icon

Pocit, že umieram

vierka5678
20. jún 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať či niekedy niekto zažíval podobne stavy ako ja.

Začalo to minuly rok v lete, asi 2 mesiace ma bolelo pravé rameno a nevedela som si s tým rady, samozrejme som googlila, a vyskočili tam na mňa všetky možné smrteľné diagnózy. A tým to začalo - panika. Nemohla som spávať, dýchať - žiť. Nahovorila som si že mam rakovinu pľúc, že o chvíľu zomriem. Namýšľala som si že si necitim ruky, nohy, že nemôžem dýchať. V noci som sa budila na triašky, točenie hlavy. Úzkosti a panicke ataky boli na mojej dennej rutine. Potom sa to trocha upokojilo aj keď panicke ataky stále boli. Ja vlastne už ani neviem či si to nahovaram alebo je to realita. Ale pretrváva to do dnes. Niekde ma pichne alebo ma niečo bolí a hneď to najhoršie - ZOMIERAM. Viem že by som mala zájsť za psychiatrom, ale momentalne som v takej životnej situacii že sa mi moc nedá. Budem rada za každú jednu spätnú väzbu od vás. ❤️

Strana
z2
vierka5678
autor
23. jún 2025
@motorkarka1

Ahoj. Toto iste som mavala ja - su to uzkostne ataky panickej poruchy. Sama to nezvladnes. Bojovala som s tym dlhe roky a len sa to zhorsovalo. Tras, studeny pot, tlak na hrudi, dychavicnost a pocit ze mi odbila posledna minuta. Vznika to zo stresu, chemicka nerovnovaha v mozgu. Nemozes za to. Treba ist bud neurologovi alebo psychiatrovy. Predpisu ti na to liek a casom -cca 2-4 mesiace sa ti to vytrati uplne /js mam Alicea liek/. Lutujem ze som nesla skor. Tolko som sa natrpela. Neboj sa, nie si nijak 'posahana'.

@motorkarka1 dakujem ti krasne ❤️ určite pôjdem

evina57
23. jún 2025

@vierka5678 pozri si na YouTube Martin Lajprik. Mne veľmi pomohlo počúvať ho. Mala som pichanie na hrudi, všetky výsledky ok. A tiež som panikarila. A chceli mi dať aj antidepresíva, hovorím si, nie som na tom tak zle len si to treba uvedomiť a zamerať sa na šťastie. Zmeniť pohľad na svet. Držím palce.

vierka5678
autor
24. jún 2025
@evina57

@vierka5678 pozri si na YouTube Martin Lajprik. Mne veľmi pomohlo počúvať ho. Mala som pichanie na hrudi, všetky výsledky ok. A tiež som panikarila. A chceli mi dať aj antidepresíva, hovorím si, nie som na tom tak zle len si to treba uvedomiť a zamerať sa na šťastie. Zmeniť pohľad na svet. Držím palce.

@evina57 ďakujem, pozriem si❤️

Strana
z2