icon

Pomohla vám rehabilitácia po operácii karpálneho tunela?

perthes
11. feb 2025

Dobry deň, .Prosim vás, ti čo ste boli operovani na karpálny tunel, chodili ste na rehabilitácie ? Ja mám v priebehu dvoch mesiacoch zoperovane obidve ruky a doktor chirurg mi nechcel dať rehabilitácie, že to nie je potrebné. Našťastie mi žiadanku na rehabky výpisal môj všeobecny lekár. Ja cítim že tie ruky sú nemotorné a boľavé. Pomohla vám rehabilitácia?

romanovic
11. feb 2025

@perthes nemam vlastnu skusenost, ale blizka kolegyna sa takto trapi uz niekolko rokov. Nepomohla ani operacia, ani rehabilitacie.

perthes
autor
11. feb 2025

@romanovic to mi je ľúto. Ja cítim úľavu po operácii.

64jarka64
11. feb 2025

@perthes chodila som po operácii na rehabilitácie a určite to pomáha k lepšiemu

romanka_369
11. feb 2025

@perthes ja som po operácii na rehabilitácie nechodila ruka je naštastie v poriadku..to asi konkrétne záleží na každom človeku, každý sme iný..

perthes
autor
11. feb 2025

@romanka_369 určite. Ja som ľavú ruku mala dosť zlú, dr. Povedal že som prišla za 5 min. 12

romanka_369
11. feb 2025

@perthes ja mám operovanú pravú to som mala tiež ťažký stupeň. .a mala by som íst aj na druhú to mám že stredne ťažký ale zatiaľ netŕpne a nebolí tak ako bolievala pravá.. tak uvidím.. u mňa sa zas lekár čudoval že mám ruky v takom stave keďže som mala 32 rokov vtedy..

perthes
autor
11. feb 2025

@romanka_369
@romanka_369 ja mám 45 a tiež sa mi zdalo že skoro mám karpálny tunel. Tak na ľavej ruke som nosila taniere ako čašníčka a prava od počítača. Chvalabohu mám to za sebou

romanka_369
11. feb 2025

@perthes veru môže byť, prajem skoré uzdravenie 🙂

atikab
11. feb 2025

@perthes fyzioterapia určite nikdy nie je na škodu 🙂
Ja som klasicku fyzio neabsolvovala. V ruke už takú svalovú silu a vydrz ako predtým nemam (ale myslím, že to, či som rehabilitovala alebo nie, výsledok neovplyvnilo).

annanoriska
12. feb 2025

Baby a ako dlho ste boli na neschopenke? Manžel má obe ruky bolavé, pracuje fyzicky tak som mu povedala že bude musieť k dr.

perthes
autor
12. feb 2025

@annanoriska tak ja som prvú ruku dala operovať 4.12 a druhú 27.1. teraz v pondelok mi vybrali stehy a o týždeň som objednaná na rehabilitáciu. V praci robím s rukami a neviem si to ani predstaviť. Skúšala som ísť autom ale bez šance, kedze rýchlosť presadzujem pravou a tá je ešte po operácii slabá, bolava

64jarka64
13. feb 2025

@annanoriska já som bola s jednou rukou PN 2 mesiace a s druhou 8 mesiacov🤦‍♀️

perthes
autor
13. feb 2025

@64jarka64 8 mesiacov ? Prečo tak dlho, boli komplikácie ? No ja som akurát vysavala a tá pravá ruka je bolava zápästie, dlaň. Ľavú som tak necítila po operácii ale tú pravú dosť a to som vyše dvoch týždňov po operácii. O týždeň začínam rehabilitácie

evaevinka
15. feb 2025

@perthes ano.
Pomohli mi velmi

64jarka64
16. feb 2025

@perthes na jednu som spadla v záhrade keď som oberala jahody rovno na zápestie a na druhú keď som umývala záchod rovno na záchodovú misu🤦‍♀️

perthes
autor
16. feb 2025

@64jarka64 a to už ste boli po operácii, alebo po tých pádoch ste išli na operáciu. Ja by som mala od 1.3 ale neviem no, keďže robí manuálne. Jediné že budem počas pracovnej dobrý chodiť na rehabky a naspäť do práce. Čia.tal vyznam rehabilitácia...

64jarka64
16. feb 2025

@perthes po operácii sa mi to stalo,preto som bola tak dlho PN

perthes
autor
16. feb 2025

@64jarka64 a už všetko ok ?

64jarka64
16. feb 2025

@perthes ano ziadne tazkosti,9 rokov som to odkladala a trpela

perthes
autor
16. feb 2025

@64jarka64 dost dlho, ja len dva roky

64jarka64
16. feb 2025

@perthes všetko dobré😉

annanoriska
17. feb 2025

@64jarka64 Tak to riadne dlho, hlavne že už je dobre🙂

annanoriska
17. feb 2025

@perthes Takže aspoň 2 mesiace na PN, tak to je dosť. No hlavne že sa to zlepšuje a potom bude snáď už len dobre.

perthes
autor
17. feb 2025

@annanoriska no ja som tretí mesiac na PN. Ale nesťažujem sa, dobre si tak doma oddýchnuť

atikab
17. feb 2025

Ja som bola PN 6 tyzdnov.
Ale lekarka vypisujúca PN si najprv zisťovala co robím. Ak by som nerobila manuálne, PN by bola kratšia. Ale keďže pracujem aj manuálne (som fyzioterapeut), tak to vyhodnotila na tych 6 tyzdnov.