Panická porucha a závislosť na Neurole
Žienky poradte mi ,, ktorá mate stým ozaj skúsenosti. Môj priateľ berie neurol,, chcel by stým prestať ale nevie ako. Berie neurol 1 mg rano a 1 mg večer. Keď si dlhšie nedá pride abstah citlivost na svetlo, dezorientacia, bušenie srdca, potenie rúk. Už 22 mesiacov ho uživa. Je tu niekto kto stým dokázal prestať ???
Má diagnostikovanú panicku poruchu ta pride hocikde a nečakane. Keď pride tak len neurol mu pomôže...
@slobodnamama777 vydiet, že stým nemaš vôbec skúsenosti. Keby sa dalo tak rýchlo prestať ako pišeš už by dávno prestal. Si mysliš, že je rad na liekoch ???, nieje. Lenze ked si neda dlhšie neurol začina peklo dostane citlivost na svetlo, bušenie srdca zalahava mu v ušiach, triaška silný abstak. Nieje to jednoduche ako pises ale verim ze raz sa toho svinstva zbavi
@kattien1992 prosim ta mozes mi napisat sukromnu spravu rada by som sa poradila z niekym kto ma alebo mal podobnu skusenosť
@melinda1991 no tak potrebuje ine lieky nie neurol. Vsak a co bude mu mu zle chvilu. Nahradi neurol inym liekom, ucinnejsim.
@melinda1991 čo kde sa zisťuje?hore Ti už napísali treba odporučenie a nájde si psychológa ...pre niečo ten Neurol začal brať, lebo niečo nezvládal stres...teraz sa to už úplne zamotalo tým liekom.Ideal je porozprávať s psychiatrom a dohodnúť čo ďalej.Antidepresiva ho ukľudnia bude vidieť veci lepsie a nebude mať takú takú vzrusivu nervovu sústavu, aby prišli ataky.Ten, kto mu diagnostikoval panicku poruchu určite dal rady ako ďalej....psychlog, šport, mňa psychologicka učila ako nepodľahnúť panike a tak predýchať, zamerať myseľ inam je to na dlho...dôležitý je úplný začiatok prečo naňho panika prišla stres, malo spánku, nepríjemný zážitok.
3 mg je prisilny liek
@slobodnamama777 ach ty si veľmi múdra žena,, ty by si mala isť robit psychiatra😏,, vidiet, ze absolutne nemaš skusenosti ten kto si tym presiel vie o com pisem. To nieje ze trosku zle to su abstaky ktore sa nedaju vydrzat.
@melinda1991 Ahoj tak ja som sa po dvoch rokoch zbavila toho svinstva neurolu zo dňa na deň bol to des triašky .svrbenie tela hlava sa mi točila a večer som sa budila na to že neviem dýchať toto ma držalo asi tak dva tri týždňe som rada že som sa zbavila závislosti na neurol ale ja som k tomu brala aj antidepresíva aj tie už obmezujem snažim sa zbaviť aj toho...je to tažké držím veľa síl
@melinda1991 tak to neni normalne, taka zavislost na liekoch sa riesi s doktorom a nie na internete. Podla mna aj keby si mu dala placebo a zaroven mal lieky normalne na jeho stav tak by sa to zlepsilo. Zda sa, ze ty to prezivas viac ako on. Ja si myslim, se ten tvoj priatel je taky poserko, ktory nechce bojovat, ale plačká, nechce nic riesit ako by bolo lepsie, tak plakajte spolu, namiesto toho, aby ste to riesili u doktora s poriadnou liecbou jeho stavu a samozrejme psychoterapia u skuseneho odbornika, co je ale drahe. Terapia ide aj cez skype, no stoji sedenie aj 50 eur, zial. No su aj lacnejsi terapeuti.
@slobodnamama777 je to tazka fyzicka zavislost a dostal ho do nej odbornik, ktory ho mal liecit. Zial, na Slovensku uplne bezne, Xanax a Neurol ti bude do nemoty predpisovat aj nejeden obvodak. Nezazila som to nastastie na vlastnom tele, iba som pocula pribehy ludi ktori to zazili (resp. sa z toho nevedia dostat) a co-to nacitala a nie je to o tom ze zatnes zuby a ono sa to spravi. Ano, musis aj zatnut, ale bude to desne tazke a bolave a castokrat nezvladnutelne bez dalsich liekov. Lebo dlhodobym podavanim benzo sa prestavi krehka rovnovaha neurotransmitterov a telo je z toho uplne v prdeli. Neni to ze mam chut si dat. Je to tak, ze mas pocit ze umres od bolesti/nevies zaspat atd. a jedine co ti pomoze z toho priserneho stavu je dat si znova ten liek. Terapie na uzkost moze riesit potom ked sa dostane zo zavislosti, idelane nie s tym Mudr.ym babrakom co ho do nej dostal.
"Physiological dependence on benzodiazepines is accompanied by a withdrawal syndrome which is typically characterized by sleep disturbance, irritability, increased tension and anxiety, panic attacks, hand tremor, sweating, difficulty in concentration, dry wretching and nausea, some weight loss, palpitations, headache, muscular pain and stiffness and a host of perceptual changes. Instances are also reported within the high-dosage category of more serious developments such as seizures and psychotic reactions. Withdrawal from normal dosage benzodiazepine treatment can result in a number of symptomatic patterns. The most common is a short-lived "rebound" anxiety and insomnia, coming on within 1-4 days of discontinuation, depending on the half-life of the particular drug. The second pattern is the full-blown withdrawal syndrome, usually lasting 10-14 days; finally, a third pattern may represent the return of anxiety symptoms which then persist until some form of treatment is instituted. Physiological dependence on benzodiazepines can occur following prolonged treatment with therapeutic doses, but it is not clear what proportion of patients are likely to experience a withdrawal syndrome. It is also unknown to what extent the risk of physiological dependence is dependent upon a minimum duration of exposure or dosage of these drugs. Withdrawal phenomena appear to be more severe following withdrawal from high doses or short-acting benzodiazepines."
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7841856/
@nikola1987 šikulka, keď ste sa takto zbavila
Máte pevnú vôľu 🙏
@slobodnamama777 zažili ste niekedy stavy panike alebo iné psych. Poruchy??
@slobodnamama777 ja platím 30€ napr.
@melinda1991 ahoj, môžem sa spýtať, podarilo sa priateľovi vysadiť neurol ? 🙂
@melinda1991 to nerobia ľudia ale doktori najprv predpisujú aj keď vedia že sú navikove a potom chcú aby človek si odvikol už keď si závislá

@petka_3 ano presne to hľadam niekoho kto tym prešiel a kto by vedel poradiť z vlastnej skúsenosti.