Pľuzgier v ústach
Dobrý deň,včera večer som si všimla že keď mám pootvorené ústa tam mám nejaký opuch na pravej spodnej pere tak som si nahla spodnú peru a našla som si tam takýto pluzgier . Neviete o čo by mohlo ísť ? Ako aft mi to nepríde .

Stomatitida?
Upchata slinna žľaza
@weronika646 aft to nie je zvyknem mávať ale toto ani neštipe a ani to nemá ten typicky biely pľuzgierik .
@ronie338 bola som v lekárni a povedala že to nemôže byt to ,lebo že to je bolestivé ja to však necítim ,neboli ma to iba proste to mám hentam opuchnuté
@lienka9 to mi povedala aj v lekárni ale nie je si istá a ja neviem o tom ,že by som si jedine že v noci nejak nevedomky ,neboli ma to vôbec ani nič len to mám veľmi opuchnuté a vidno to aj keď mám pootvorené pery
@amy123456789 vyplachuj s tantum verde koktadlom, do týždňa to zmizne. Občas to mávam, neviem čo to je a nijak extra neriešim. Postup ako pri afte. Ak to tam bude aj po 7 dňoch smer kožné.
VL netreba.
@janage práve teraz čítam ,že v tehotenstve si to nemôžem dávať to tantum verde :/
@amy123456789 alebo glimbax kloktadlo ešte zvyknem používať. Podľa toho čo mám doma. Glimbax obsahuje diklofenak to asi v tehu tiez nebude.A ak to máš veľmi opuchnuté skus chvíľu pocmulat niečo studené.
Tak šalvia roztok predávajú v lekárni.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/fyt...
Alebo ešte propolisovu tikturu. Jednu kvapku na prst a pricapit na to miesto, jemne potriet. Pokiaľ nie si alergická na včelie produkty.
Ano propolisova tinktura je fajn potierat s vatovou tycinkou alebo vyplach salviou
Skúsim si to nechať tak a ak mi to nezmizne ,tak pôjdem k dr ,keď som si neni istá čo to je ,nebudem na to radšej nič dávať .
Šalvia ti lokálne na takom malom mieste ublížiť nemôže pokiaľ nie si alergik. Alebo replík si uvar normálne čaj. Ten popíjam a vrecko na to capni. Pripadne obyčajná zubná pasta s protizápalový a stahujucim účinkom. To určite môžeš aj tehu.
@amy123456789 neboli keď je to mala Svinná žľaza upchata. Ľudia to mávajú celkom často. Aké je to na povrchu?
@ronie338 akože aké opuchnuté tvrde
Takže bola som u stomatológa ten mi dal gél na afty😂😂😂a ešte ku tomu taký ktorý ani tehotné nemôžu ,čiže mi chcel fajnovo uškodiť ,neviem stále čo to je a stále to mám rovnaké . Neviem už kam s tým ísť .
@amy123456789 kúp si gél pre bábätka pri prerrezavaní zúbkov. Keď môžu bábätka môžeš lokálne aj ty. Skúšala si tu šalviu alebo propolis či zubnú pastu s protizápalovým účinkom?
Na gel sa spýtaj gynekológa. Na mnohých liekoch je napísané, že tehotné nesmú lebo nikto nebude robiť klinické testy s tehotnými teda je to tam pre istotu. Pripadne niekde píšu, že nebolo testované a je na zvážení lekára. Opýtaj sa na látku v gele gynekológa. Je to lokálne, malé množstvo, možno bude vedieť povedať. Ak nie nedáš si ho.
Určite ti lekár nechcel ako píšeš fajnovo uškodiť. A ak tomu veríš, rýchlo ho zmeň.
Ja by som skusila tu salviu vyplach a propolisovu tinkturu
akoze nemozu tehotne? ved je to len na lokalne pouzitie. ak sa bojis, tak si repikovym cajom vyplachuj.

@amy123456789 nezahryzla si si do ust pri jedeni? Uplne mi to tak pride.