Pomohla vám rehabilitácia po operácii karpálneho tunela?
Dobry deň, .Prosim vás, ti čo ste boli operovani na karpálny tunel, chodili ste na rehabilitácie ? Ja mám v priebehu dvoch mesiacoch zoperovane obidve ruky a doktor chirurg mi nechcel dať rehabilitácie, že to nie je potrebné. Našťastie mi žiadanku na rehabky výpisal môj všeobecny lekár. Ja cítim že tie ruky sú nemotorné a boľavé. Pomohla vám rehabilitácia?
@perthes ja som po operácii na rehabilitácie nechodila ruka je naštastie v poriadku..to asi konkrétne záleží na každom človeku, každý sme iný..
@romanka_369 určite. Ja som ľavú ruku mala dosť zlú, dr. Povedal že som prišla za 5 min. 12
@perthes ja mám operovanú pravú to som mala tiež ťažký stupeň. .a mala by som íst aj na druhú to mám že stredne ťažký ale zatiaľ netŕpne a nebolí tak ako bolievala pravá.. tak uvidím.. u mňa sa zas lekár čudoval že mám ruky v takom stave keďže som mala 32 rokov vtedy..
@romanka_369
@romanka_369 ja mám 45 a tiež sa mi zdalo že skoro mám karpálny tunel. Tak na ľavej ruke som nosila taniere ako čašníčka a prava od počítača. Chvalabohu mám to za sebou
@perthes veru môže byť, prajem skoré uzdravenie 🙂
Baby a ako dlho ste boli na neschopenke? Manžel má obe ruky bolavé, pracuje fyzicky tak som mu povedala že bude musieť k dr.
@annanoriska tak ja som prvú ruku dala operovať 4.12 a druhú 27.1. teraz v pondelok mi vybrali stehy a o týždeň som objednaná na rehabilitáciu. V praci robím s rukami a neviem si to ani predstaviť. Skúšala som ísť autom ale bez šance, kedze rýchlosť presadzujem pravou a tá je ešte po operácii slabá, bolava
@annanoriska já som bola s jednou rukou PN 2 mesiace a s druhou 8 mesiacov🤦♀️
@64jarka64 Tak to riadne dlho, hlavne že už je dobre🙂
@perthes Takže aspoň 2 mesiace na PN, tak to je dosť. No hlavne že sa to zlepšuje a potom bude snáď už len dobre.
@annanoriska no ja som tretí mesiac na PN. Ale nesťažujem sa, dobre si tak doma oddýchnuť
Ja som bola PN 6 tyzdnov.
Ale lekarka vypisujúca PN si najprv zisťovala co robím. Ak by som nerobila manuálne, PN by bola kratšia. Ale keďže pracujem aj manuálne (som fyzioterapeut), tak to vyhodnotila na tych 6 tyzdnov.

@perthes nemam vlastnu skusenost, ale blizka kolegyna sa takto trapi uz niekolko rokov. Nepomohla ani operacia, ani rehabilitacie.