icon

Plecia smerujúce dopredu a vytŕčajúce lopatky

bambulka104
12. máj 2022

Ahojte.
Potrebujem poradiť koho mám navštíviť, ak potrebujem odstrániť plecia smerujúce dopredu a extrémne vytŕčajúce lopatky..

Bola som s tým u ortopéda, ale on mi dal len korzet a to bolo všetko. No korzet vôbec nepomáha.
Mám skúsiť navštíviť ešte iného ortopéda, alebo rovno mi s tým pomôže fyzioterapeut?

Mali ste s týmto niekto problém tiež. Je to hrozne škaredé, no sama sa neviem donútiť ten chrbát držať vyrovnaný. Hlavne teraz keď ide leto a mám mať odhalený chrbát, tak sa cítim veľmi nepríjemne..

Ďakujem za každú radu.

thoughtfulweirdo
12. máj 2022

To je oslabené svalstvo, treba cvičiť. Určite fyzio

oskorusa
12. máj 2022

@bambulka104 ahoj, keď máš korzet, tak s najväčšou pravdepodobnosťou máš skoliózu alebo hyperkyfózu. Bez dennodenného cvičenia a bez dohľadu fyzioterapeuta minimálne 2x týždenne, to nepôjde. Držím palce, nech máš pevnú vôľu

jana_eyre_2
12. máj 2022

Skús začať cvičiť smsystem, mne to veľmi pomáha a nie je to náročné..
Tiež mám miernu skoliozu a hrozne držanie tela.. odkedy cvičím je to lepšie..

nttnnt
12. máj 2022

@bambulka104 kazdy ti povie cvicit a cvicit nic ine coz by som mala aj ja kazdy den len ja som leniva a potom trpim bolestami ach

bambulka104
autor
12. máj 2022

Ďakujem za rady 😊 Už dlhšie mám vyhliadnuteho fyzioterapeuta, no nevedela som či ísť za ním aj s týmto problémom.
Tak sa do toho pustím a dúfam že čím skôr si dám chrbát doporiadku.

euka210
12. máj 2022

@bambulka104 hmm...tak moj 10r syn ma len miernu a poslal na rehabilitaciu. Tam naucia spravne cviky.

eli_meli
13. máj 2022

tiež odporúčam SMsystem, všetkými 10-timi