Pľúcne chlamýdie a bolesť kĺbov

evfu
16. nov 2020

Zdravím, má niekto skúsenosti s pľúcnymi chlamýdiami, ktoré sa prejavujú prevažne len bolesťami kĺbov? Mne ich zistili len na základe toho, že ma bolel kĺb na palci nohy. Žiaden kašeľ len skoro celoročne mierne zapálené hrdlo. Bola som po operácii karpálneho tunela na pravej ruke... po operácii som sa cítila horšie bolel ma palec na ruke čo ma nebolel pred operáciou a časom sa pridal k tomu aj palec na nohe. To obvodná lekárka spozornela a dala mi spraviť testy na boleriózu, dnu a plúcne chlamýdie - tie sa potvrdili. Preliečili sa antibiotikami 6 týždňov. Bola som aj na reumatológii... a na spomínaných kĺboch diagnostikovali artrózu. Napokon na spomínanej nohe som si po pár mesiacoch dala zoperovať hallux. Dejiny sa zopakovali a po mesiaci od operácie mi zas diagnostikovali pľúcne chlamýdie. Tentokrát sa prejavili náhlou slabosťou bez horúčky, ale 5 dňovou bolesťou hlavy, riedkou stolicou, zápalom hrdla a uzlín ale stále bez kašľa. Absolvovala som aj PCR test na koronu tá sa nepotvrdila. Tak som požiadala o test na pľúcne chlamýdie a tie sa potvrdili. Brala som 3 balenia atibiotík Sumamed čo je cca 16 denná kúra keďže sú to 3 tabletky v balení sa berú s 4 dňovou pauzou. Už počas užívania sa začali prejavovať kľudové bolesti - pichanie v členkoch... teraz už aj bedrové kĺby. Mám pocit takého mravčenia okolo tých kĺbov. Máte s týmto niekto skúsenosti? Aby sa pľúcne chlamýdie takto prejavovali? Kašlem tak pár krát za deň ... tak bežne nič dramatické.

akinom0077
16. nov 2020

ano, mozu sa prejavovat aj bolestou klbov...pravdepodobne to mas dlhodobejsie...Liecba chlamydii je beh na dlhu trat...zvyknu sa opakovat...pripadne ich mozu mat aj dalsi clenovia domacnosti...kludne aj bez priznakov..." mierne zapalene hrdlo celorocne" comu vela ludi nepripisuje nejaku dolezitost-bohuzial to tak byva moze byt tiez naznakom... Drzim palce... Neprajem nikomu zazit liecbu 3 kombinaciou antibiotik na chlamydie....ked mava osoba caste mykozy a zaludocne/zlcnikove problemy + zapaly dasien z antibiotik....tak si viete predstavit po 3 liecbe atb som nedokazala skoro nic zjest dodr...brucho....zamykozovana na pol roka pokozka, aj gyn. oblast,2 zuby vytrhnute....a to za blbost ze ma opatovne nakazovala kolegyna ktora sa neliecila ale kaslala permanentne 4 roky.....na stole papier potvrdene chlamydie.... nie ona ma len kasel..... PRELIEC sa a mozem odporucit vyzovovy doplnok CHlamydil extra po antibitikach aspon 3 mesiace je super a ozaj pomaha nici zostatkovu chlymdiu podporuje imunitu

ciernysokol
16. nov 2020

Plucne chlamydie sa casto neuspesne liecia antibiotikami. Naopak, velmi ucinna je prirodna liecba, extrakt z olivovych listov, vilcacora a este daco, je na to protokol, treba pogooglit. Na fcb je Bylinkova skola matky zeme, tam poradia. Z vlastnej skhsenosti pomohli jonasove kvapky na chlamydie.

fem
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kp7333
16. nov 2020

@evfu to mravcanie a pichanie moze byt aj z nedostatku horcika po dlhodobom zapale a atb. Skus uzivat magne b6 a ten chlamydil, ako uz bolo spominane. Ja som sa tiez dlho trapila s chlamydiami, brala som rozne atb, ten sumamed mi najlepsie zaberal, ale brala som naraz cele 3 dnove balenie, tyzden pauza a znova cele trojdnove balenie naraz.

kittykat22
16. nov 2020

@ciernysokol prosim ta, co to pises za hluposti? Neliecene plucne chlamydie ma moja mama - ktorej na to prisli po 20+ rokoch. Lebo si spominam, ze este dokasliavala ako dieta. Teraz ma 62 rokov a uz sa ani nezohne. ATB jej nezaberali uz vobec, pretoze ich mala dlho a to poskodenie ktore je, je obrovske a nenavratne. Neuspesne sa liecia preto lebo sa casto vracaju, nie preto ze su rezistentne. Autorke radis ako si znicit zivot 😡😡😡

@evfu urcite tie chlamydie musis liecit. ATB kura sa robi aj viac krat + sa menia ATB aby nenastala rezistencia. Nezanedbavaj liecbu, snaz sa ich zbavit, posilnuj imunitu ked si zdrava. Moja mama to ma dlho neliecene a teraz ma 62 a je v fyz. katastrofalnej kondicii.

namornicka
16. nov 2020

Mne ta celorocna bolest hrdla a potom nasledna bolest klbov pride skor ako streptokokova infekcia. Skus si aj vyter na streptokoka dat urobit.

akinom0077
16. nov 2020

@kittykat22 / presne tak!

ciernysokol
16. nov 2020

@kittykat22 nechapem, preco sa tak rozculujes. Ja jej nepisem, aby chlamydie neliecila, ale ak chce, moze skusit aj alternativne. Tu liecbu ma vyskusanu plno ludi, navyse bez devastacie traviaceho traktu, co sa pri 3kombinacii antibiotik povedat neda. Ja zas nerozumiem, ako niekto moze na chronicke chlamydie, borelie a helikobaktera odporucat kludne aj polrocnu kuru antibiotik, ale zase kvoli tomu ludom nenadavam. Clovek by si mal vybrat to, co mu zaberie a neposkodi organizmus. Ak niekto berie uz neviem kolke antibiotika a problem pretrvava, chybna je zvolena liecba.

3petka
16. nov 2020

@evfu Manžel to prekonal. Jemu to zistili z krvi ale prvá dávka antibiotík u neho zabrala, po roku na kontrole mal ešte nejaké zvyšky ale to je už ok a vraj to vymizne. No akonáhle je mu zima tak ho strašne bolia kolena až mu nimi trhá. Takze sa musí držať v teple a vyzerá to tak že aj v lete nosí dlhé nohavice.

kittykat22
16. nov 2020

@ciernysokol samozrejme ze sa rozculujem pretoze na chlamydie su potrebne antibiotika, a pokial viem, tak tie ziadna alternativna medicina nepouziva. Takze nechat to na alternativnej medicine je to iste ako ich neliecit. A ja viem, ako zle je na tom moja mama ktora to nemala vcas liecene. Cim dlhsie zostavaju chlamydie v tele, tym tazsie sa je ich zbavit. Takze alternativna medicina je v tomto pripade totalny nezmysel.

fem
16. nov 2020

@kittykat22 suhlasim s tebou, mozno dopomoct s enzymatickou liecbou alebo napr. s inhalaciami, popr. s nejakymi doplnkami, ak su indikovane. Ale len samotnou prirodnou liecbou, tazko, bud sa to len potlaci, moze to neskor buchnut, ovela horsie. Lebo chlamydie niekedy spia ,tak to je pravda.

inetta
16. nov 2020

Su na to potrebne atb. Existuju na to specialne protokoly s viacerymi atb naraz. Nie kazdy lekar je ochotny takuto liecbu dat. Ale su specialisti, ktori vedia pomoct. Drzim palce.

ciernysokol
16. nov 2020

@kittykat22 ja zas tvrdim, ze chlamydie, borelie a helikobaktera klasicka medicina liecit dobre nedokaze a velmi dobre viem, co hovorim. Antibiotika by som volila len pri velmi cerstvej nakaze, aj to len pri borelioze. Predpokladam, ze Vase vedomosti o alternativnych sposoboch liecby nie su hlbsieho charakteru. Vasej mamy mi je luto, bohuzial chlamydie aj borelie maju viacero stadii vyvinu patogenu a len v jednej faze su citlive na antibiotika, preto je liecba tak problematicka. Z toho dovodu a tiez kvoli nedostatocnej reakcii jej imunitneho systemu u nej pretrvali a sposobili zavazne problemy. Autorka nech zvoli liecbu, aka jej vyhovuje, ak nezaberie, nech skusi nieco ine.

fem
16. nov 2020

@inetta tiez som ju citala, tie protokoly , su aj vedecke studie k tomu. Ale na treba mozno lekara specialistu.

fem
16. nov 2020

@ciernysokol ale dokaze klasicka medicina, len kazdy organizmus uz nedokaze zareagovat imunitne na liecbu, tam je problem, treba ju indiviudalizovat. Pri takych pacientoch ti ziadna prirodna liecba nepomoze, ani si ten organizmus nevsimne, ze tam nieco si dala, doplnok -wellness ano, ale nie liecbu, ked imunita reaguje uplne inak. Aj priklad dnesneho covidu.

ciernysokol
16. nov 2020

@fem ved sa nemusime navzajom presviedcat. Kazda mame svoj odskusany recept, to je v poriadku. To, co zaberie, je vhodne. Cielom je zdravy clovek. Ak sa niekto rozhodne pre viacpocetnu kombinaciu atb, je to jeho rozhodnutie, ja len tvrdim, ze chlamydie im zvyknu odolat a navyse si zdevastuje traviaci trakt. Rozhodnutie robi kazdy sam.

fem
16. nov 2020

@ciernysokol praveze mam skusenosti, preto pisem, ako doplnok ok, ako samostatna liecba urcite nie. Pisem len svoju skusenosti. Nechcem presviedcat, pisem svoje skusenosti, naozaj to moze byt nebezpecne, ak sa liecba zanedba.

ciernysokol
16. nov 2020

@fem a skusali ste aj vhodnu alternativu? Moj nazor, ked je clovek chory, treba sa liecit. Za ignorovanie problemu nie som. Ale bohuzial pri viacerych ochoreniach mi klasicka medicina nepriniesla vyliecenie, az alternativa. Toto je jedno z nich. Autorka berie atb na chlamydie uz druhy krat, zatial k vylieceniu nedoslo, naopak, problemov jej vzniklo viac. Pre mna by toto uspokojujuci stav nebol, ale opakujem, kazdy nech sa lieci, ako uzna za vhodne.

inetta
16. nov 2020

Na plucne chlamydie sa ludia liecia roky. Zial je to tak. Ja som uz pocula odborny nazor, ze ak sa aj liecba podari, na cas to ustupi a po rokoch sa kludne ozvu. Je to beh na dlhe trate, niekedy s tym clovek zial zije cely zivot.