icon

Podráždenie močovej trubice i napriek negatívnym bakteriálnym nálezom

elaa192
9. feb 2022

Ahojte,

po poslednom styku som zacala pocitovat palenie a rezanie pri moceni. Gynekológ mi predpísal ATB aj napriek negatívnemu moču situácia sa zhoršila. Bola urobená kultivacie a odbery mocu boli v poriadku, negativne nalezy, ziaden bakterialny zapal ale bolesti pocitujem uz skoro 3 mesiace.Mam pocit ze mam nieco v mocovej trubici, akoby ma tam nieco rezalo, resp drazdilo. Pri cikani nie.

Stery u gyn su taktiez negativne.

Stretli ste sa s niecim podobnym ?

sisa_s
9. feb 2022

Odporucam urologa

elaa192
autor
9. feb 2022

@sisa_s bola som u 3 😕 nevedia …moc negatívny, výter negatívny …momentálne dostávam Kyselinu hyaluronovu do močového mechúra.

anonym0001
9. feb 2022

pripinam sa 🧲

anavie
9. feb 2022

@elaa192 ajoj to iste mam aj ja, neg moc, negat vyter z trubice, neg vytery u gynekologa, riesim to od novembra, napadli mi este mocove kamene:/ uz som zufala, netusim co to moze byt… lekar povedal ze mozno je endometrizoza na mechure

rooberta
9. feb 2022

Nech ti spravia cystoskopiu

anavie
9. feb 2022

@rooberta a co moze ukazat ?

rooberta
9. feb 2022

@anavie
No dr ti uvidi priamo do mechura, ja som mala tiez negativne kultivacie, moja obvodna aj urolog ma odbili, ze nemaju co riesit ked mam moc negativny. Isla som do Ba k urologovi, ktory mi spravil cystoskopiu a videl ze mam po celom mechuri petechie a zuzenu mocovu ruru, ktoru mi hned rozsiril. Tiez som dostavala kyselinu hyaluronovu do mechura a brala atb, najviac mi pomohol ciprofloxacin. Povedal ze tam bola nejaka bakteria urcite len labak ju nezachytil.

zuzi56
9. feb 2022

@elaa192 dnes bol urolog v dámskom klube na STV , presne tam o tom hovoril, dohľadať si to v archíve

elaa192
autor
12. feb 2022

@rooberta bola cystskopia bolestivá ?

rooberta
12. feb 2022

@elaa192 Nie na cystoskope je gel na znecitlivenie, citit len take neprijemne tlaky, bolest urcite nie.

viali_21
16. jan 2023

@elaa192 dobry den, pisala som vam spravu 🙂

misollee
8. mar 2023

@rooberta viete mi dať kontakt na toho doktora ?

rooberta
8. mar 2023

@misollee Je to MUDr. Marián Hladík klinika Cuimed Bratislava

sofia1410
1. máj 2025

@elaa192 ahoj riesim neco podobne co ti pomohlo

elaa192
autor
1. máj 2025
@sofia1410

@elaa192 ahoj riesim neco podobne co ti pomohlo

@sofia1410 mala som poškodené nervy pomohla mi Milgama N a b komplex Terézia

sofia1410
1. máj 2025
@elaa192

@sofia1410 mala som poškodené nervy pomohla mi Milgama N a b komplex Terézia

@elaa192 a mala si nieco ze take ze si stale citila ze sa ti chce curat?

gretulienka156
4. máj 2025

Ahojte tiez sa pridam, ja mavam take pichanie akokeby v mocovej rure, chvilkove, akoby ma niekto zdola pichol ihlou par krat. potom to prejde. Je to vacsinou po kave alebo alkohole. Ale byva to aj same od seba. Predtym som mavala zapal mocovych ciest a zistenu e. Coli. Brala som viacero ATB. Bola som teraz u lekara na preventivke a v moci sa neukazal zapal ani krv. Nutkanie na mocenie ja nejako nemavam zasa. Dr. To nechce dalej riesit ze ked je neg. moc tak ona ma nebude nikde posielat.
Z gyn. hladiska mam endometriozu ale mavam aj caste zapaly. Avsak u gynekologa na prehliadke v poriadku vsetko momentalne.
Mate niektora skusenost?

misollee
4. máj 2025
@gretulienka156

Ahojte tiez sa pridam, ja mavam take pichanie akokeby v mocovej rure, chvilkove, akoby ma niekto zdola pichol ihlou par krat. potom to prejde. Je to vacsinou po kave alebo alkohole. Ale byva to aj same od seba. Predtym som mavala zapal mocovych ciest a zistenu e. Coli. Brala som viacero ATB. Bola som teraz u lekara na preventivke a v moci sa neukazal zapal ani krv. Nutkanie na mocenie ja nejako nemavam zasa. Dr. To nechce dalej riesit ze ked je neg. moc tak ona ma nebude nikde posielat.
Z gyn. hladiska mam endometriozu ale mavam aj caste zapaly. Avsak u gynekologa na prehliadke v poriadku vsetko momentalne.
Mate niektora skusenost?

@gretulienka156 prečítajte si o Mcas, typické prejavy po vysoskohistaminovych jedlách alebo nápojoch. Presne alkohol a káva…a často to ide ruka v ruke s endo. https://www.minevita.sk/sk/clanky/clanky/long-c...

elaa192
autor
4. máj 2025
@sofia1410

@elaa192 a mala si nieco ze take ze si stale citila ze sa ti chce curat?

@sofia1410 mám keď sa od spodu prechladim nohy a brucho musí vždy v teple nato mi zaberá urovaxom

elaa192
autor
4. máj 2025
@gretulienka156

Mate niektora skusenost?

@gretulienka156 káva a alkohol pri močových problémoch zaťažuje močové cesty. Odborne to popísať Neveim ale ja som to tiež pociťovala po káve. Mne to poškodenie spôsobili atb ciprinol, všetky tieto info sú online. Ale lekári tieto leiky predpisujú, halvne na močové zápaly. Na tieto veci je dobrá milgama ale vzhľadom k endometrioze to neni dobrý nápad, pretože b12 podporuje rýchlejšie rast buniek všetkého druhu. Treba sa poradiť s lekárom.

sofia1410
4. máj 2025
@elaa192

@gretulienka156 káva a alkohol pri močových problémoch zaťažuje močové cesty. Odborne to popísať Neveim ale ja som to tiež pociťovala po káve. Mne to poškodenie spôsobili atb ciprinol, všetky tieto info sú online. Ale lekári tieto leiky predpisujú, halvne na močové zápaly. Na tieto veci je dobrá milgama ale vzhľadom k endometrioze to neni dobrý nápad, pretože b12 podporuje rýchlejšie rast buniek všetkého druhu. Treba sa poradiť s lekárom.

@elaa192 ahoj aj ja som mala antibiotika ciprin myslis ze mozem mat to iste ? Stale ma boli ako keby moc rúra a chodim na wc ma to tlaci

gretulienka156
5. máj 2025
@misollee

@gretulienka156 prečítajte si o Mcas, typické prejavy po vysoskohistaminovych jedlách alebo nápojoch. Presne alkohol a káva…a často to ide ruka v ruke s endo. https://www.minevita.sk/sk/clanky/clanky/long-c...

@misollee to by ma ani nenapadlo, je pravda ze to mavam aj po urcitych jedlach a mam aj intolerancie. Urcite to stoji za zvazenie, dakujem za radu

gretulienka156
5. máj 2025
@elaa192

@elaa192 ja som mala ciprofooxacin a mam pocit ze tie problemy mam odvtedy, ale potom som mala este aj nolicin.

gretulienka156
5. máj 2025
@sofia1410

@elaa192 ahoj aj ja som mala antibiotika ciprin myslis ze mozem mat to iste ? Stale ma boli ako keby moc rúra a chodim na wc ma to tlaci

@sofia1410 ja som to tiez zacala mat po ciprofoxacine, avsak bola mi zistenia e coli v moci a v posve ktora je zial na velmi vela atb rezistentna. Tiez mozes mat nejaku bakteriu, enterokoka v moci.

sofia1410
5. máj 2025
@gretulienka156

@sofia1410 ja som to tiez zacala mat po ciprofoxacine, avsak bola mi zistenia e coli v moci a v posve ktora je zial na velmi vela atb rezistentna. Tiez mozes mat nejaku bakteriu, enterokoka v moci.

@gretulienka156 ahoj dnes mi prisli vysledky a nemam ziadnu baktériu ze to mam v poriadku tak dnes to je lepsie uz mozno to chce cas na doliečenie mozno to je podrazdene

elaa192
autor
5. máj 2025
@gretulienka156

@elaa192 ja som mala ciprofooxacin a mam pocit ze tie problemy mam odvtedy, ale potom som mala este aj nolicin.

@gretulienka156 ciprinol a ciprofooxacin to je skoro ten istý lie, obsahuje fluorochinoly .To je tá zložka ktorá poškodzuje nervy, hod fluorochinoly hod do googlu poškodenie nervov po fluorochinolónoloch a uvidis

elaa192
autor
5. máj 2025
@gretulienka156

@gretulienka156 ja som mala aj nolicin ale ten to nezhoršil. A ešte som mala dalších 8 atb keďže všetko bolo negatívne a nevedeli čo mi je. Len ten ciprinol hneď na začiatku to posdkodil. A mala som kopec další liekov a nič. Ale všimla som si, že protizapalove leiky niektore bolesť zhoršovali ako flektor. Ale aulin pomáhal na bolesť a nezhoršovala ju, ale len dočasne cca na 4h.