icon

Pluzgiere na ruke po chemoterapii

jozefinka58
2. máj 2025

Dobrý večer, chcela by som sa opýtať či mal niekto skúsenosť po liečbe chemoterapiu sa mojmu bratovi po dvoch dňoch vyhodili na ruke po vpichu kanyli takéto pluzgiere.Je to normálna reakcia,alebo to je niečo iné.Ďakujem za každú odpoveď.

Pluzgiere na ruke po chemoterapii
balerina2025
2. máj 2025

posli to na Zdravotnici na MK aj s popisom, precitaj si pravidla skupiny
prajem vsetko dobre🍀

jozefinka58
autor
2. máj 2025
@balerina2025

posli to na Zdravotnici na MK aj s popisom, precitaj si pravidla skupiny
prajem vsetko dobre🍀

@balerina2025 Ďakujem 🙏

balerina2025
2. máj 2025
@jozefinka58

@balerina2025 Ďakujem 🙏

@jozefinka58 nie je zac. 🍀

sasa1310
2. máj 2025
@jozefinka58

@balerina2025 Ďakujem 🙏

@jozefinka58 poradiť neviem, ale držím palce a veľa veľa zdravia bratovi prajem

jozefinka58
autor
2. máj 2025
@sasa1310

@jozefinka58 poradiť neviem, ale držím palce a veľa veľa zdravia bratovi prajem

@sasa1310 Ďakujem 🙏

guudy
2. máj 2025
@jozefinka58

@sasa1310 Ďakujem 🙏

@jozefinka58 ak to ma aj teple a bolestive, moze mat zapalenu zilu. Ak ano, na to sa davaju antibiotika.

rearo
2. máj 2025

ahojte je tu niekto po chemo a zacinaju rast nove vlasy?

balerina2025
2. máj 2025
@rearo

ahojte je tu niekto po chemo a zacinaju rast nove vlasy?

@rearo kamaratovi narastli za par mesiacov mal hustejsie vlasy nez predtym.

rearo
2. máj 2025
@balerina2025

@rearo kamaratovi narastli za par mesiacov mal hustejsie vlasy nez predtym.

@balerina2025 len chcem vediet cca mesiac skoro aj dva po chemoterapii rastu nove vlasy su asi 1cm ...ci ich necht rast ,alebo ich treba este ostryhat oholit aby boli pevnejsie ???kto maa skusenost nech da radu

pajaci
2. máj 2025

@jozefinka58 áno žiaľ aj môj otec mal po chemmo spálenú kožu na rukách. Neviem presne či a aké lieky na to užíval ale viem že to natieral aloverea gél na kožu . Bol 100 percentný bez farbív a vôní. Neviem či taký ešte možno kúpiť ale určite pomohol.

pajaci
Autor odpoveď zmazal
jozefinka58
autor
3. máj 2025
@pajaci

@jozefinka58 áno žiaľ aj môj otec mal po chemmo spálenú kožu na rukách. Neviem presne či a aké lieky na to užíval ale viem že to natieral aloverea gél na kožu . Bol 100 percentný bez farbív a vôní. Neviem či taký ešte možno kúpiť ale určite pomohol.

@pajaci Ďakujem 🙏

petracandle
3. máj 2025

@jozefinka58 prajem bratovi veľa zdravia, nech sa z tej pliagy dostane 🍀

alickapusinka
3. máj 2025

skuste sa v skupine zdravotnící tam vám určite poradia.Držim palce nech s toho vyjde

aurelia2000
3. máj 2025
@rearo

@balerina2025 len chcem vediet cca mesiac skoro aj dva po chemoterapii rastu nove vlasy su asi 1cm ...ci ich necht rast ,alebo ich treba este ostryhat oholit aby boli pevnejsie ???kto maa skusenost nech da radu

@rearo Netreba to oholiť, nechaj rásť. Mne rastú už 2 roky, iba zastrihujem. Hrúbka, pevnosť a hustota je daná geneticky. Ale aj ja som mala ten pocit, že sú príliš husté. Ony potom nadobudnú ten svoj cyklus vypadávania a dorastania.

aurelia2000
3. máj 2025

@jozefinka58 Nepraskla mu žilka a neuniklo mu trochu chemo mimo? Vtedy sa to takto zapáli. Raz sa mi to tak stalo - ale to ihneď navrie bublina pod kožou a musíš si to rýchlo zastaviť a dať pichnúť do inej žily). Zapálené žily stačilo natierať hydrokortizonom.

jozefinka58
autor
3. máj 2025
@aurelia2000

@jozefinka58 Nepraskla mu žilka a neuniklo mu trochu chemo mimo? Vtedy sa to takto zapáli. Raz sa mi to tak stalo - ale to ihneď navrie bublina pod kožou a musíš si to rýchlo zastaviť a dať pichnúť do inej žily). Zapálené žily stačilo natierať hydrokortizonom.

@aurelia2000 Ano poškodila sa mu zilka a uniklo trosku mimo boli sme v nemocnici ošetrili mu to dali nejakú mastičku,máme to sledovať.Ďakujem veľmi pekne za odpoveď všetkým 🙏🙏

rearo
3. máj 2025
@aurelia2000

@rearo Netreba to oholiť, nechaj rásť. Mne rastú už 2 roky, iba zastrihujem. Hrúbka, pevnosť a hustota je daná geneticky. Ale aj ja som mala ten pocit, že sú príliš husté. Ony potom nadobudnú ten svoj cyklus vypadávania a dorastania.

@aurelia2000 ale tie prvé idú také slabé ako paperie preto myslím či to netreba ešte raz oholiť

aurelia2000
3. máj 2025
@rearo

@aurelia2000 ale tie prvé idú také slabé ako paperie preto myslím či to netreba ešte raz oholiť

@rearo Tak oholiť, kým je to krátke. Moje vyšli úplne biele a kučeravé. Prosím ťa, pochval sa, z akej hnusoby si sa dostala a či máš všetko ok❤️

rearo
4. máj 2025
@aurelia2000

@rearo Tak oholiť, kým je to krátke. Moje vyšli úplne biele a kučeravé. Prosím ťa, pochval sa, z akej hnusoby si sa dostala a či máš všetko ok❤️

@aurelia2000 aj mne udu uplne biele ale zatial sa javia rovne ,maju cca 1cm ,uz mi radili ze netreba to ostryhat ...tak ich necham rast ...rak.vajecnikov/serozny karcinom/ jazvu mam od zaludka az dole ma asi 30cm...zatial ok vsetko tak treba verit ...

aurelia2000
4. máj 2025
@rearo

@aurelia2000 aj mne udu uplne biele ale zatial sa javia rovne ,maju cca 1cm ,uz mi radili ze netreba to ostryhat ...tak ich necham rast ...rak.vajecnikov/serozny karcinom/ jazvu mam od zaludka az dole ma asi 30cm...zatial ok vsetko tak treba verit ...

@rearo hrôza 💪ale prežila si, to je super, budú aj vlasy ❤️❤️❤️ drž sa ❤️❤️❤️

rearo
4. máj 2025
@aurelia2000

@rearo hrôza 💪ale prežila si, to je super, budú aj vlasy ❤️❤️❤️ drž sa ❤️❤️❤️

@aurelia2000 ďakujem ..podobne