Po prekonaní Covidu-19 mám zvýšený tlak
Stretli ste sa s tym? Po prekonani covidu mam zvysemy tlak. Volala som dr. a kazali davat magnezium. Ale nezabera. Moj tlak je stale okolo 110-120/90-92. Ten spodny je stale zvyseny. Jedine ked lezim je nizky . Ale staci ze sedim v klude aj hodinu, tlak spodny nespadne pod 88.

@cherry19811 keď ma v noci brala rzp tak som mala 210/100, dovtedy som bola ok, neviem čo sa mi to vtedy stalo, ani mi na nič také neprišli že z čoho tlak, no a samozrejme hneď som dostala lieky
@cherry19811 a ešte mi dali magnosolv a kaldyum mala som nízky draslík, toto je však na predpis, inak magnézium je dobré brať ale kúp si magnerot alebo magne B6, lebo také obyčajné šumivé je vraj slabé, a treba viac vody piť, a to magnézium treba dlho a pravidelne, daj vedieť čo ti povedal dr a ako to je
@majamat prosím naštuduj si najprv mechanizmus vplyvu nákazy kovid na orgsnizmus ty možno. Fakt nepíšem o ničom čo nie je všeobecne známe - nie len medzi zdravotníkmi a neviem prečo keď všetkému tak rozumieš, sa stále pýtaš.
Chápem že ak máš ležiakov pacientov tak máte v pràci zaužívané meranie v ľahu, ale po správmosti to tak byť nemá.
Dievcata dakujem, nakoniec bol
Asi chybny tlakomer na inom tlakomery mam tlak v poriadku.
@majamat Mám tiež zdravotnícke vzdelanie. Vysokoškolské. Nepochopím, keď niekto povie vertikalizovanému pacientovi, aby si ľahol že mu ide sestra odmerať tlak- aj také som zažila 🤦♀️. Sú na to protokoly ako sa má merať, dokonca aj v bežných príručkách to je uvedené, treba znovu pozrieť. Aj my sme mali ortuťový tlakomer v práci neboj :D.

@majamat Mikrotromby v dých. cestách či inde napr. môžu zvýšiť tlak.
Pozri ja som autorke poradila tak ako vy a nech sa rozhodne, poradí sa s jej lekárom.
K tlaku- preto má pacient sedieť aspoň 2 min pred meraním.
Pekný večer.