Pľúcne mykoplazmy v 19tt
Dobrý deň želám, prosím poradte...
Som tehotná , aktuálne končím 19. týždeň t. , v prvom trimestri mi dr zistila pľúcne mykoplazmy
( na moje požiadanie odberu krvi),
otázka znie... je horšie ich neliečiť a počkať do pôrodu? alebo brať antibiotiká už teraz? mám dusivé záchvaty kašla ,ktoré väčšinou končia zvracaním (nie vždy) ...ale asi to tiež nie je bezpečné pre dieťatko....prosím ak ste si niektorá týmto prešla, poradte...ĎAKUJEM❤❤
Baby prosím manžel má mykoplazmu pľúc stále mu doktorka dáva dookola klacid ale nikdy to nepomohlo ženy mykoplazmu zabilo ale len utlmilo mam. Žiadať priamo summamed ci co odporúčate uueokto ťahá a stále kašle
@nicky8477 ja co som citala kadeco, tak proste mykoplazmy su svine a vedia sa stale vracat. Zvlast, ak sa neprelieci cela rodina. Ked som ja mala mykoplazmy, tak siel na krv pre istotu aj manzel, aby som to po prelieceni znova nechytila, pre zmenu od neho. Mykoplazmy su komunitne ochorenie, teda sa siria rychlo v uzavretych kolektivoch, ako triedy v skole, domacnosti, rozne interierove kruzky. Ked sa nepreliecia u vsetkych, moze ich clovek mat stale dokola.
Takze tvojmu manzelovi mozno ten klacid aj pomoze, ale mykoplazmy chyti niekde inde znova.
@mia_von_prag ahoj,chcem sa soytat aké si mala hodnoty Igm a Igg.Ja mám igm 2000,igg 3000.v ktorom týždni tt si brala azyteomycin? Koľko si ho brala a koľko dni? Bola si potom ok,aj babatko? Ja som bola aj v nemocnici teraz pred sviatkami. Azitromycin som brala 6dni. Stačilo ti brat ich 1cyklus alebo po odberoch ti opakovane nasadili antibiotiká? Čaká ma další odber a bojím sa že zase budem musieť brat antibiotiká.Brala som zinat 2krabicky,penicilín 1krabicku,jasne že nezabralo,po zistení mykoplazm 2bal Azitromycin,už by som nechcela ďalšie,bojím sa aj o babo.
@deni1010 prosim vás ské priznaky ste mala by alebo vaš syn keď mu vyšli tie mykoplazmy??? Moc ďakujem
Ja zatekanie hlienov , troška kasel ake to skor z tych hlienov čo zatekaju zadom a dnes sťažené dychanie , bez teploty crp v norme aj krvny obraz . … ja vobec nekaslem dusivy , vlhko ani sucho . A to podstatne dcera ich mala ta mala uplne hrozný kasel . Mne ich zistili hranicne ….uz som si dnes nasadila sumamed co mam od lekárky ze ked sa mi pohorší lebo ja som doteraz len trocha zatekali hlieny po zápale dutin čo som mala cez vianoce. Ake priznaky noli u vas ďakujem moc za odpoved .
@deni1010 rste sa chcem spytat dcera ich mala pred vianocami dusivy hrozny kasel ona este aj chúďa žlto zelene vykadia ala prve atb zinat nezabrali a potom rtg pluc a uz konecne Mudr. robila odbery a vybrala 2 balenia ciplofloxinu …. A bolo dobre . Pytam sa preto lebo dcera opäť dnes kasle … juj
Ako dlho a ake atb ste brali ??? Bola aj horúčka ??? Sťažené dychanie ??? Zatekanie hlienov ???? Dik moc ta odpoved
@13katarinka13 ako ste dopadli?
@zzzzza ahoj no ja vybrala 3 bslenia sumamedu s prestávkami zaplatila som si odber na mycoplazmy ale veru po mesiaci sa mi este zvýšili IgA a aj IgM takze ten sumamed bol slaby asi idem vvpondelok na orl na kontrolu s k alergologicke uvidim vo povedia a mozno smer na plucne mne sa zapaľovali stale dutuny a tske nadcha ako keby , ucho bolelo aj napriek tomu ze som brala sumamed a teraz ostal pripchaty nos zahlienena a divne sa mi dycha ….. no a moja alergologicka si mysli ze to robia tie mycoplazmy . Obvodna ta to ma na háku ta fukla 3 bal. Sumamedu a ze čo chcem ved. Mam atb nemozem mat zápaly dutin samozrejme na orl vytery negativne viac krat robene . Ide ma porazit toto vsetko mam od 23.12. Zacalo to hrdlo , hlieny , zatekanie , kaslik a tal dutin Bolest tlaky , vytery neg . Crp nizke bola som bez atb . Az od 18.1. Som na sumamedu ale vysledok no nic moc hrdlo a kaslík prestal len nos dutiny problem , a ozaj rtg pluc dva krat ma poslali naposledy 23.1. A vysledok ze som prekonala Zapal je tam ze zosilnena kresba mediálnych zón zspsl pluc vylúčený. Ide ma poraziť a nie dobre .

@13katarinka13 no co ine nam ostava? Len sa nejako udrzat pri zivote. Budem si asi strihat meter ako na vojne. 😃