icon

Pankreatická elastáza

lussinka2019
3. aug 2023

Prosim vas potrebujem názor nejakeho lekara čo sa vyzna, lebo sa "zblaznim" asi.
Dostala som sa po polroku na gastro vyšetrenie, pretože už asi 4 roky sa mi deje, že niekedy ked niečo zjem tak mi nič není a dakedy po tom istom jedle silné kŕče dostanem a ide mi to do chrbta musim isť hneď na wc. Medzitym mi infekčná lekárka zistila, že mam ABKM. Citim aj že mam občas veľa kyseliny.

Ale k veci : dokym som sa dostala na gastro začalo sa mi diať, že po stolici som mala krv, hlieny v stolici,. Robil rektoskopiu a vyšiel mi mierny zapal, dostala som čapiky ale vyšetroval mi aj stolicu a vyšla mi F-Pankreatická elastáza:59,4ug/g.stol.
F-KALPROTEKTIN:28,02ug/g
Lekar mi vzal krv na pankreas ci nemam zapal +MR vysetrenie (tam idem o 2 tyzdne). Lekar mi len poslal mail ze vysledky z krvi su v poriadku a s MR vysledkom mam prist 7.9 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Prosim vas moja otazka znie mozem mat zapal pankreasu, ze v krvi neukazalo a kedze mam ist s vysledkom k nemu az tak neskoro som usudila, ze to asi neni akutne?????????
Nasadil mi dietu na pankreas co ani neviem ci mam vobec dodrzat ked vysledky su ok a dal mi po jedle kreon....

inga93
3. aug 2023

skus polozit otazku v tejto skupine, drzim palec https://www.modrykonik.sk/group/6796/

mabose
4. aug 2023

@lussinka2019 pri zápale pankreasu sú strašné výsledky krvi, ja mala zápal žlčníka s pólu so zápalom pankreasu, na wc som vôbec nechodila, kŕče v bruchu totálne, crp nad 155 otrava krvi bola písaná, pečeňové testy strašne, zvracala som močila zelené, pritom som skôr už vôbec nič nejedla,prišla som v poslednej chvíli,
Diétu máš asi na minimum tukov nie ja som ju držala pol roka schudla som 30 kg

panenka20
1. okt 2023

@lussinka2019 dobrý den mohu se zeptat jak vám to vše dopadlo já mám problémy se slinivkou

cucci126
24. jan 2024

@lussinka2019 dobry den, ako ste dopadli s tou elastazou a vysetreniami?

lussinka2019
autor
25. jan 2024

@cucci126 nič mi nakoniec ohladom toho viac nezistili

cucci126
25. jan 2024

@lussinka2019 a tu elastazu mate stale nizku, riesia to nejak?

inzulin
3. feb 2024

Vie niekto, či sa pri užívané pankreatických enzýmov zmení farba stolice na sivú? Beriem Kreon a mne sa to stalo, ale nie som si istý, že je to z Kreonu. Ďakujem za odpoveď.

panenka20
10. feb 2024

To by se stát nemělo ,šedá barva stolice není dobra.
Já brala taky kreon a nikdy jsem barvu neměla já mám zas žlutou barvu.
@inzulin