icon

Podráždený pankreas po konzumácii vajec: Máte skúsenosti?

veve234
19. nov 2024

Dobrý deň,
Včera som bola na kozmetike a počas ošetrenie mi z ničoho nič len tak prišlo zle na vracanie. Začalo ma napínať v intervaloch. Nakoniec som vyvracala takú oranžovú hmotu. Priateľ prišiel pre mňa a leteli sme do nemocnice. Zistili mi máličko zvýšené hodnoty Amylázy a leukocyty. Nič horibilné. RTG vporiadku. Na sone mi našli voľnú tekutinu v bruchu ale že to slepé črevo nebude. Tehotná nie som. Na druhý deň mi robili krvné testy znovu a všetko sa už upratalo. Stalo sa Vám to niekomu už niekedy? Som mladá 22rocna baba a veľmi ma prekvapilo že také niečo sa mi stalo. Jediná vec čo mohla byt že som jedla predtým vajíčka. A tento stav sa mi zopakoval už 2x po vajickach. Naposledy sa mi to stalo včera a pred mesiacom. Nerozumiem čo mám robiť a čo jesť… máte niekto podobnú skúsenosť?

Strana
z2
dorothee
19. nov 2024

Spozorni ak sa ta tyka nieco z tohoto-neplanovane chudnutie,nechutenstvo,hnacka ci zapcha,opakovane vracanie,nafukovanie,zlta stolica,tmavy moc..Pripadne zltnutie oci ci pokozky,unava,depresivna nalada,vyrazky..
Ak sa necitis dlhodobo dobre,chod k obvodnej a popis priznaky..Inak mohlo ist naozaj len o virozu,ci inu lahsiu pricinu..Dieta v kazdom pripade neuskodi 🙂

veve234
autor
19. nov 2024

@ivik4 ďakujem za pomoc začnem suchým pečivom teda 🙏🏻 lebo dala som si dve sústa banánu a opäť cítim tlaky.

veve234
autor
19. nov 2024

@dorothee ďakujem pojdem určite k lekárovi ešte lebo cítim sa dlhodobo nie najlepšie. Tak ako píšete všetko mám už asi 2 mesiace.

mamina7070
19. nov 2024

po jednom vravani nemocnica a take vysetrenia pri zdravom mladom cloveku ?
a potom sa cudujeme ze onko pacienti cakaju mesiace na vysetrenia ked sa takto zdravotna starostlivost zneuziva

nabuduce nejedz vajca ak ti nerobia dobre

veve234
autor
19. nov 2024

@deti95060810 nie nebola som na urgente

mamina7070
19. nov 2024

@veve234 a kde si teda bola ked pises ze v nemocnici a robili ti tie vysetrenia ? btw aka nemocnica?

17alexis
19. nov 2024

@veve234 keď mal manžel podráždený pankreas, tak to boli iné bolesti. Na urgente mu povedali, že by bol umrel, keby sme neprišli. Nezvracal vôbec, mal len šialené bolesti. Bol 13 dní iba na infúzkach. Mal akútny zápal.

veve234
autor
19. nov 2024

@17alexis ďakujem moc za odpoved 🙏🏻 to muselo byt hrozné

ivik4
19. nov 2024

Ano presne tak, pri pankreasi moze byt kludne 1 priznak a nieje Ti az tak zle alebo si odpisany , to som mala zas pri druhom.
Oba razy som tiez skoncila 14dni len na infuzkach a aj srdce som mala napojene.
A dobre ze si sla. Typicke Slovensko, ked ides tak vraj otravujes a keby nejdes tak tu mame zas komentare ze naco si cakala . Ach milujem 😃
Je to zivot ohrozujuci stav. Takze tieto komenty niesu vobec na mieste

veve234
autor
Autor odpoveď zmazal
lenkasarka
19. nov 2024

@17alexis presne tak ležím s tým momentálne v nemocnici a tie bolesti boli doslova neznesiteľne

bublinka1426
19. nov 2024

@lenkasarka a mas tiez akutny zapal a ake mas prejavy

lenkasarka
19. nov 2024

@bublinka1426 najprv má len bolel pankreas bola som na injekciách a liekoch a po 3 týždňoch prišli bolesti take že som mala chuť vyskočiť z okna a grcala som. Teraz som len na infúziách

veve234
autor
19. nov 2024

@lenkasarka držím palce teda skoré uzdravenie. Ja som pociťovala obvykle po jedle také tlaky tiež ma bolieva pankreas ale teda ja som ani nevedela že čo je to za orgán a až včera keď ma videli držať si to miesto mi povedali že to nie je žalúdok že to je pankreas.

lenkasarka
19. nov 2024

@veve234 ďakujem aj tebe skóre uzdravenie. Tiež som sa s tou bolesťou stretla prvý x pred sa 3 týždňami.

dorothee
19. nov 2024

@lenkasarka nikdy predtym si problemy s pankreasom nemala?Ani podrazdeny?Prosim ta kde presne zacalo pobolievat na zaciatku?

lenkasarka
19. nov 2024

@dorothee nie nikdy predtým som nemala žiadny problém s týmto.cca pred troma týždňami ma Začalo pobolievať tak divne v oblasti solaru a bolesť sa ťahala na ľavu stranu. A kľudne nech ma tu dámy ukameňujú,ale šla som prvý x v 41 rokoch na urgent. Bola som pri obvodnej od obvodnej na chirurgii a chirurg mi povedal,že ak sa bolesti zhoršia nečakajte ani chvíľku a rovno bežte na urgent. A veru sa tak zhoršili,ze to bolo neznesiteľne a ani jednej z vás tu bolesť neprajem.

veve234
autor
19. nov 2024

@lenkasarka klobúk dole že ste to takto zvládli. Ono mne sám lekár povedal že je tam tenká hranica medzi “nič vážne to nieje” a “ide vám o život”. A my ako laici to nemáme ako vedieť. Ak môžem vedieť aj máte podozrenie čo vám to vyprovokovalo?

lenkasarka
19. nov 2024

@veve234 neviem,ale mám autoimúnne ochorenie a možno z tej diéty ktorú musím dodržiavať , alebo lieky. Ťažko povedať.

veve234
autor
19. nov 2024

@lenkasarka Fuha tak držím palce aj Vám len nech to všetko dobre dopadne. Aj máte nejakú diétne stravu teraz? Alebo úplná hladovka?

earlgrey
19. nov 2024

Ja som mame musela záchranku volať, také bolesti mala, zvracala až nakoniec odpadla rovno pri zvracaní na záchode. Hneď ju brali do nemocnice, kde ležala s akútnym zápalom pankreasu 12 dní. Teraz už niekoľko mesiacov je na diéte, vlastne ona sa aj bojí jesť. Takže sucháre, čaj, suchá ryža, kuracie mäso, varená mrkva, vývar bez ochucovadiel, nič mastné, žiadne strukoviny. Dokonca ona ten záchvat dostala po zjedení fazuľovej polievky. Ver mi, to sú iné bolesti.

lenkasarka
19. nov 2024

@veve234 veľa dni len uplna hladovka na infúziách a dnes som uz mala prvé jedlo.
Ďakujem

Strana
z2