icon

Po operácii mi puchne noha. Čo mám robiť?

kamajka
5. feb 2013

Ahojte, v piatok ma operovali pre fractura trimaleolaris, vonkajšia aj vnútorná zlomenina členka asi tak nejak mi to vysvetlili,
teraz som 4 deň po operácii, dali mi skrutku, korkovú dlahu, som už doma a puchnú mi prsty na tej operovanej nohe aj celé predkolenie. Ležím, nohu mám vyloženú ale nejako to nepomáha a stále cítim mravenčenie. Mali ste niekto podobný zdravotný problém? Čo mám robiť aby noha odpuchla? Díky moc.

lenka2702
8. feb 2016

Ahojte,ako je to po vybrati materialu?ja mam v clenlku platnicku a sroby...boli to potom?rychlo sa to hoji?

lackaplacka1
9. feb 2016

@lenka2702 kedy ti budu vyberat??

lenka2702
10. feb 2016

Nabuduci tyzden si idem vybavit termin.tak mozno na druhy mesiac.

lackaplacka1
10. feb 2016

@lenka2702 Ja som bola v piatok a idem na operaciu 18.04.Doktor mi tvrdil,ze to sa uz nebude sadrovat,len to obviazu a 3 tyzdne sa to bude hojit.Urobil mi snimky a zlomeniny su uz zrastene,len kosti su este riedke ,tak mi predpisal lieky ktore mam brat.Ako dlho sa ti hojila noha po prvej operacii?Ja budem v maji rok na pn,tak do vtedy by som sa chcela vyliecit a ist konecne do prace. 🙂 🙂

lenka2702
11. feb 2016

Ja som sa po prvej operacii ako tak zotavila az ako tak po piatich mesiacoch.ale medzitym mi to este dvakrat operovali.uraz sa mi stal v auguste a na nohy som sa postavila az okolo Vianoc. ☹

lackaplacka1
12. feb 2016

Mna operovali v maji.Potom 6 tyzdnov v sadre ,bez chodenia.Chodit som zacala v septembri.Lenze jedna sruba mi trci,ale nechceli ju vyberat skor,ze az ked budu vyberat vsetky.Do prace ma nechcu pustit,lebo vraj 12 hodin nevydrzim stat na nohach a vraj dost krivam.Takze uz len vydrzat do aprila nech to vyberu a potom dufam pojdem skoro do prace. 😀 😀 😀

lackaplacka1
25. apr 2016

Tak uz mam po operacii.Operovali ma 18.4. A na druhy den prepustili z nemocnice domov.Rezne rany mam len prelepene.

vanesiness
23. máj 2016

ahoj som uz skoro dva mesiace po operacii ale stale mi opucha noha ked ju mam hore tak nie ked ju dam dole momentalne spuchne a je uplne bleda az do fialova prosim pomozte co sa stim da robit

lucijana2
23. máj 2016

@vanesiness skusila si navstivit doktora? Dva mesiace to je uz dost dlha doba uz by ti to nemalo tak opuchat. Mozno tam je nieco zle, treba to riesit. Nebudes mat snad stale len nohu hore

januska1201
23. máj 2016

Zdravim, chcela by som Vas poprosit o radu. Mamina si zlomila nohu v priehlavku. Stalo sa to 30 - teho aprila, co za chvilku bude mesiac. Nema ju este v sadre len v dlhe. Nemozu jej ju dat do sadry pretoze stale ju ma opuchnuta. Skusali sme davat na to kostihoj,lopuch aj nejaku masticku na modriny - na h. Nohu ma stale opuchnutu, pali ju zospodu, ma tam velku modrinu a ma uplne ladovu nohu. Mal niekto nieco podobne? Ak ano, ako ste postupovali? Co Vam zabralo ? Dakujem Vam za kazdu radu.

vanesiness
23. máj 2016

ano oboznamujem doktora ces telefon ako ta noha vyzera lebo kontrolu mam az 10.6 a mi hovory ze to bola komplikovana operacia mne sekaly kost achilovky mi natiahly mala som ju sest tyzdnov v sadre a dva tyzdne je tak ale žiadna zmena hlavne by som sa chcela zbavit opuchu lebo tim padom nanu nemožem stupit boly to

katuch30
30. sep 2016

@kamajka ahoj , ja som tiez po zlomenine,operacii a srobovani clenku...ty si sa naozaj za 3tyzdne postavila?ja som 3tyzdne po,o tyzden mam rontengen a ze ak bude vsetko ok tak mi daju iny typ ortezy a nastupovat budem moct iba na 20%...tak tu oci vygulujem ze po 3 tyzdnoch a moc zavidim🙂

lenka2702
30. sep 2016

Ahojte ,no ja už som vyše týždňa po vyberaní zeliez...inak mne napucha noha uz od prvej operácie a tá bola ešte minulý rok v auguste..a že s tým sa nedá uz nic robiť..akurat o týždeň si môžem jedine uz žiadať o invalidný ☹

ali08
30. sep 2016

Ahojte
Nečítala som všetky príspevky ale neuznávajú sa vám cievy?manžel mal zlomenú nohu a začala mu opuchat nakoniec išiel na röntgen a zistili mu ze sa mu upchavaju cievy tak mu dali injekcie fraxiparin a pomaly 2týždne si ich pichal.

ali08
30. sep 2016

Nie neuznávajú ale neupchavaju

katuch30
1. okt 2016

@ali08 ja ju mam opuchnutu stale ale je pravda ze ju malo vykladam...fraxiparin si picham hned od dna zlomenia a asi este aj budem..:takze vyse mesiaca teraz

lenka2702
1. okt 2016

Takisto aj ja si počkám ale noha aj tak opucha

csini
3. nov 2016

Ahojte.Aj ja som mala trimedialnu zlomeninu členka,som po operacii uz mesiac (3.10.2016 ma operovali),a od vcera je noha (koza) cervena,iba prsty a päta nie.Pridam aj fotku,aby ste videli.Od op.picham fraxiparine.A doteraz som nemaka ziadny problem.Niekto z vas mal take tazkosti?Dakujem.

simca06022011
3. nov 2016

Moj priatel mal, tiez clenok, nohu musel vykladat, na rehabku isiel ked dali dole sadru a tam mu to masirovali, cvicili.. a aj par mesiacov potom mu to puchlo a cervenelo...

csini
3. nov 2016
katuch30
3. nov 2016

@csini aj mne sa to jednu chvilu tak skaredo sfarbovalo,ale preslo to...stale je o trosicku cervenejsia...ja som bola vcera 2 mesiace po operacii a uz chodim bez barle,ale krivkam...

csini
10. nov 2016

@katuch30 ach..aj Ty maš ešte skrutky? Čo povedali- yo kryvkanie prejde? Inač som mala zapálene, brala som antibiotiká.Je to ešte ružove.V piatok idem na kontrolu.Ani predstavit neviem, ako budem chodit :/

emkaemkam
6. jan 2017

Dobry , som po operacii clenka mam zlomenu pistalu aj ihlicu strasne sa bojim ze us nebudem chodit strasne to boli dali mi tam cvoky o sedem dni mam ist na kontrolu co mislite daju mi dole cvoky a potom mi to zasiju alebo ??? Pomoste niekto kto ma skusenost

butterfly333
10. mar 2017

ahojte je tu niekto po operacii priečneho plochonožia?Ja som 2roky od operacie mám skratene prsty na nohe a zošrobované prsty 4 titanove šroby,no krivam už dva roky mám bolesti chodím stale k dr a nič somnou nerobia no musím chodit do pracekde stojím 8h denne a mám ocelou obuv špičku,Máte niekto podobne skusenosti???

monika2904
30. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat som tyzden po operacii clenka a mam strasne tlaky ked nohu polozim nizsie. Kedy tie brutalne tlaky prejdu? Dakujem

katuch30
30. mar 2017

@monika2904 ja som mala pod dlahou elasticky obvaz a to mi sposobovalo tlaky. Nesmie sa davat elasticky,ak mas hned k dr.

aristka
30. mar 2017

@monika2904 mas nohu v dlahe ...tlaky myslis krce ...po tyzdni by si nemala mat taketo pocity ...urcite vyhladaj cim skor lekara...

emkaemkam
30. mar 2017

Ahoj ja som 3 mesiace po operacii clenka ties som mala tlaky a take mravcenie no tak to prejde len to musis vydrzat chodim teras na rehabku ale noha stale boly a stale mam mravcenie ako keby som necitila nohu ale aspon ze us chodim bes barly krivam ale dasa to skore uzdravenie prajemm viem co prezivas 😥😉

monika2904
31. mar 2017

@emkaemkam Lekar mi povedal vraj su tie tlaky normalne. Mam v nohe skrutku a droty.Este stale mas barly?

monika2904
31. mar 2017

@aristka ahoj elasticky nemam.