapeutické možnosti

29. mar 2025

Ahojte,dobrý deň,
prosím vás,na úvod hneď napíšem,že začala som užívať AD,no som len úplne na začiatku,ale mali ste niekto take stavy,že vám bolo celé dni zle,pocity na odpadnutie,točenie hlavy,nepokoj v tele,negatívne myšlienky,že niekde odpadnem,ak idem k Dr,alebo do obchodu,je mi veľmi zle a mám pocit,ze musím ísť preč a len predychavam a taktiež hneď myšlienka že odpadnem. Psychiatrička mi povedala,že to je panicka porucha. No ja celé dni som nefunkčná,boli má telo,nič sa mi nechce nemám do ničoho chuť,lebo akonáhle začnem niečo robiť,hneď tie hnusne myšlienky a reálne mi príde zle 😖😪 niekedy ak niekde som,až pred očami mám pocit,že mi prebiehajú iskry,alebo take zahmlenie,dym. 🫣 moja otázka je teda,že mali ste niekto take stavy ? Pomohli vám nato AD ? Prešlo vám to ? Ďakujem veľmi pekne za odpovede 😇

terezkaarthuramax
29. mar 2025

Ano. Brala som to uz na strednej. Musela som ich prestať užívať ak som chcela zmaturovat. Teraz mi lieky uz nerobia nic . Treba vydržať a zial skúšať .. mne pomohlo aj to ked som zmenila psychiatra.

terezkaarthuramax
29. mar 2025

Po par mesiacoch ma hospitalizovali. Vydrzala spm tam dva tyzdne. Tie zaciatku boli tazke a cele dni som prelezala. Zlepsovalo sa to pomaly ale isto. Teraz uz mam dni plne roznych cinnosti. Drzim ti palce

13lucka13
30. mar 2025

Ahoj,áno ja som mala taketo stavy tri mesiace. Pomohla mi az psychiatricka. Dostala som lieky a hned prvu noc som prespala ako zarezana. Postupne sa to zlepsovalo,po dva a pol roku lieky boli vysadene uplne. Bolo to pred 16 rokmi,dnes som uplne v pohode.

autor
30. mar 2025

@13lucka13 ja užívam AD zatiaľ týždeň,viem že treba počkať kým zaúčinkuju,len som chcela vedieť,že ci úplne vymiznú tie strachy a tie úzkosti a panika 😁

13lucka13
30. mar 2025

ano,uplne sa vsetko stratilo. Tym ze som mala aj lieky na utlmnie som az tak nevnimala,bola som taka ospala.

autor
30. mar 2025

@13lucka13 aj ja mám lieky dočasne neurol na ukľudnenie kým zaberu AD .. no zatiaľ je to len horšie tie začiatky .. Dr povedala že 2-3tyzdne a postupne pocítim úľavu

13lucka13
30. mar 2025

ja som mala na ukludnenie rivotril a AD cipralex. Mne velmi pomohlo ze som mohla spavat,lebo mavala som noci uplne bez spanku a v praci to bol boj. Prisla som domov,lahla si a za hodinu som bola naspata. A ked bolo este zle pocasie tak to dovidenia. Katastrofa.

norki
17. máj 2025

Ako sa citite teraz po par tyzdnoch? Zlepsilo sa to? Pomohlo?