Pomohla vám psychoterapia pri úzkosti?
Caute,bola som uz tretikrat u psychologicky a som akurat frustrovana viac.Nesadli sme si asi?Su moje problemy nedolezite?Som sklamana.Je to chvalena,po znamosti vybavena odbornicka,no asi sme si nesadli ci co...
@koniarova no v postupe nie je problem,myslim si.Skor v pristupe,mam pocit,ze ju otravujem,alebo co.
Daj na prvy pocit a zmen ju, ja som mala taku zenu ze jedno sedenie za rok mi stacilo a bola som ok, samozrejme predtym to boli roky u nej ale ked som to konecne pochopila co mam robit sama so sebou staci raz za rok ze ma trosku nasmeruje
Ja by som ju zmenila. Vadilo by mi takýto prístup.
Ak máš zlý pocit,zmeň ju.Nemusi byť na nej nič "zle".Ale s niekým si jednoducho sadnes,s niekým nie.Nehladaj za tým nič osobné.
Ahoj, ja mentorujem ludi, ktori tuzia po zmene a rieseniach. Ak by si chcela skusit aj takuto formu a rozobrat svoje problemy, napis SS. Mozeme sa na to spolu pozriet. Rada ta vypocujem. Konzultacia je zadarmo.
Psycholog casto povie aj to, co nechces pocut.Dala by som jej este sancu.Bagatelizuje tvoj problem ci aky mas z nej pocit?po 3 sedeni ste este nic nestihli
Som psycholog, hned na zaciatku klientom hovorim, ze sme ludia a nemusime si sadnut. Nech tomu daju sancu, napr. 3 sedenia a pokial si nesadneme, tak mozem pomoct vyhladat ineho kolegu. Treba vsak povedat, ze tie prve sedenia mozu byt narocne u kazdeho psychologa, lebo sa rozpitvavas na male kusky a az neskor to zacne do seba zapadat. Kazdopadne by som to otvorila na stretnuti, aky pocit z toho mas. Bude to spatna vazba aj pre nu a mozno aj pridete na to, ze tvoj pocit z nej s niecim moze suvisiet (napr. ti niekoho pripomina, nieco v tebe ozvucila atd) a to je potom krasny material aj na dalsiu pracu - ci uz u nej alebo u niekoho ineho
@luccija
Pocit nrzaujmu trochu akoby,no dam este sancu
@luccija nezaujmu a trosku aj tej batatelizacie mozno
Dakjjem Vam
Bohužiaľ ani u mňa nebolo to nič moc. Psychologičku mám skvelú, ale bohužiaľ mám veľmi veľa vád na sebe, ktoré nedokáže už nikto poriešiť. Vyzná sa neskutočne v ľuďoch, ale nejaký efekt nemalo to. Aj keď snažil som sa o to. Tak moja diagnóza nie je ľahká. Mne nepomôže nikto asi na to som prišiel už... Moje úzkosti aj s hlavnou diagnózou paranoidnou schizofréniou a tiež aj sociálnou fóbiou... So mnou sa nedá to skutočne. Chcem na sebe aj pracovať, ale už veľmi jednoduché vecí mi nejdú a ani som sa nezlepšoval v nich... Môžem sa len modliť, aby nebolo to ešte horšie... Aj keď nie je to najhoršie, ale niektoré vecí sa nepodarilo mi ani trochu zlepšiť.... Bohužiaľ svojím strašiakom nedokážem čeliť a väčšinou sa snažím tým situáciam vyhnúť, čo je na škodu celej veci... Snažím sa stále o niečo napr. snažím sa hýbať. Každý deň prechádzka, 2x do týždňa hrávam aj futbal s kamarátmi. Tiež môžu byť aj tak trochu problém kofeín. Mal som veľmi veľké problémy s úzkosťou, keď som pil kolové nápoje. Vtedy bolo to niečo strašné, ale vynechal som tak sa zlepšilo to trochu. Ďaleko od ideálu. Tiež je užitočné pracovať s myšlienkami, ale v tomto nebol som už vôbec dobrý... Nedokážem myslieť bohužiaľ pozitívne....
@kim2028 Citim s Tebou.Je uzasne,ze veris v Boha.Ja si vsimam,ze viera mi pomaha v mnohych situaciach,ktore preto uz nie su problemom.No a to teda sa snazim a chcela by som ju posilnit,dost som zanedbala v poslednych rokoch,vlastne sa len obcas pomodlim a tak.Prajem vela sil.Das to.
@kim2028 socialnu fobiu riesim aj ja.
Tak nie vždy si s človekom sadnes, keď sa jej viac otvoris a začneš dôverovať, možno to pôjde, ak nie vyhladas niekoho ineho
A nemavas aj pri inych ludoch pocit, ze ich otravujes, alebo nemala si tento pocit pri niekom dolezitom v minulosti? Taketo nastavenie sa moze prejavit aj vo vztahu s psychiterapeutom. Tiez radim sa nabuduce na to priamo.spytat.
@marianarem neviem,nie je to vylucene.Ona je mozno taky vecny typ,take nieco teple ludske mi tam chybalo.Tak ako taku nejaku podporu som necitila.Neviem to uplne pomenovat,dam tomu este sancu.
Dakujem Vam za odpovede.

Čo ti odporúčala?