icon

Pomoc pre rodičov: Čo môže byť na perách dieťaťa?

matiska15
28. apr 2024

Ahojte maminy prosim Vas. Nemam skusenost vobec ani u starsej s podobnymi vecami.
Cize naozaj nemam predstavu co to moze byt. Foto prikladam.
Vcera bola mala v piesku, nejedla len sa zaprasila od piesku. Skakala a valala sa, cize mozno zakusla. Ja mavam herpesy a toto tak nevyzera. Nevyzera ro ani na pluzgier naliaty.
Ani ju to neboli.
Spravilo sa od vecera do rana. Vcera poobede chodila jazyckom po pere ale nic nebolo

Cize nemam predstavu, ci takto moze vyzerat zaba, vred, afta, alebo zakusnutie.

Ak mate skusenost taj prosim poradte co na to mozem dat. Ked ju to neboli. Mam len obavy aby sa to nejak nezapalilo alebo co.

Pomoc pre rodičov: Čo môže byť na perách dieťaťa?
thirstymonk
28. apr 2024

Klasicka afta, ale divne, ze ju to neboli. Ja mam aftu raz za tri roky, ale ani jest nemozem vtedy normalne

pleja
28. apr 2024

Ak sa to bude rozširovať môžu to byť medové chrasty (impetigo), Môjmu dieťaťu to začalo podobne, začalo to na pere a vyzeralo to trochu ako herpes. lieči sa to antibiotikami, treba lekára. pozor ak sú to ony je to veľmi infekčné.

ajsha123
28. apr 2024

Ja vždy na takéto veci, aj na herpes , aj na afty, ako prvú pomoc dávam originál Tea three oil. Aj malej by som dala, jemne pozrieť...

mariska1989
28. apr 2024

Aft . Pár x to mala . Najstaršia , stredná vôbec a najmenšia po 6 chorobe . Ja používam sprej prvej pomoci od LR ( aloe Vera ) ale ináč sa môže dávať aj gelik na zuby čo je

nikpa
28. apr 2024

@matiska15 aftu a teda poriadnu, au. Keď si spomeniem ako to bolí... Treba sa v lekarni opýtať čo na to dat takému malému dieťaťu. Ja si vždy dávam tea tree olej a za 2 dni je takmer preč. Ale štípe to.

matiska15
autor
28. apr 2024

@nikpa hovoril8 mi ze aj rozkusnute moze byt. Ja naozaj neviem. Lebo vobdc neplace. Ani si to nechyta. Papa lyzicou aj s flaskou. A co som pocula tak afty poriadne bolia.

matiska15
autor
28. apr 2024

@pleja fuha tak snaad toto nebude ono. Ale kazdopadnr dakujem za skusenost aspon to bhdem sledovat aj v tomto pripade.

pleja
28. apr 2024

Nám vtedy doktorka povedala, že kým je to malé tak sa to lieči lokálne antibiotikami ale syn to už mal veľké tak dostal normálne tabletky. Ale zahojilo sa to bez stôp. Hovorila, že kedysi to bolo bežná choroba. Dieťa to schytalo na stanovom tábore - my sme pri ňom neboli, riešili by sme to skôr. Spával na vankúši s uterákom a každý deň som uterák prala a žehlila, aj obliečku. Ak to bude mať také žltkavé zafarbenie tak je to ono...

matiska15
autor
28. apr 2024

@pleja fuha veru o tom som nepocula. :( tak dakujem mox

matiska15
autor
28. apr 2024

@nikpa akurat som sa tu na konovi docitala prispevok kde odpovedala lekarka na podobnu fotku a tam to mali rozkusanu peru. A ta dr pisala ze biely povlak sa takto robi prave pri poraneni a je to stadium liecenia. Co by aj sedelo lebo predvcerom vecer spadla na bradu poriadne. Tak mohla ozaj rozkusnut uz vtedy :/

pleja
28. apr 2024

ani my sme nevedeli že niečo také existuje. Ale ak spadla tak to môže byť z pádu. držím palce.

livuska124
28. apr 2024

@matiska15 dcéra raz spadla na ústa, mala rozhryznytu peru, aj bradu poranenú a presne takto sa jej hojilo vnútro úst, ktoré mala poranené od zubov. Podľa mňa to má z toho pádu. Sliznica v ústach sa hojí takto na bielo. My sme nedávali na to nič.

matiska15
autor
29. apr 2024

@livuska124 dakujem krasne

matiska15
autor
29. apr 2024

@pleja dakujem krasne. Budeme to sledovat.

matiska15
autor
15. máj 2024

Maminky bolo to zakusnute. Hned na druhy den zmizlo to biele okolo a bolo vidiet tu ranku