Podkožné uzliny na celom tele

fialoocka
9. apr 2013

Môj manžel má po celom tele také tukové podkožné uzliny, hrče...neviem ako sa to volá...k doktorovi nechce ísť....dajú sa vyliečiť aj iným spôsobom ako chirurgicky?

doliva
9. apr 2013

@fialoocka môže to byť podkožný tuk,neviem o inej metode ale viem že chirurgycky to octraňujú ja to mám na prostredníku al ekedže som tehotná tak som si to nedávala odstrániť.Pôjdem až po pôrode 😒 ale mal by s tým isť k lekárovi skús ho nieako presvečiť 🙂 Veľa zdravia Vám prajem 😉 A skoré uzdravenie!!!!

gervidda
9. apr 2013

@fialoocka Ako viete, ze su to tukove hrce, ked s tym nebol u Dr.?

bubelko
9. apr 2013

@fialoocka aj moj manzel to ma - teda ak su jedna naozaj o tie tukove hrce. ten tuk sa, co viem, neda inak odstranit ako chirurgicky. v principe to nie je nebezpecne, ale ked hrce rastu, tak mozu tlacit na nervy a sposobovat problemy. mensie sa odstranuju v lokalnej anesteze, vacsie v celkovej. moj manzel bol prave minuly tyzdne na odstraneni 3 hrci - 2 na ruky, 1 na stehne.
kazdopadne by sa tvoj manzel mal poradit s dr. 😉

fialoocka
autor
9. apr 2013

@gervidda neviem to presne...ale aj jeho sestra to má, no menej... bola u lekára, vyberali jej to ...preto si myslím, že je to to isté...samozrejme viem, že 20 môže byť tukových a 1 zhubný

fialoocka
autor
9. apr 2013

@bubelko nevieš mi poradiť z čoho sa to tvorí... je to zlá životospráva...? Alebo je to dedičné? Ma to aj jeho sestra,mama ale nie až v takej miere ako on ☹

bubelko
9. apr 2013

@fialoocka netusim, z coho to vznika, ale u muza to mal aj jeho otec a aj mama. takze sa priklanam k teorii, ze je to dedicne.

anetkaadamko
9. apr 2013

@fialoocka sú to lipomy......najdi su v google.........nedá sa to upraviť stravou i ked je možné, že to vzniká tučnou stravou..........

aristka
9. apr 2013

môže ísť o tukové ložiská,lipomy, alebo hnisavé abcesy,furunkul,,keď to má aj sestra ,prikláňam sa k tukovým ložiskám,je to zväčša v rodine,dedičné,neviem koľko ich má,ale aj napriek tomu,že sa to môže vrátiť by si ich mal dať posdtupne odstrániť,lebo to dokáže dosť narásť a potom,keď to začne robiť problémy a treba ísť pod nôž,sú z toho veľké jazvy a takto mu to vyberú aj v chir.ambulancii a je malá jazvička ,ktorá zmizne.