Pomáha nahryzová dlaha pri bolesti sánky?
Zdravím, po vyšetrení u stomatochirurga som zatiaľ dostala nejaké cviky na "bolesť" sánky ... S tým že dr spomínal aj nahryzovu dlahu, ak mi to cvičenie a lieky nepomôžu... Prosím, taká dlaha sa robí na mieru? A kde? ... Po zadaní do googlu mi hneď niekoľko vyskočilo ... A najdôležitejšie, pomohla Vám takáto dlaha? 🙂 Ďakujem ... Pekný večer prajem
Aj ja tak isto. Ale priprav si 200 eur 🥴
A prečo ju nespravili hneď? To je súčasťou liečby rov ako ako tie cviky. Tie to uvoľnia a dlaha to doklepne, ona spraví to gro práce, lebo ľudia najviac v noci zatinaju zuby a podobne a to je ako dat na zlomenú nohu obväz a ved uvidíme ci bude treba sadru. Treba ísť ku svojmu zubárovi a nech dá spraviť zväčša do týždňa je hotová a robí sa po odtlackoch zubov.
Ďakujem za odpovede 🙂 neviem prečo ju nespravili hneď .. noo tá bolesť je dosť obmedzujúca 😔 ak sa nedá vydržať tak len flector mi pomáha ... riesila som to najprv u praktického lekára, ten ma poslal na krčné, tam vyšlo všetko ok a potom u zubárky, no ona ma poslala na stomatochirurgiu ... A tam viacmenej nič nezistili, len že kĺb vyzerá byť ok a vraj to sú žuvacie svaly, hoc bolesť cítim v kĺbe... zatiaľ mám cvičiť a ak sa nebudem cítiť lepšie tak ešte dlaha by mi mohla uľaviť .... No skúsim zavolať zubárke či mi vie pomôcť s tou dlahou ... A ešte otázka .. pomohlo Vám to? 🙂 ..a cenovo teda cca 200€?
Ja som platila 220 tuším, ale záleží aký cenník má zubná klinika/zubár... Niekde majú aj za 150. Ako kde..
Veľmi mi pomohla, stálo ma to 150 e.

Pozdravujem, ja používam náhryzovú dlahu už asi rok. Mám bolesti sánky a puká mi v nej. Dlahu nosievam na noc a cítim rozdiel. Sánka je po noci oddýchnutá, neunavuje sa a už málokedy bolí. Mne ju robil môj stomatológ, zobral odtlačok a do dvoch týždňov som ju mala doma.