Platí sa za sedenia u psychológa?

lenka11novot
3. jan 2015

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako je to s návštevou u psychológa. Ak ma odporučí všeobecný lekár, platí sa za sedenia? A odporúča vôbec všeobecný lekár alebo len idem a zaplatím sedenie? Ako to prebieha a čo môžem očakávať? Mám pocit, že už dlhšiu dobu trpím depresiou, nič ma nebaví, z ničoho sa neteším a asi potrebujem pomôcť...Ďakujem.

danula.ch
3. jan 2015

ahoj, ak budes mat vymenny listok od vseobecneho, sedenia hradi plne poistovna. ja chodim s malym, je tam vzdy skvela uvolnena atmosfera. najprv take otukavacky, postupne viac do hlbky. urcite odporucam, vzdy sa mi po sedeni ulavi a vidim vsetko ruzovejsie ako dovtedy 😀

tilda
3. jan 2015

Ahoj,psychologovia robia aj na poistovne,aj nie. to bude tvoj vseobecny lekar vediet a zorientuje ta. Ako pise kocka predo mnou,u tych co maju zmluvy so zdravotnymi poistovnami,ti staci vymenny listok a neplatis priamo nic. Myslim,ze by bolo fajn zverit sa s tym co sa ti deje doktorovi a ten ta nasmeruje na psychologa/psychiatra. oni spolu uzko spolupracuju,najucinnejsia byva prave kombinovana terapia-farmakoterapia a psychoterapia naraz. DRz sa!(ak budes mat akekolvek otazky,kludne pis sukromnu postu)

arizona
3. jan 2015

Ahoj, pokial pojdes ku psychologovi, ktory ma zmluvy s poistovnami, tak nebudes platit. V opacnom pripade si zaplatis. Ak si dobre pamatam, tak sedenie raz za mesiac preplaca poistovna, ak castejsie, tak za to sa plati aj u psychologa so zazmluvnenymi poistovnami. Ak ide o maniodepresiu, tak to bude riesit psychiater. Psycholog nemoze nastavovat farmaliecbu.

oladuna
3. jan 2015

Ak sama vies ze trpis depresiou tak preco neurobis nieco preto aby si sa z toho dostala sama? Namiesto toho aby ti psycholog povedal ze mas ist viac medzi ludi a najst si nejake hobby tak to si vies aj sama povedat, nie?K psychologovi chodia ludia ked nevedia kam z konopi alebo presli tragediou.ty vies, ze ta nic nemotivuje.myslis, ze psycholog ti pomoze s motivaciou???ved tam sa da len vyrozpravat.ako MK.

minnie55
3. jan 2015

@oladuna to čo za voloviny si tu popísala ?? Spamätaj sa....depresia je choroba ako každá iná a by si sa veľmi čudovala, ako môže pomôcť odborník človeku s depresiou. Buď rada, že si to nezažila, ani ti to neprajem, ale prosím ťa, rozmýšľaj, čo píšeš...ak to dokážeš. Nesúď, keď nevieš, aké má problémy. Klasika na MK - namiesto rady odsudzovanie a kritizovanie. Bŕŕŕ!!!
@lenka11novot závisí to aj od toho, č ideš za súkromným psychológom alebo nie. Moja kolegyňa chodí k súkromnej psychologičke, za prvé sedenie platila 15€, ďalšie mala 1x mesačne zdarma.

bibistec
3. jan 2015

no ak mas depresiu chod za psychiatrickou ta ta odporuci za psychologom alebo psychologickou co si vyberies a je to plne hradene poistovnou. sedenie trva cca hodinku. drzim palce

natuska87
3. jan 2015

Pre oladuna...
Ma sa dostat z depresie sama???No, toto je rada...

meluela
3. jan 2015

@oladuna ty si dobre mimo .. ale uz ma tu na mk nic neprekvapi .. akakolvek otazka a prosba o pomoc je pre niektore zakomplexovane individua dobrym dovodom kopnut si
hanbi sa 😠

stary_ujco
3. jan 2015

Poistovna preplaca 10 sedeni u psychologa rocne. Potrebujes papier od vseobecneho.
Na psychiatriu papier od vseobecneho nepotrebujes.