Periférny vestibulárny syndróm
Dobry den. Uz viac ako pol roka mam diagnostikovany periferny vestibularny syndrom. Uzivam bezthystin actavis 24. Mala som teraz celkom dobre obdobie no posledny tyzden sa mi tocenie hlavy objavilo zas. Čo vam polohlo pri liecbe toho ochorenia. Ci uz nejake cvicenia alebo lieky. Za kazdy typ,radu budem velmi vdacna
@palculienka40 ano. Mam o 30% menej dokrvene prave vnutorne ucho
@frederikare hm u nas to je poskodenim vestibularnych nervov v mozgu. A minule som nasla ze moze pomoct TCM dajte si test dobry jazyk a poradia Vam co a ako.ale su aj specialne cviky na rovnovahu.
@palculienka40 ďakujem vam za radu. Tie cviky som cvicila no po zlepseni som prestala tak asi budem musiet opat zacat a pridat k tomu aj jogu lebo ta je vraj na tieto problemy tiez dobra
@frederikare tak veru cvicit. Joga neviem.
@palculienka40 a tie na rovnovahu ste mali odkial? Od lekara alebo ste niekde nasli na internete?
@frederikare na ich dal neurolog ktory vysetroval a potom su na to rehabky
@palculienka40 mne ich dali na orl a take iste cviky mal aj otec tak asi aj vy budete mat to iste. Rehabky boli zamerane na tie iste cviky alebo na nieco ine?
@frederikare tie iste cviky
@palculienka40 lieky tiez uzivate niejake?
@frederikare uz nie dva roky a po zlepseni stavu dr. vysadila
Ahojte PROSIM O POMOC novembri mi zistili periferny vestibularny syndrom bolo to strasne 2tyzdne som nechodila lezala nehybala sa vracala brala ma 2x sanitka manzel sa o mna staral prosim vas uz to je lepsie viem fungovat hybem sa chodim do prace staram sa o syna no obcas sa mi toci hlava zaklonit hlavu neviem pretoze sa mi neprijemne roztoci hlava ako by sa mi to znova odohravalo zohnem sa ze chcem nieco zdvihnut roztoci sa mi hlava neviem moc bez problemovo fungovat ako sa toho zbavit uz NAVZDY chceli by sme s manzelom druhe dieta ale neviem si to ani vo sne predstavit fungovat rodit tlacit mat tlak hned by sa mi hlava tocila az by som odpadla ako by som vstavala k dietatu ked sa neviem rychlo postavit rychly pohyb urobit som zufala naozaj ziadny lekar mi nevie pomoct brala som lieky no uz neberiem lebo som ich dobrala este v decembri je to strasne ubija ma to a mam z toho stresy paniku :(
Ahojte PROSIM O POMOC novembri mi zistili periferny vestibularny syndrom bolo to strasne 2tyzdne som nechodila lezala nehybala sa vracala brala ma 2x sanitka manzel sa o mna staral prosim vas uz to je lepsie viem fungovat hybem sa chodim do prace staram sa o syna no obcas sa mi toci hlava zaklonit hlavu neviem pretoze sa mi neprijemne roztoci hlava ako by sa mi to znova odohravalo zohnem sa ze chcem nieco zdvihnut roztoci sa mi hlava neviem moc bez problemovo fungovat ako sa toho zbavit uz NAVZDY chceli by sme s manzelom druhe dieta ale neviem si to ani vo sne predstavit fungovat rodit tlacit mat tlak hned by sa mi hlava tocila az by som odpadla ako by som vstavala k dietatu ked sa neviem rychlo postavit rychly pohyb urobit som zufala naozaj ziadny lekar mi nevie pomoct brala som lieky no uz neberiem lebo som ich dobrala este v decembri je to strasne ubija ma to a mam z toho stresy paniku :(
@moma1126 pomaha pohyb, cvicenia na vestubularny aparat a čo mne tiež velmi pomahalo bola joga. Mne trvalo priblizne asi rok kym sa minstav ako tak stabilizoval. Lieky som brala viac ako 2 roky ale potom som ich vysadila kvoli tehotenstvu. No A čo sa tyka tehotenstva ja som momentalna 2 mesiace po porode. Rodila som kvoli diagnoze cisarskym rezom Doteraz mi bolo v celku dobre od porodu ale uz treti den mi je o cosi horsie tak uvidim ako bude dalej. Tehitenstvo som mala bezproblemove obcas som mala dni kedymi mi bolo o cosi horise ale dalo sa to zvladnut. No a teraz som Zacala opat cvicit jogu tak pevne verim ze sa to zlepsi. Tak drzim prsty aj vam nech vam je cim skor lepsie

@frederikare mas to z usi?