icon

Pomohli vám Persen, De-press, Lavekan alebo Sedafit PC?

5. mar 2024

Ahojte popri AD uzivam benzak, ktoreho sa chcem zbavit aj odporuca Dr. ale moc sa nedari.
Niektore zo spominanych liekov Vam v pripade uzkosti, panickej ataky pomohli?

kacena4
5. mar 2024

volnopredajne lieky nie su naliecenie choroby, su skor na prevenciu a hlavne skor pri ozaj lahkych stavoch, ja som si jeden cas davala persen ked som mala tazsie obdobie a zle som spavala. nie pri psychiatrickych dg. drzim palceky

autor
5. mar 2024

@kacena4 aha cize tie mi s pomocou odvyknut si od benzaku nepomoze

domi2425
5. mar 2024

urcite nepomoze, lekarka by ti mala vediet nastavit liecbu tak aby si ich postupne vysadila.. ak nevie tak zmen lekara

marianarem
5. mar 2024

Na uzkostne poruchy a panicke ataky tieto lieky nezaberaju. Zaberaju skor ludom, ktori v podstate nemaju problem, len maju horsie/nervoznejsie obdobie. Ja uzkostne aj panicke stavy poznam, s tym to nerobi ozaj nic, aspon u mna. Ale manzel, ked je taky nervoznejsi, tak mu to celkom pomoze.
Benzo sa musia vysadzat velmi pomaly a jednoducho treba pri kazdom znizeni vydrzat tych par horsich dni, pripadne tyzden-dva. Je to docasne, neznamena to, ze sa ti vsetky problemy vracaju naspat v plnej sile.

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
6. mar 2024

@taynee aha cize nepomoze to

pkgirl30
6. mar 2024

mne Persen Forte veľmi pomohol, ale nie je to samozrejme na liečenie alebo vyriešenie problému ale istú dobu som ho užívala a žiadne vedľajšie účinky a bola som mnoho kľudnejšia

domi2425
6. mar 2024

este kolko krat sa to tu opytas ? 😬pochybujem ze vobec k nejakej psychiatricke este chodis, lebo keby ano tak ti nepovie ze odporuca vysadit ale aktivne to riesi a riesi to tak aby to bolo tebe prospesne.. ak to riesis s obvodakom tak ten by tiez mal vediet ako vysadit, ani urcite nemas tak vysoke davky ze by ti vznikla neliecitelna zavislost,
pracujem v odbore psychiatrie a nikdy ziaden pacient nesiel z odbornej liecby na volnopredajne doplnky z lekarne, tak neviem co vymyslas, treba sa zverit pod dohlad psychiatra a nehrat gulicky s vlastnym zdravim, ze poskusam a uvidim🤦🏻‍♀️.. su ludia ktori to musia uzivat aj cely zivot bohuzial, aj ked je to zavislost

autor
6. mar 2024

@pkgirl30 no ja potrebujem na pocit nepokoja, ked vysadza clovdk benzaky (neurol, xanax, oxa) tak je nepokojny, neskriabem sa po stenach

autor
6. mar 2024

@domi2425 uzivala som 6 mesiaco, jedny AD a od novembra druhe AD, pri nich od minule roka Juna mam Oxa, obavam sa, ze som zavisla aj na nich...
a pytam sa tu asi 2x, znizujem na podnet Dr. davky Oxa a na tie abstinencne priznaky resp. chvenie, busenie ma zaujimalo ci by pomohol persen alebo podobne...

pkgirl30
6. mar 2024

ja som brala lexaurin asi dva roky, ale vysadila som ich a prešla som na Persen a stačilo mi to ale popritom som začala vyhľadávať aj iné veci ktoré mi pomohli von s problémov

domi2425
6. mar 2024

ved ti viaceri napisali ze ti persen nepomoze pokial si zvyknuta na bzo, absitencne priznaky ries s lekarom, takto si mozes viacej ublizit ako pomoct