icon

Pomohli vám antidepresíva zvládnuť úzkostné stavy?

5. mar 2025

Dobrý deň,viem je tu veľmi veľa takýchto tém,ale chcem sa spýtať,že ako ste prekonali ťažké úzkosti,mne je už 2 mesiace mizerne,každým dnom mám pocit,že mi niečo je,nevladzem nič,točí sa mi hlava,nohy cítim slabé,vyšetrenia mám viacmenej ok,idem ku psychiatricke,len by som chcela vedieť,ci vám pomohli na takéto stavy AD a ci ste sa pri nich začali cítiť aj po fyzickej stránke lepšie. Ďakujem za odpovede.

mmoonna
5. mar 2025

Mne pomohli, úzkosti úplne vymizli a tým mi vymizli aj fyzické prejavy

autor
5. mar 2025

@mmoonna môžem sa spýtať,aké ste mali fyzické prejavy ? 🙏🏻

mimirka32
5. mar 2025

Mne AD velmi pomohli

autor
5. mar 2025

@mimirka32 a mali ste tiež fyzické príznaky ? A za aku dobu vám zabrali ? Ďakujem

mimirka32
5. mar 2025

Ano, mala som aj fyzicke priznaky, aj psychicke. Ja mam uzkostnu poruchu uz roky, mozno aj cely zivot. Musim ale povedat, ze nie vsetky AD mi tak dobre zabrali. Lebo pocas zivota som ich mala niekolko. Pomohol mi hlavne paretin, ktory mam teraz. A zabral dost rychlo. Urcite to trvalo menej ako mesiac

autor
5. mar 2025

@mimirka32 a fyzické príznaky ste mali aké prosím vás ?

mimirka32
5. mar 2025

Kazdykrat ine 😊ani si uz vsetko nepamatam. ale napriklad klasika tlak na hrudniku, guca v hrdle. Bolest brucha, celkova slabost tela, pocit zvysenej teploty, vysoky krvny tlak. Raz nespavost, inokedy zase extremna unava. Mne ale vadili hlavne psychicke priznaky. Ty mas ake priznaky?

autor
5. mar 2025

@mimirka32 točenie hlavy,pocit akokeby ťažkej hlavy,neviem sa riadne na nič sústrediť,bolesti tela slabosť,trpnutie tela,nervozita…. Najnovšie aj tá guca v hrdle .. ak mám niekde ísť sama,ostane mi zle a už to ide..

mimirka32
5. mar 2025

Tak drzim palce, netreba sa bat psychiatra, ja som zivy dokaz, ze naozaj vedia lieky pomoct ☺️

autor
5. mar 2025

@mimirka32 ďakujem pekne .. snáď to pomôže a budem fungovať tak ako pred tým lebo už som veľmi vyčerpaná 😊🍀

adriena85
5. mar 2025

Mne pomohol na uzkost sertralin

mmoonna
5. mar 2025

Mala som nespavosť, gýču v hrdle a kŕče v bruchu

katrin3588
8. mar 2025

Ahoj,ja som mala tiež psychické aj fyzické príznaky. Užívam pol roka Escitaloprám a začal účinkovať po mesiaci 🙂 ožila som a začala fungovať normálne. U mňa to prišlo z minúty na minútu panický atak,nevedela som čo to je,potom sa to začalo každým dňom zhoršovať. Ja som mala psychické problémy - plač,prestala som dôverovať,smútok,úzkosti,panické ataky,nezáujem o domácnosť,rodinu. Fyzické som mala - nervozita,vnútorný nepokoj,bolesť brucha,silnú bolesť krčnej chrbtice, pískanie v uchu,neskutočná únava očí,tela,nechuť do jedla, za 2 mesiace som schudla 10 kg. Absolvovala som všetky vyšetrenia čo sa dajú od srdca,štítna žlaza,gynekologia,preventívka u všeobecného,gastro vyšetrenie,magnetickú krčnej chrbtice. Všetko bolo ukážkové,zdravá ako ryba. Chvala bohu 🙂 až neurologička urobila testy ma serotonín a skoro žiadny. Tak šup AD. Poviem ti po mesiaci mi všetky,ale že všetky psych. aj fyzické problémy zo dňa na deň odišli 🍀👌🏼🙏 takže nelutujem,jediné čo lutujem že som na začiatku užívala pred spaním neurol štvrť tabletky z 0,25 koli nežiaducim účinkom,a užívam doteraz. Snažím sa ho už vysadiť postupne. Na AD zostávam.

autor
8. mar 2025

@katrin3588 môžem napisat súkromnú správu ? 🙂

katrin3588
8. mar 2025

Áno,v kľude 🙂

katarinaschober
26. jún 2025
@katrin3588

Ahoj,ja som mala tiež psychické aj fyzické príznaky. Užívam pol roka Escitaloprám a začal účinkovať po mesiaci 🙂 ožila som a začala fungovať normálne. U mňa to prišlo z minúty na minútu panický atak,nevedela som čo to je,potom sa to začalo každým dňom zhoršovať. Ja som mala psychické problémy - plač,prestala som dôverovať,smútok,úzkosti,panické ataky,nezáujem o domácnosť,rodinu. Fyzické som mala - nervozita,vnútorný nepokoj,bolesť brucha,silnú bolesť krčnej chrbtice, pískanie v uchu,neskutočná únava očí,tela,nechuť do jedla, za 2 mesiace som schudla 10 kg. Absolvovala som všetky vyšetrenia čo sa dajú od srdca,štítna žlaza,gynekologia,preventívka u všeobecného,gastro vyšetrenie,magnetickú krčnej chrbtice. Všetko bolo ukážkové,zdravá ako ryba. Chvala bohu 🙂 až neurologička urobila testy ma serotonín a skoro žiadny. Tak šup AD. Poviem ti po mesiaci mi všetky,ale že všetky psych. aj fyzické problémy zo dňa na deň odišli 🍀👌🏼🙏 takže nelutujem,jediné čo lutujem že som na začiatku užívala pred spaním neurol štvrť tabletky z 0,25 koli nežiaducim účinkom,a užívam doteraz. Snažím sa ho už vysadiť postupne. Na AD zostávam.

@katrin3588 mozem ti napisat sparavu

katrin3588
26. jún 2025
@katarinaschober

@katrin3588 mozem ti napisat sparavu

@katarinaschober áno môžeš