Panické ataky a supraventrikulárna tachykardia
Ahojte mal už niekto pri panickom atkau tep 190 mala som na ekg aj supraventikularnu tachykardiu a potom už som ju nemala mala som normalne ekg bola som aj na vyšetreniach všetko ok … poraďte čo to môže spôsobovať.
ja mávam, ale mne diagnostikovali tetániu....
@jennifer235 takyto tep nie je normalny pri panike ale pri supraventrikularnej tachykardii ano. To ze raz bola na ekg a potom uz nie je pri tejto diagnoze bezne. Vseobecne je ju pomerne tazke zachytit ak sa neurobi ekg presne pocas symptomov. Mne ju raz zachytili zachranari, a diagnoza bola stanovena. Treba ist na kardio, najlepsie na specializovane pracovisko arytmologie. Najskor asi odporucia ablaciu, ja som ju odmietla, beriem kazdy den nizku davku betablokatora a ak aj napriek tomu nabehne supraventrikularna (uz presne viem kedy) dam si este jednu tabletku ale tep mi uz nikdy nejde vyssie ako 130, vylozim nohy na stenu, dam nieco ladove na krk a dycham kludne. Niekedy skusam silny kasel, alebo nadych, upchat nos a tlacit ako na wc. Do 5 min vacsinou prejde. Odkedy beriem lieky mavam tak 2 epizody do roka. Da sa s tym naucit zit, zo zaciatku som sa bala aj z domu pohnut

no tak najpravdepodobnejsi dovod bude asi stres. 🙊 treba s nim pracovat.