Petéchie
Dobry den. Prosim vas chcela by som sa spytat, na dolnych koncatinach od kolena dolu mam male cervene bodky, nieco ako petechie.. Uz to mam skoro 3 mesiace.. Bola som uz aj na krvne testy ale nic mi nezistili... Ked som cez vikend doma tak je to trochu bledsie, ale ako nahle zacnem chodit do prace a som cely den na nohach zacne to byt horsie.. Vobec to nesvrbi, ani inak to necitim, len to proste mam. Neviem co robit, aby som zistila z coho to vobec je a ako sa toho zbavit... Dakujem za radu a pomoc.

Ahojte, našla som túto diskusiu, ja mám tiež na oboch nohách, mám výmenny lístok na cievne, tiež už som preplasena
@samantha185 dobrý deň, môžem sa opýtať na petechie? Aká bola príčina? Vďaka.
@zuzvoj003 dobrý deň, nezistilo sa absolútne nič. Samé to zmizlo...potom sa ešte zopár objavilo. Ale zmizlo ...všetky výsledky boli v poriadku. Absolútne netuším prečo sa to dialo
@lagunka0000 môžem sa opýtať na výsledok? Čo bolo príčinou? Ako dlho ste ich mali?
@zuzvoj003 asi 3 mesiace...nie nevrátili sa uz
@zuzvoj003 asi 3 mesiace...nie nevrátili sa
@zuzvoj003 ešte neviem , termín na angiologiu mám až na konci mesiaca, ja to tam ešte mám
@lagunka0000 môžem sa opýtať na výsledok? Čo bolo príčinou? Ako dlho ste ich mali?
@zuzvoj003 sorry že tak neskoro sa ozývám, na angiologii všetko ok, mám pocit že sa to zhoršuje, už v tých miestach cítim aj také ihličky, kompletné výsledky z krvi sú ok, ešte na hematologiu ma poslali ale tam až v októbri mám termin
@zuzana76 prosím vás, to mu brala krv pediatrická? Či ste boli na infekčnom? Ďakujem
@zuzana76 prosím vás, to mu brala krv pediatrická? Či ste boli na infekčnom? Ďakujem
@lagunka0000 brali mu krv pediater a aj reumatolog, nakoniec reumatlogicka sa vyjadrila že asi vaskulitida
@lagunka0000 brali mu krv pediater a aj reumatolog, nakoniec reumatlogicka sa vyjadrila že asi vaskulitida
@zuzana76 no pekne, už je mu lepšie?
@lagunka0000 jemu sa to objavilo dva krát, končím júna a v júli, reumatologicka skonštatovala len po funuse, že čo to asi bolo, to je taký detsky typ vaskulitidy
@lagunka0000 henoch schonleinova vaskulitida
@zuzvoj003 ešte neviem , termín na angiologiu mám až na konci mesiaca, ja to tam ešte mám
@lagunka0000 ale on mal len ten výsev, nemal žiadne brušné, obličkovej či kĺbové problémy
@lagunka0000 ale on mal len ten výsev, nemal žiadne brušné, obličkovej či kĺbové problémy
@zuzana76 chválabohu
@zuzvoj003 sorry že tak neskoro sa ozývám, na angiologii všetko ok, mám pocit že sa to zhoršuje, už v tých miestach cítim aj také ihličky, kompletné výsledky z krvi sú ok, ešte na hematologiu ma poslali ale tam až v októbri mám termin
@lagunka0000 teraz som si spomenula, ze mojej mamine sa urobili take bodky a pichalo to ako ihlami, ale ona bola na takej procedure vo vani a jej to sposobili trysky, doteraz to ma a obcas je lepsie a obcas horsie. Zily ma tiez ok, takze vraj nieco dermatologicke, dostala na to aj nejaku mast, ale stale to obcas citi.
@lagunka0000 teraz som si spomenula, ze mojej mamine sa urobili take bodky a pichalo to ako ihlami, ale ona bola na takej procedure vo vani a jej to sposobili trysky, doteraz to ma a obcas je lepsie a obcas horsie. Zily ma tiez ok, takze vraj nieco dermatologicke, dostala na to aj nejaku mast, ale stale to obcas citi.
@zuzana76 mne povedala kožná že to nie je kožný problém, tak ja už fakt neviem
@zuzana76 mne povedala kožná že to nie je kožný problém, tak ja už fakt neviem
@lagunka0000 síce je už asi neskoro mne sa urobilo to isté minulý rok mala som zvýšený reumatoidny faktor a potvrdili mi vaskulitidu na hematologii. Brala som skoro rok prednison
@lagunka0000 síce je už asi neskoro mne sa urobilo to isté minulý rok mala som zvýšený reumatoidny faktor a potvrdili mi vaskulitidu na hematologii. Brala som skoro rok prednison
@hehehehe ahoj, ja som bola tiež na hematologii a tam všetko ok, tak neviem čo to je, a ani dr už nevie kam ma ešte poslať
@hehehehe ahoj, ja som bola tiež na hematologii a tam všetko ok, tak neviem čo to je, a ani dr už nevie kam ma ešte poslať
@lagunka0000 je to nepríjemné a horšie keď nevedia čo to je
@lagunka0000 je to nepríjemné a horšie keď nevedia čo to je
@hehehehe no veď práve, aj ja som trochu z toho nervózna
Ahojte, mne sa robia petechie po užívaní liekov na tlak, amlodipine. 10 rokov do zadu mi boli zmenene lieky za ine a uplne mi vymyzli. Pred rokom mi znova bol nasadeny amlodipin a petechie su späť. Robia sa mi na nohach.

@zuzana76 ja ešte pôjdem moju dr poprosiť nech mi vyšetrí krv ale zajtra idem sa objednať ku kožnej