Paradentóza a náhrada zubov

gupka27
20. jan 2016

Ahojte, prosím Vás o pomoc a radu. Mám silnú paradenntózu, o horné predné zuby som už kvôli silnému zápalu prišla, teraz práve čakám na nové zúbky. Celkovo mi ide zubár nahrádzať 6 zubov a chcem sa spýtať bolí to keď mi tie zúbky už bude dávať napevno, teda na ten mostík? Mám panický strach z bolesti už tri dni nespávam. Obrúsené to už mám, len neviem čo mám čakať ďalej.
A ešte jedna otázka, nemáte nejaký babský recept na zapálené ďasná, lebo už ma bolia aj tie spodné a chcela by som to ešte nejako pozastaviť, pokiaľ našetrím peniaze aj na výmenu tých spodných zubov. Vopred ďakujem pekne za každú radu.

tova
21. jan 2016

ved mostik sa uz len 'nalepi" na obrusene zuby. to je otazka par minut. Daju cement, pritlacia pockas par minut a hotovo.

gupka27
autor
21. jan 2016

@tova to sa fakt iba nalepi? A to potom uz drzi nastalo? Lebo zubar mi hovoril ze to budu ako moje druhe zuby uz nadlho.

tova
22. jan 2016

nic uz nebude ako vlastne zuby, ale to bude drzat dlho (roky) a niekedy sa moze odlepit ked bude zle prilepene alebo zajde tam voda,jedlo, bakteria .

sutiakova
22. jan 2016

@gupka27 v tvojom prípade by bolo dobré navštíviť dentálnu hygniečku, aby ti odstránila povlak a zubný kameň a naučila ťa, ako sa dá predchádzať zápalu ďasien a ako si správne čistiť zuby. Ja mám tiež podobný problém, a odkedy používam medzizubné kefky a ďalšie pomôcky, znížilo sa mi krvácanie aj bolestivosť ďasien.

sardinka335
22. jan 2016

@gupka27 ja mam dobré skusenosti s týmto :

Calendula Bukofit roztok - dam si na vatičku a potieram dasna, pomaha pri zapale dasien, tlmí bolesť. Stoji to okolo 2,50eur
Tinctura Gingivalis - tiež si dam na vatičku a potieram dasna, pišu tam ze je to na afty ale nielen na to, Ja som mala taku mini trhlinku na dasne a prakticky okamzite sa mi zacelila. Treba si vypýtať v lekárni tiež to stoji okolo 2 eur. Niekomu pomaha aj vyplachovanie z odvaru repíka.
Z tých drahších v ramci ustnej hygieny používam - gel Curaprox...pripadne Corsodyl - dam si na zubnu kefku a čistím, pripadne si medzizubnu kefku ,,namočim,, do toho gelu a tak čistím medzizubne priestory. Da sa tým gelom aj potierať dasna.

katarina845
20. mar 2018

Taktiež je zaujímavé, že paradentóza je spojená so srdcovým ochorením. :O
http://www.dentalcare-rosa.sk/parodontologia-pa...

bariska
28. nov 2018

@gupka27 ahoj prosim ta bolelo ta to obrusovanie?

sonka333
22. okt 2021

@gupka27 ahoj môžem vedieť ako si dopadla?tiež si prechádzam momentálne podobnou situáciou a hľadam na nete skúsenosti ľudí 😢je to premna mala nádej že niesom sama a dá sa všetko riešiť😢...drzia tie zúbky?nalepené?a zastavila sa vám vôbec ta paradontoza ?😢v resp. Podarilo sa vám preliečiť paradontozu 😢?

gupka27
autor
28. okt 2021

@sonka333 ahoj, áno vďakabohu zúbky držia stále dobre su naozaj ako moje vlastné klop klop klop... Spodné som zatiaľ ešte neriešila ale už budem musieť niekedy dať korunky dokopy.
Držím palce aj tebe

sonka333
29. okt 2021

@gupka27 a môžem sa opýtať?lebo mne sa kýve už každý zub...🥺...u teba sa stabilizovala paradontoza?...mne dr povedala ze ak mi začnú vypadávať zuby tak žiadne mostiky ,neprichádzajú do úvahy 🥺mám aj výrazný úbytok alveorealnej kosti 🥺preto to kyvanie zubov 🥺škoda;aj keď som chodila na preventívky a na dentalnu hygienu...nebola som upozornená že mi už od roku 2015 ubúda z kosti 🥺...na poslednú chvíľu ma dr poslala na paradontologiu...kiez by sa tak stalo skôr 🥺bolo by to úplne ináč dopadlo

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonka333
29. apr 2022

@vlcik1 ahoj 😶no nijako....resp.rieši sa dlahovanie zubov ale keďže umna to ide rapídne....rýchlosťou svetla "....mám veľké rozostupy medzi zubami a aj tá dlaha bude vidno plus nesmie byť zápal...ale stále nejaký ten zub opuchne 😔začínam sa pomali pripravovať na stratu zubov 😪....z pekných bielych zubov za pol roka....mám čosi hrozne....žlté zuby....veľké rozostupy...nehorázna kývavosť...😔skratka na plač...ale povedala som si...že to zvládnem....radšej bez zubov ako mať nejakú nevyliečitelnú chorobu 😪ale nebudem klamať...ked dôjde k tomu že začnem prichádzať o zúbky....viem že budem psychicky na dne...☹😭

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sonka333
1. máj 2022

@vlcik1 veď toto😔implantáty stoja majland a čo sa mňa týka ja aj kebyže mám peniaze...bolo by mi to na 2 veci akurát....strata peňazí keďže nemám dostatočnú kosť a kebyže aj si ju dám doplniť aj tak pri mojom probléme mi tá kosť sa môže zase vstrebať 😔ostáva mi posledná možnosť...a to dať dlahy a keď vydrží aspoň 5 rokov tak môžem dvíhať ruky k nebesám "a potom proteza...je mi stoho viac než smutno 😪no ....žiaľ už sa stým nedá nič....držím vám palce aby sa vám to zlepšilo a nejako aby sa to dalo do kopy ✊

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz