Plynatosť a nadúvanie pri cukrovke 1. typu
Ahojte,
chcela by som sa poradiť, či má niekto podobnú skúsenosť. Mám cukrovku 1. typu a už dlhší čas ma trápi časté grganie, plynatosť a krútenie v črevách, aj s veľmi nepríjemným zápachom. Zhoršuje sa to najmä po ťažších alebo mastnejších jedlách.
Bola som s tým u lekárky, ktorá mi povedala, že to môže súvisieť s cukrovkou, a odporučila mi Hylak forte. Zatiaľ však nevidím výrazné zlepšenie, preto by som bola rada za skúsenosti ostatných – či už so stravou, vyšetreniami alebo liekmi, ktoré vám pomohli.
Ďakujem veľmi pekne 🤍
@natalka1234568 Zlcnik.
@natalka1234568 skús kefír a jedz menšie porcie.
@natalka1234568 skús kefír a jedz menšie porcie.
@anonym_81c054 to sa mi deje už dlhšiu dobu nedeje sa to vkuse ale myslím že to bude z toho mastneho len väčšinou vtedy alebo minule zo špagiet sa mi to stalo..
Možno espumisan keď tá zdulo
@anonym_c0877f väčšinou ma zduje vyskúšala som hocičo ( espumisan, pancreolan, hylak atd..) je to strašne otravne tis grgy a nadúvanie a prdy s prepáčením lebo sú smradľavé a nemala som to predtým začalo to nejaký čas plus závraty nechutenstvo do jedla človek sa uz boji najesť..
@anonym_c0877f väčšinou ma zduje vyskúšala som hocičo ( espumisan, pancreolan, hylak atd..) je to strašne otravne tis grgy a nadúvanie a prdy s prepáčením lebo sú smradľavé a nemala som to predtým začalo to nejaký čas plus závraty nechutenstvo do jedla človek sa uz boji najesť..
@natalka1234568 zaludok mas ok? nejes vela sladkeho? mam to iste ale zial mastne cibula cesnak a sladke, ci alkohol, vajcia strukoviny , bublinky, cigarety, z toho vsetkeho prdim a teraz z kapustnice cely den.kvas v crevach. kyselina zaludok...
Nekonzumujes tzv diabeticke sladkosti, ktoré obsahujú fruktózu namiesto klasického cukru? Tá spôsobuje plynatosť a ničí pečeň podobne ako alkohol. K tomu môžeš mať aj niečo so žalúdkom, veľa kyseliny, na tú si pýtaj Nolpazu alebo Pantomyl, to všeobecny lekár bežne predpisuje.
No a nerozumiem, prečo jedavas ťažké a mastné jedlá, keď ti nerobia dobre. Prejdi na zdravú stravu a bude po smradoch.
Mne sa zdá, že máš slabú disciplínu v jedení. To si diabetik nemôže dovoliť.
ak si diabetik 1 typu tak si pravidelne kontrolovana ak by bol problem so zapalom a pod testy by to odhalili
ako mas glykovany hemoglobin ? si na pumpe? predpokladam ze s ovocim to neprehanas, mastne zvysuje glycky tak to by si nemala, porad sa so svojim diabetologom a dodrzuje diabeticky rezim, kolko SJ mas denne?
@natalka1234568 náhodou nemáš celiakiu?
Obe ochorenia sú autoimunitné, a často celiakia vzniká v kombinácii s diabetom. Pri celiakii bývajú tvoje príznaky.
@natalka1234568 náhodou nemáš celiakiu?
Obe ochorenia sú autoimunitné, a často celiakia vzniká v kombinácii s diabetom. Pri celiakii bývajú tvoje príznaky.
@lilke netuším sú nejaké testy že by mi to zistili?
@natalka1234568 tieto testy robia na gastro. Vie to aj obvodak, ale len krvné,a tie môžu/nemusia vždy ukazat. Začať ale musíš aj tak všeobecným.
@natalka1234568 ak mas diabetes 1 typu, tak ti uz mozno zakladny krvny test na celiakiu aj robili, ries to so svojim diabetologom

Možno espumisan keď tá zdulo