icon

Panická porucha, úzkostné stavy

xxxmisox
30. dec 2021

Čaute.
Chcel by som poradiť. Asi mám tieto dve veci. Zistil som že pri nadmernom strese prestávam vnímať okolie tak ako by som ho mal. Som tu ale ako keby len telo som tu mal.
Kto vie čím sú panická porucha, a úzkosnté stavy zvláštne je tam aj pocit z zbláznenia a vnímanie okolitého sveta inak.
Viem že mám problém ale bojím sa ísť psychiatrovi.
Môže sa stať že ma dajú do kazajky a už nikdy nevyjdem von medzi ľudí? Neuvidím svoju prácu a dcéru ktorú strašne milujem nadovšetko.
Tieto dni keď je takéto sychravé počasie a som len posledné dni len doma sedel mi je úplne na dve veci.
Môže to zhoršovať aj to že sedím iba doma a nič nerobím?
Čítal som že by som takéto veci mal prejsť bez liekov a antidepresív a podobných vecí, užívať len nejaké vytamíny či čo.
Čo je na tom pravda? Nechcem aby zo mňa zostala len kopa sr……ek.
Som obyčajný chalan cca 30r. Život mám pred sebou.
Ďakujem 😞

Strana
z4
drahomirrra
28. okt 2024

@xxxmisox Ahoj, vyliecil si sa?
@euka210 Antipsychotika na DR? To citam uplne prvy raz, ty kks, ved to davaju ludom s haluskami a psychozami… 🙀 A tie pomohli hned?

euka210
28. okt 2024

@drahomirrra ano, tie pomohli hned. No ja som uz nevedela co je realita a co moje myslienky, nevedela som zastavit tok myslienok a normalne uvazovat a zit, starat sa o maleho syna. Jasne, ze mi dali najslabsiu davku, ale hned sa to zacalo upravovat a mohla som normalne zit a fungovat.

hebba25
29. okt 2024

@euka210 ahoj , berieš tie antipsychotiká stále?

hebba25
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
29. okt 2024

@euka210 Som rada, ze si sa uzdravila a vsetko je v poriadku ❤️

euka210
30. okt 2024

@hebba25 ano

euka210
30. okt 2024

@drahomirrra vsetko nie je v poriadku, ale da sa lepsie zit

drahomirrra