icon

Po prekonaní Covidu-19 mám zvýšený tlak

cherry19811
2. feb 2022

Stretli ste sa s tym? Po prekonani covidu mam zvysemy tlak. Volala som dr. a kazali davat magnezium. Ale nezabera. Moj tlak je stale okolo 110-120/90-92. Ten spodny je stale zvyseny. Jedine ked lezim je nizky . Ale staci ze sedim v klude aj hodinu, tlak spodny nespadne pod 88.

Po prekonaní Covidu-19 mám zvýšený tlak
Strana
z2
jakubrianka
2. feb 2022

@majamat Mikrotromby v dých. cestách či inde napr. môžu zvýšiť tlak.
Pozri ja som autorke poradila tak ako vy a nech sa rozhodne, poradí sa s jej lekárom.
K tlaku- preto má pacient sedieť aspoň 2 min pred meraním.
Pekný večer.

lagunka0000
2. feb 2022

@cherry19811 keď ma v noci brala rzp tak som mala 210/100, dovtedy som bola ok, neviem čo sa mi to vtedy stalo, ani mi na nič také neprišli že z čoho tlak, no a samozrejme hneď som dostala lieky

lagunka0000
2. feb 2022

@cherry19811 a ešte mi dali magnosolv a kaldyum mala som nízky draslík, toto je však na predpis, inak magnézium je dobré brať ale kúp si magnerot alebo magne B6, lebo také obyčajné šumivé je vraj slabé, a treba viac vody piť, a to magnézium treba dlho a pravidelne, daj vedieť čo ti povedal dr a ako to je

majamat
Autor odpoveď zmazal
jakubrianka
5. feb 2022

@majamat prosím naštuduj si najprv mechanizmus vplyvu nákazy kovid na orgsnizmus ty možno. Fakt nepíšem o ničom čo nie je všeobecne známe - nie len medzi zdravotníkmi a neviem prečo keď všetkému tak rozumieš, sa stále pýtaš.

Chápem že ak máš ležiakov pacientov tak máte v pràci zaužívané meranie v ľahu, ale po správmosti to tak byť nemá.

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
cherry19811
autor
5. feb 2022

Dievcata dakujem, nakoniec bol
Asi chybny tlakomer na inom tlakomery mam tlak v poriadku.

jakubrianka
7. feb 2022

@majamat Mám tiež zdravotnícke vzdelanie. Vysokoškolské. Nepochopím, keď niekto povie vertikalizovanému pacientovi, aby si ľahol že mu ide sestra odmerať tlak- aj také som zažila 🤦‍♀️. Sú na to protokoly ako sa má merať, dokonca aj v bežných príručkách to je uvedené, treba znovu pozrieť. Aj my sme mali ortuťový tlakomer v práci neboj :D.

majamat
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2