icon

Pomáhajú lieky na prekrvenie zmierniť tinnitus?

9. mar 2025

Ahojte pomohli niekomu nejaké lieky na prekrvenie zmierniť piskoty, šuchoty, hvizdoty a podobne? Už neverím, že sa z toho niekedy dostanem, ale chcelo by to stíšiť. Momentálne to mám dosť hlasité a je pre mňa ťažké žiť uväznená v tomto hvizdajucom tele :( Tí, čo ste sa naučili s tým žiť to máte silné alebo to po rokoch trocha ustúpilo? Dakujem

doriiis
9. mar 2025

Otec užíval urutal a prešlo ho to.Aspon uz nehovorí,že mu piska v usiach

guudy
9. mar 2025

Mam od detstva, vekom sa zhorsuje. Mam nejaku vadu vnutorneho ucha, ani neviem aku, kedze mi robili vysetrenia v detstve. Kazdopadne mi nevedia pomoct

stellarstar
9. mar 2025

Ja dito ako guudy píše, mne pomáha ešte pravidelne užívať mg a tento rok som začala užívať vit A a E

aandrea9
9. mar 2025

Ja som skúsila hádam všetko, vrátane ginkga. Nepomohlo nič. Riešiš to s orl? Ak áno a tinitus máš silný, pomáha nacuvaci aparát, ktorý to pískanie tlmí. Ja mam kvôli tinitu stratu sluchu. Všetko pravdepodobne z krčnej chrbtice nakoľko ct aj mri boli bez nálezu. Po rokoch neustupuje, aspoň mne nie. Naučila som sa s tým žiť. Žijem s tinitom 10 rokov.

stellarstar
9. mar 2025

Baby inak vám odporúčam prečítať tento článok, preložte si to cez G prekladač a na konci je tabuľka co je dobre užívať pri tinituse

https://www.vitamindoctor.com/gesund-werden/hal...

autor
9. mar 2025

@aandrea9 a dajú mi načúvací aparát, keď mám 💯 percentný sluch?

aandrea9
9. mar 2025

Robili ti audiometriu?

autor
9. mar 2025

Ja mám 35 rokov a chorobu starej ženy 😭 ORL lekár na mňa serie, už som bola za ním trikrát. Mala som tinnitus pred 4 rokmi, nie tak silný a trval tak dva mesiace s prestávkami. Po 4 rokoch sa teraz vrátil.a mám ho už pol roka. Ako viete s tým spať? Ja mám to šťastie že keď si zatlačím na kĺb sa to stlmi. Takže dokážem zaspať na letnej ponožke ťapke na uchu, ale tlačí na to. Inak by som bola odkázaná na XANAX. Na stokatochirurgii samozrejme nič nenašli..ale bude to asi z TMK. Keď to máš 10 rokov po akom čase si sa s tým dokázala zžiť? Ja pol roka a zatiaľ prežívam. Raz za pár dní si poplacem a od ďalej

autor
9. mar 2025

@doriiis asi vyskúšam..

autor
9. mar 2025

Laser neskúšal nik?

autor
9. mar 2025

@aandrea9 áno povedal že počujem na 100 percent.

aandrea9
9. mar 2025

Nestresuj 🙏 mne to vypuklo v 34 rokoch. Ja už neviem ako som si zvykla. Vstávam aj zaspávam s pískaním. Inak mne vtedy orl povedal, že nie každý sa s tým dokáže zžiť a ak sa to nedarí, pomáhajú antidepresiva. Čítam, že nemáš stratu sluchu. Skus sa spýtať, či by ti nedal aparát, ale asi by si si ho.musela platiť v plnej výške ak nemáš stratu sluchu. Hlavne to nekupuj z netu, aparát ti nastavia odborníci aby ti vyhovoval a fakt to pískanie tlmil.

stellarstar
9. mar 2025

Autorka, mám 45 r a ja s tým žijem od detstva. Naučila som sa s tým žiť a radšej mať tinitus ako migrénu

autor
9. mar 2025

@stellarstar neviem, originál migrénu som nemala tak ťažko posúdiť, aké sesternica mávala migrény a už ma pokoj lebo jej teraz dávajú akési injekcie z času na čas a to jej pomohlo. Tak na pokoj.

autor
9. mar 2025

Ono ja chápem, keď to má niekto zo straty sluchu, ale prečo to niektorí ľudia majú z ničoho?😡 A záleží aj aký je ten tinnitus..Môj je pulzujuci, čo je podľa mňa oveľa viac rušivé ako keby mi v kuse piskalo. Niekedy je to zvuk ako by som mala vietor silný v uchu, niekedy je ten vietor sprevádzaný aj pískaním, to je také akoby hvizdanie, niekedy ako by mi komar v uchu bzucal. V ľavom uchu spolu.s tepom srdca to ide.. No niekedy mám pocit, že smer psychiatria..So hovorím prečo práve ja. 😭

autor
9. mar 2025

@aandrea9 ďakujem, snažím sa, stres zhoršuje..Ale niekedy už sa to nahromadí. Držím sa držím a príde deň, kedy musia ísť nahromadené emócie von. 😥

amadea3
9. mar 2025

ja som brala Urutal a nepomohol. MR hlavy mam v poriadku, krvny tlak tiez. Objavilo sa mi to po navrate z letnej dovolenky pred 2ma rokmi, z nicoho nic. Prvy mesiac to bolo priserne otravne, ale postupne som sa naucila ten zvuk odfiltrovat. V uchu mi piska stale, v podstate mi naraz bezi v uchu vysoky kontinualny piskot aj tlmeny hlboky prerusovany hukot. Ale naucila som sa tie zvuky jednoducho nevnimat, lebo uz neverim ze sa ho zbavim :(

stellarstar
9. mar 2025

Ja som mávala extrem preto som písala ze radšej tinitus ako migrénu

stellarstar
9. mar 2025

Ešte jedna dobrá rada, to som skúšala pred 2 t. Na YT si vyhľadaj tinitis noiser zvuky a pusti si to - počúvaj potichu cez sluchátka

autor
9. mar 2025

@stellarstar viem, sú aj horšie choroby. Tým sa ukludnujem..Ale niekedy mi ani to nepomáha 🥵

stellarstar
9. mar 2025

Ver mi ja mam od týchto 2 DG ešte jednu vážnejšiu DG ale ja sa nenechám 💪

autor
10. mar 2025

@doriiis a on to užíval na manierovu chorobu, či kvôli tinnitu mu to predpísali?