Panický záchvat a búšenie srdca

iveta543
20. feb 2021

Pekný deň zažil niekto takýto záchvat rýchly rytmus srdca búšenie srdca nával horúčavy triaška strach panika pocit na odpadnutie problémy z dýchaním.Toto všetko sa zo mnou deje v tom stave.Ak má niekto skúsenosti a pozna ten stav budem rada ak napíšete.
Vopred vďaka.

karinaaaa
20. feb 2021

@iveta543 momentálne tým trpim uz.rok pomali.
Diagnóza bola tetania. Najskôr nasadili antidepresiva ktoré som.odmietla beriem magnerot Dečko a momentálne som začala užívať Cbd. Pretože mi začali už aj úzkosti. Mávam dosť silné tie zachvaty a neviem sa.toho zbaviť 🙂

irusa
20. feb 2021

@karinaaaa máš rovnaké príznaky ako ja ????

karinaaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karinaaaa
20. feb 2021

@irusa ano presne sem tam.mam takw silne mam.pocit ako keby mam nejaký infarkt nervozita kričím na všetkých mam.pocit ze mi vadi zvuk ostanem nervózna nemôžem sediet ani stat buši mi srdce neviem dychat mam pocit ze omdliem strašný nepokoj v celom telo ... potom to vždy trochu prejde ale vždy mam pocit ze po takom.silnom zachvate mi nieje dobre aj par dni som.raka vycerpana a zničená.. a od tých záchvatov mam strach s ľudí ani nie strach ale nerada chodim medzi davy. A posledne mesiace začínam trpieť úzkosti,nespavosťou.

irusa
20. feb 2021

@karinaaaa to akoby si písala o mne...no mňa najviac ,čo desí je silné búšenie srdca a vynechávanie... vtedy myslím,že už je po mne... nemyslela som,že nieco také existuje...mne to začalo po 30....

karinaaaa
20. feb 2021

@irusa a už poslednej dobe keď mi to tak.prwchadza a konci tak aj tak mi svali,nervova sústava uplne mi hádže nohy alebo tak. Neviem ako to správne vysvetliť ale strašne sa toho až bojim a už to strašne nechcem zazit.

karinaaaa
20. feb 2021

@karinaaaa ale mávam to niekedy menej niekedy takéto silne a už to trvá skoro rok mam 25 rokov a prišlo to v lete s dňa na deň strašne som sa vylakala ze mam nejaký infarkt a potom zistili toto aj beriete niečo na to ? Okrem magnézia? Môžem sa spýtať ci mate deticky ?

irusa
20. feb 2021

@karinaaaa mám dve...len magnézium ráno a večer.. nepomáha ..keď má prísť ,tak to príde.... 😔

karinaaaa
20. feb 2021

@irusa tiež nechcem brat antidepresiva mi na to dali brala som.to .esiac este horsie .. my chodime na umele oplodnenie ale som to musela zastaviť pretože ani dlhé cesty nezvládam pride mi zle je to hrozne. Ani do prace za to nechodim. Ach tiez len magnesko

iveta543
autor
20. feb 2021

@karinaaaa ja som tiež začínala z vytaminamy a keďže od októbra do januára som brala všelijaké B C D no nevládala som už ďalej a keďže mám 5 deti o ktoré sa treba starať nechcela som riskovať že sa môj psichicky stav môže zhoršiť.
Moja psichyatrička po tretej návšteve mi dala už radšej AD.Niesom na to hrdá nuž môj stav ma donútil.
Pevne verím že raz sa to skončí a bude už len dobre nič iné mi ani neostáva iba veriť.

irusa
21. feb 2021

@iveta543 och tak pri piatich deťoch to vôbec nie je sranda

iveta543
autor
21. feb 2021

Dievčatá jediné z čoho mám strach je že sa mi v tom stave zastaví srdce alebo infarkt že dostanem je to možné?

irusa
21. feb 2021

@iveta543 kardiologicka mi povedala,že nie... rizikova by si bola ak by si mala infarkt už za sebou a oslabené srdca..

luccija
21. feb 2021

@iveta543 keď si len teraz začala brať AD je to bežné, že sa stav zhoršil.Najdolezitejsie je pochopit, že si to vyvolávas sama svojim stresom, neoddychovanim, strachom, že to príde znova...nedostaneš infarkt ani netreba chodiť po lekároch, volať si sanitku je to psychika.Nauc sa dýchať do sáčku, ak máš hyperventilaciu nájdi si info na webe.Psychologicka Ti určite pomôže.doplnaj vápnik a magnézium, ak máš tetaniu mravcenie prejde tetania má základ v nedostatku minerálov, panicky záchvat je podobne, ale vyvolané úzkosťou sú to 2 rôzne veci

iveta543
autor
21. feb 2021

@luccija ok díki za vysvetlenie moje záchvaty vyvolávajú presne tie veci ktoré si vymenovala budem musieť inak nastaviť myslenie asi.

luccija
21. feb 2021

@iveta543 určite máš toho veľa pri 5 deťoch mysli aj na seba.Je to znamenie, že si preťažená a tvoj nervovy systém takto reaguje.Je to podobné ako, keď ideš tmavou ulicou a bojíš sa zlodeja busi srdce, stiahnuté hrdlo, rozklepane nohy, ak budeš chcieť a popracujes na tom bude to dobre, ale ľahké to nie je😉lieky Tá budú držať na uzde a ostatné doklepnes s psychologičkou vysvetlí Ti prečo sa to deje, ako tomu predísť.Treba všetky stresory znížiť na minimum aké máš manželstvo si spokojná?Niekedy treba nahliadnuť do svojho vnútra a sebakriticky zhodnotiť.

iveta543
autor
21. feb 2021

@luccija moje manželstvo je v poriadku mám manžela čo aj navari všade ide somnou chápe že mám strach ísť sama je to moja opora.Deti keď že vekovo mám 13.11.9.7.4 už sú väčšie takže nemám z nimi žiaden problém keď treba dcérky ochotne pomôžu či pozametať alebo umyť riad vďaka nim mám ešte silu ráno vstať a nejako začať deň hoc je to ťažké no kôli ním musím.Tento týždeň ma čaká prvé sedenie u psichologa tak uvidíme ako to dopadne snáď to bude mať zmysel.

iveta543
autor
21. feb 2021

@luccija čo sa týka mojich AD druhý deň už berem navýšenú dávku zo štvrtky na polku a všimla som si že tie dva dni som mala aj tie Panické záchvaty ktoré som až v takej intenzite nezažila.
Môže to byť aj tým že AD začínajú zaberať?
Dúfam že toto zhoršenie stavu nebude trvať dlho a čoskoro bude lepšie.

iveta7677
21. feb 2021

@iveta543 prosim vas a takto zle to mate od zaciatku ochorenia, alebo len teraz ako ste zacali brat AD

luciar260
21. feb 2021

Ahojte , tak mavam nieco podobnr, najskor sa mi to dialo obcas , no posledny rok je to ovela castejsie, pocit hrce v krku mam takmer non-stop na to som si uz asi zvykla, blby pocit na hrudi, stazene dychanie, no najneprijemnejsie je pocit preskocenie srdca tzv extrasystoly trva to par sekund no je to neprijemne a este v noci ked sa zobudim s tym ze nemozem dychat, vyskocim z postele cela vystrasena a lapam po dychu, srdce mi ide vyskocit z hrude 😕 trapi ma to uz dlhsiu dobu , a to nemam ani stres ani nijake problemi.... je pravda ze nad detmi sa dost urozculujem ale inak pohoda.....

iveta7677
21. feb 2021

@luciar260 a boli ste u doktora? Ako mozete mat pocit preskocenia srdca ved to vystrasi kazdeho.

irusa
21. feb 2021

@iveta7677 extrasystoly má skoro každý...no nie každý to vníma....

iveta543
autor
21. feb 2021

@iveta7677 keď som začínala brat po štvrtke na druhy deň som mala únavu závrat sem tam má naplo ale nezvracala som takto to bolo niekoľko dní asi 4dni boli no po desiatich dňoch som mala navýšiť dávku na pol tablety čiže druhý deň dávam po polke nieje mi zle z toho bola som aj na nákupe len teraz som začala mať úzkosť strach a nájme z toho čo som mala včera a predvčerom tie silné Panické ataky záchvatov no dnes dávam po polke ataraxu mala som už taký miernejší priebeh ktorí som zahnala predychanim a počítaním do desať a späť.Ani neviem ako som na to prišla no chvála Bohu nevyustilo to až do silného búšenia srdca.No stále mi v hlave koluje tá myšlienka že čo sa mi stalo proste ťažko mi je to dostať z hlavy aby to nebol spúšťač tých atakov.Neviem čo bude zajtra no musím myslieť pozitívne a veriť lekárom ktorí mi robili EKG.

iveta543
autor
21. feb 2021

@luciar260 verím vám je to náročné na psychiku prežívať tieto stavy a vyčerpáva to strašne aspoň v mojom prípade.

iveta7677
21. feb 2021

@iveta543 velmi vam drzim palce. Pocula som, ze niektori mali casto a vela atakov.😒 Treba verit lekarom keby tam nieco bolo urcite by to zistili. Urcite u vas zaberu coskoro.aj tie antidepresiva.

iveta543
autor
21. feb 2021

@iveta7677 vďaka za podporu budem myslieť na vaše slová a dúfam že ak to všetko pominie budem môcť aj ja z vlastich skúsenosti povzbudiť aj iné ženy ktoré takto prechádzajú ťažké obdobia.

iveta543
autor
21. feb 2021

@irusa presne tak ako v mojom prípade a mám 32 rokov niečo strašné to prežívať.

irusa
22. feb 2021

@iveta543 ja 33

qwerty81
22. feb 2021

@iveta543 Ak chces, pridaj sa do skupiny. https://www.modrykonik.sk/group/9600/

irusa
22. feb 2021

@iveta543 tu skupinu neodporúčam...ja som z nej odišla..to že každý deň si prečítaš cudzie stavy ti na psychike len pridá 😉