icon

Pomohla vám chirurgia pri probléme so zarastaním nechtu?

4. jan 2026

Syn ma problem so zarastanim nechtu na nohe. Riesime to kazde 3mes., ma siroky necht, tlaci mu do valu, zapali sa, zahnisa, krvaca, pomoze az pedikura. Ta nas vsak poslala na chirurgiu, ze to je celozivotny problem, kedze ma tucny palec-necht az v mase. Ak mu to dam urobit, ciastocnu ablaciu, chcem, aby to uz mal navzdy. Pomohlo Vam to? Mne pred 20.r.strhavali 3x, stale zarasta, zvazujem, ze si to dam aj ja urobit. Len by som rada precitala viac pozit.skusenosti. Chystame sa k sukrom.chirurgovi. Rada zaplatim, ak tento neprijemny problem skonci. Je to hrozne. Bojim sa, aby sa mu nieco, ked mu to mokva, krvaca, nieco nestalo.

Strana
z2
minenkaa
4. jan 2026

Pomohlo -nepomohlo,keď nosím topánky v pohode ,ale cez leto moc topánky nenosim,polievam záhradu ,vtedy sa zapali,akonáhle obujem topánky ,nohy ostanú v suchu a čisté ,do dvoch dni mám pokoj

tundra
4. jan 2026

Synovi robili obidva palce,jeden ok,druhy reoperacia na univerzitnej klinike.Vyrastal mu z nechta kus korena a az po chemickom osetreni sa to zahojilo.

autor
4. jan 2026
@minenkaa

Pomohlo -nepomohlo,keď nosím topánky v pohode ,ale cez leto moc topánky nenosim,polievam záhradu ,vtedy sa zapali,akonáhle obujem topánky ,nohy ostanú v suchu a čisté ,do dvoch dni mám pokoj

@minenkaa zaujimave. My nosime barefoot, mame vyse 9cm siroke nohy. V lete chodime tiez vela bosi. Ale zarastaju nam jak v lete, tak v zime. 😞

autor
4. jan 2026

Foto- nie pre slabe povahy..

My mame necht zarasteny az do masa.

anonym_c01ceb
4. jan 2026

@anonym_autor zla obuv
Ale pomohlo

minenkaa
4. jan 2026
@anonym_autor

Foto- nie pre slabe povahy..

My mame necht zarasteny az do masa.

@anonym_autor ja som mala ešte viac ,u mňa to topánky vôbec, ale vôbec nezhoršuju

autor
4. jan 2026
@anonym_c01ceb

@anonym_autor zla obuv
Ale pomohlo

@anonym_c01ceb nosime barefoot

autor
4. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor ja som mala ešte viac ,u mňa to topánky vôbec, ale vôbec nezhoršuju

@minenkaa a co teda? Zle strihanie? Ale druhy syn ma iny styl a tomu nezarastaju..

minenkaa
4. jan 2026
@anonym_autor

@minenkaa a co teda? Zle strihanie? Ale druhy syn ma iny styl a tomu nezarastaju..

@anonym_autor v zime to vôbec nemám ,iba cez leto ,tak asi špina ,striham stále rovnako

cyberk
4. jan 2026

podla mna zle strihanie, ma az extremne zastrihnuty necht na palci, po vylieceni nechavajte ten necht dlhsi, nie tak, aby mu vadil v topanke ale aby bol o nieco vacsi a nenarazal do koze. A nestriha sa do obluka ale do rovna (nechty na palcoch)

autor
4. jan 2026
@cyberk

podla mna zle strihanie, ma az extremne zastrihnuty necht na palci, po vylieceni nechavajte ten necht dlhsi, nie tak, aby mu vadil v topanke ale aby bol o nieco vacsi a nenarazal do koze. A nestriha sa do obluka ale do rovna (nechty na palcoch)

@cyberk to uz bolo naschval, bo ten spic mu sposobil dive maso, zapal, hnis, ... proste ma tucny ten val, ini maju necht mimo masa, my vrasteny do masa😞

jarmila2010
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor odkial ste?dcere a aj synovi pomohla pedikerka,kt sa specializuje aj na zarastajuce nechty...podla nej okrem nespravnej obuvi a strihania nechtov, byva za tymto problemom aj potiva noha (co nasi obidvaja maju) ...treba castejsie menit ponozky,aby noha nebola drzana vo vlhku...rovnako obuv treba susit a dezinfikovat...dcera sa problemu uplne zbavila...dostala sponu na necht,odporucanie na vymienanie vlhkych ponoziek(napr.v skole po tv)...teraz,ak sa jej zda,ze necht tlaci,tak aplikujem tamponadu a betadin a o 2 dni je pokoj....synovi sa problem obcas vracia,ale uz nie,az tak vela...vtedy rovnako bud trochu necht pristrihnem a dam tamponadu...aj viacx ju vymenim,kym je klud...rovnako,dbame o to,aby mal nohy stale v suchu...syn,uz mal tiez naznak diveho masa...

anonym_82a5cf
4. jan 2026

@anonym_autor dcére robili pred 3,5 ov vtedy ma kľud. Pred tým som ju nosila na pedikúru 2x do mesiaca a stále mala.bolesti

anonym_9c9035
4. jan 2026

@anonym_autor áno, syn mal dlhotrvajúci problém, boli sme na detskej chirurgii, odvtedy ma pokoj, dúfam, že to tak aj ostane.

autor
4. jan 2026
@jarmila2010

@anonym_autor odkial ste?dcere a aj synovi pomohla pedikerka,kt sa specializuje aj na zarastajuce nechty...podla nej okrem nespravnej obuvi a strihania nechtov, byva za tymto problemom aj potiva noha (co nasi obidvaja maju) ...treba castejsie menit ponozky,aby noha nebola drzana vo vlhku...rovnako obuv treba susit a dezinfikovat...dcera sa problemu uplne zbavila...dostala sponu na necht,odporucanie na vymienanie vlhkych ponoziek(napr.v skole po tv)...teraz,ak sa jej zda,ze necht tlaci,tak aplikujem tamponadu a betadin a o 2 dni je pokoj....synovi sa problem obcas vracia,ale uz nie,az tak vela...vtedy rovnako bud trochu necht pristrihnem a dam tamponadu...aj viacx ju vymenim,kym je klud...rovnako,dbame o to,aby mal nohy stale v suchu...syn,uz mal tiez naznak diveho masa...

@jarmila2010 nas medicialna pedikurka poslala k chirurgovi. Mame tucne prsty, necht az v mase. Ja chodim kazdy mes.na pedikuru.ani spona nepomohla. Ako strihate? Rovno? Tamponada je vata medzi necht a maso? Betadine aj my kvapkame.

autor
4. jan 2026
@anonym_82a5cf

@anonym_autor dcére robili pred 3,5 ov vtedy ma kľud. Pred tým som ju nosila na pedikúru 2x do mesiaca a stále mala.bolesti

@anonym_82a5cf aj viete, akou metodou?

autor
4. jan 2026
@anonym_9c9035

@anonym_autor áno, syn mal dlhotrvajúci problém, boli sme na detskej chirurgii, odvtedy ma pokoj, dúfam, že to tak aj ostane.

@anonym_9c9035 dakujem, aj viete, akou metodou? Mne strhavali uz 3x, ale problem nevyriesili. Bolo to davno. Teraz to uz asi robia inak..

autor
4. jan 2026
@jarmila2010

@jarmila2010 obuv nosime barefoot, siroke, kedze mame obaja vyse 9cm sirku.

autor
4. jan 2026
@jarmila2010

@jarmila2010 ale ponozky nemenime. To nam ani nik nespomenul..

jarmila2010
4. jan 2026
@anonym_autor

@jarmila2010 nas medicialna pedikurka poslala k chirurgovi. Mame tucne prsty, necht az v mase. Ja chodim kazdy mes.na pedikuru.ani spona nepomohla. Ako strihate? Rovno? Tamponada je vata medzi necht a maso? Betadine aj my kvapkame.

@anonym_autor aj nasi maju typ prstov,ze im tie bocne bruska viac prekryvaju necht...po muzovi a aj ten mava obcas tento problem...rovnako aj jeho druha dospela dcera(ta,uz bola aj na strhani nechtu v minulosti)...a tamponadu robim,ze odstrihnem tenky pruzok z kozmetickeho tamponu a opatrne ho vtlacim medzi necht a kozu...
https://www.facebook.com/mobilnapedikurabelusa/... skus popozerat foto,ak mas fb...a ano,striham nechty rovno,ale aj tak sa niekedy ten bok zapali/tlaci

jarmila2010
4. jan 2026
anonym_82a5cf
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_82a5cf aj viete, akou metodou?

@anonym_autor bola som pri tom ale netuším. Dali injekciu na znecitlivenie. Odstrihli,zašili, chodili sme na prevez, a potom nechet rástol pekne

majasimon
4. jan 2026

My sme sa skoro rok trápili so synom a pani na pedikúre. Pomohol až chirurg. Prvé čo povedal, že nevhodná obuv, mal obuté botasky. Od vtedy len na šport takáto obuv. Vystrihol čo bolo treba a mladý má pokoj. Mne dvakrát upravoval nechtové lôžko. Základ strihať rovno a nechať viac vyrásť.

anonym_ed03a7
4. jan 2026

@anonym_autor tamponadu a, keď nepomôže tak spony.Ma to veľmi škaredé.Strhnutie nechtu nepomáha

alenamihal
4. jan 2026

Šponovanie ste skusali ??to by malo pomoct

anonym_9c9035
4. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9c9035 dakujem, aj viete, akou metodou? Mne strhavali uz 3x, ale problem nevyriesili. Bolo to davno. Teraz to uz asi robia inak..

@anonym_autor to neviem, ale jemu nestrhli celý necht, len mu to nejako narezala, myslím a mal tam vložené niečo, aby to nezarastlo opäť… ale ja nie som zdravotník, takže presne neviem

autor
5. jan 2026
@anonym_82a5cf

@anonym_autor bola som pri tom ale netuším. Dali injekciu na znecitlivenie. Odstrihli,zašili, chodili sme na prevez, a potom nechet rástol pekne

@anonym_82a5cf a uz teda nezarasta, bo je zuzeny? Dakujem❤️

autor
5. jan 2026
@anonym_ed03a7

@anonym_autor tamponadu a, keď nepomôže tak spony.Ma to veľmi škaredé.Strhnutie nechtu nepomáha

@anonym_ed03a7 neni to aktualna foto. Momen.to ma ok.po osetreni na pedikure,ale jemu sa to vracia kazde 2/3mesiace. Je chalan, nechce behat po pedikurach. Strhnut nie, plastiku lozka-zuzit necht od korena..

3petka
5. jan 2026

@anonym_autor ja som to mala lebo som si zle strihala nechty "až moc" a pomohlo tomu aj tehotenstvo, narástla mi noha a teda som mala chvíľku malé topánky. Musela som na chirurgiu no po nejakom čase sa mi to vrátilo i keď som si to už strihala pekne.
Nakoniec som si pomohla sama "v podstate ako keď ideš k pedikérke" a dá ti tú dlahu na nechet. No ja som si ho podkladala vatou namočenou v alpe, dosť dlho a sám sa mi napravil rast.
Teraz si už dávam pozor na strihanie a mám veru pokoj dobrých 10 rokov.

Strana
z2