icon

Pankolitída

kavicka12
25. sep 2022

Ahojte mám 30 r a nedávno mi v nemocnici diagnostikovali pankolitidu zápal celého hrubého čreva.Doteraz som nemala žiadne ťažkosti až po chrípke hneď začali teploty hnačky a bolesť brucha.Ma niekto toto ochorenie ak áno čo vám pomáha a čo jedávate ?Ja som teraz na prísnej diéte bujón voda čaj

polina89
20. okt 2022

@kavicka12 ahoj môžem sa opýtať mam tiež pankolitídu zapal celého creva ti to vyliečili ? Mávam aj hnacky s krvou ale teplotu nemám na kolonoskopii našli aj afty v hrubom creve ....čakám na výsledky histologie

kavicka12
autor
28. okt 2022

@polina89 ahoj tak nakoniec sa zistilo že je to Crohnova choroba.Tiez čakám ešte na výsledki z biopsie ,ja nemám afty ale vredy vraj.No beriem salofalk 6 tabliet denne.Predtym normix nezaberalo..Ako som užila tie salofalk už po prvých dvoch tabletkách som sa postavila na nohy.Bola som hospitalizovaná pre bolesť hnačky krv teploty atď a v nemocnici mi dali dg.pankolitida.Brsla som tam všelijaké infúzie lieky za tri dni a nič som nejedla za tie tri dni.Dva dní bolo ok ako som sa vrátila domov a začala po trocha jesť tak sa to vrátilo a o tri dni mi na gastro urobili kolono no len do 39 CM sa dr.dostal lebo som celú tú vodu vyzvracala a tam hneď povedal že je to pravdepodobne crohn.Dal mi salofalk a už je dobré.V novembri idem na kolono už celkové,vraj sa potrebuje dostať aj do tenkého čreva.No začala som jesť všetko aj piť kávu a občas mám bolesti brucha a kŕče, a bolesť po jedle Tak sa vraciam k diéte 😁
.Ale stolica je ok

lala1501
25. feb 2023

@polina89 ahoj,mozem sa opytat aku ti stanovili dg.moj brat ma presne rovnaky nalez len este bez diagnozy

lala1501
25. feb 2023

@kavicka12 ahoj mozem sa opytat ako si nantom a ci to je teda ta cronova choroba?