Podráždený pankreas po konzumácii vajec: Máte skúsenosti?
Dobrý deň,
Včera som bola na kozmetike a počas ošetrenie mi z ničoho nič len tak prišlo zle na vracanie. Začalo ma napínať v intervaloch. Nakoniec som vyvracala takú oranžovú hmotu. Priateľ prišiel pre mňa a leteli sme do nemocnice. Zistili mi máličko zvýšené hodnoty Amylázy a leukocyty. Nič horibilné. RTG vporiadku. Na sone mi našli voľnú tekutinu v bruchu ale že to slepé črevo nebude. Tehotná nie som. Na druhý deň mi robili krvné testy znovu a všetko sa už upratalo. Stalo sa Vám to niekomu už niekedy? Som mladá 22rocna baba a veľmi ma prekvapilo že také niečo sa mi stalo. Jediná vec čo mohla byt že som jedla predtým vajíčka. A tento stav sa mi zopakoval už 2x po vajickach. Naposledy sa mi to stalo včera a pred mesiacom. Nerozumiem čo mám robiť a čo jesť… máte niekto podobnú skúsenosť?
po 1 zvracaní do nemocnice??? kľudne to mohla byť nejaká viróza, ak ti vajíčka nerobia dobre tak ich nejedz
aj s chuťou si mohla zjesť vajička tak preto ti bolo zlé.
rtg a nie sono?
@lucka_ke asi na urgent,,, 😉 a potom že nadávajú lekári na pacientov - lebo sa zneužíva urgent. tak áno majú pravdu.
autorka a stanovisko lekára bolo aké? akú diagn. napísal?
lebo aj pankreas taj pohľadaj diétu na tento problém.
@deti95060810 presne, osobne sa čudujem, že ju lekár neposlal od dverí domov, ešte aj krvné testy, sono... autorka - nabudúce diéta a ak to neprejde tak smer všeobecný lekár
@ivik4 pri akutnom je snad viac priznakov ako len zvracanie?
@veve234 ja že som hypochonder, ale teda po jednom vracanie letieť na urgent by ma teda nenapadlo...kľud, si zdravá a len ti prišlo zle 😃
@bublinka1426 jasné, že je viac príznakov. Neviem kde autorka prišla naa problemy práve s pankreasom
@deti95060810 ved dufam ze si aj pekne zaplatila za to.
@petracandle nechcem pisat o pankrease leboby sa v tom nasiel kazdy .
@bublinka1426 rtg aj sono píšem to tam 😇
@petracandle to nebolo len jedno vracanie. Už sa mi to zopakovalo pred pár týždňami a tiež rovnaký priebeh
@veve234 veď ale to, že to nie je viróza predsa ešte neznamená, že je to niečo vážne s čím treba ísť na urgent 😃
@veve234 súhlasím, že to určite treba riešiť, ale s obvodnou a ona pošle na gastro a nie zaťažovať urgenty, kde chodia ľudia s životohrozujúcim stavom
@petracandle áno ale to aj nevylučuje však keď sa to už zopakovalo tak mám čakať na horšie?
@veve234 chod ku vseobecnemu,
@petracandle no zial urgent bol plný ľudí typu padla som odrela som si ruku a dovolím si povedať že mi nijako nenaznačili že tam nemám čo robit
Mrzí ma ak som Vás nejako pohoršila iba som očakávala skôr skúsenosti ľudí s podráždeným pankreasom
berieš nejaké lieky? pankreas môže byť mierne zapálený aj z liekov, alkoholu, nielen zo stravy, záleží aj na tom ako sa stravuješ
@deti95060810 podráždený pankreas
to skôr žlčník ako pankreas... treba teraz držať diétu - nemastné, ľahko stráviteľné, pripravené len na pare, nekoreniť a potom postupne pridávať "normálne" jedlo https://zdravie.pluska.sk/zdravy-zivot/dieta-pr...
@bublinka1426 je ale to neznamena ze ich aj realne clovek musi mat.Mna pri prvom len prehanalo. Nic ine

V 22rokoch som ho mala akutne zapaleny 2x.
No nic, daj si 1-2dni suchare a potom lahsie jedla. Vyhybaj sa paprike ktora drazdi a ANI KVAPKA ALKOHOLU. Jedz mensie porcie a vlastne aj sama zistis co Ti robi zle .