icon

Pomoc pri analýze RTG snímky krčnej chrbtice

sisuka
20. jan 2025

Ahojte, nájde sa tu niekto, kto sa rozumie rtg snímkam chrbtice. Neurologička ma poslala na viacero vyšetrení a termín na konzultáciu výsledkov dostanem až vtedy, keď som všetko pobehala, takže mi to nejaký čas potrvá. Nakoľko som v strese a odpovede už hľadám u pána dr. Google, tak by som bola rada, keby mi to opísal niekto, kto sa aj rozumie. Vopred ďakujem.

Pomoc pri analýze RTG snímky krčnej chrbticePomoc pri analýze RTG snímky krčnej chrbtice
misslilac13
20. jan 2025

@sisuka 5,6,7 stavec máš trochu pritlačený na sebe ale medzi tým 6-7 máš akúsi galibu, nejaký zápal. Na magnetickej by to bolo lepšie vidno

sisuka
autor
20. jan 2025

@misslilac13 a z týchto stavcov môže vyžarovať bolesť do ruky?

misslilac13
20. jan 2025

@sisuka áno aj mne do obidvoch, mám to podobne ako ty ale horšie, ja mam 5,6 aj prasknuté a 7 zdeformovanu spucenu vyraza mi to aj do hlavy, také migrény ze ani rozprávať nemôžem a nevidím

sisuka
autor
20. jan 2025

@misslilac13 taktiež mám aj časté bolesti hlavy, s tým ma poslala na EEG a CT hlavy. Ruka ma bolí zatiaľ iba pravá a to ak ju zdvíham, ale nakoľko robím účtovníčku tak veľakrát cítim trpnutie a mravčenie v tej ruke. Tam mám ešte naordinované vyšetrenie karpálneho tunela. Na zmiernenie príznakov ti aký liečebný plán dali? Rehabilitácie alebo ty už čakáš na operáciu?

misslilac13
20. jan 2025

@sisuka no rehabilitacie a kľudovy režim mi dali, inak co sa liečby týka tak nič moc. Ze na operáciu to ešte neni...tak neviem kedy bude. Ja to mam z roboty, naťahovali sme sa tam s 20 -30 kilovymi bednami celú smenu vkuse 8-10 hodín.