Pomohli vám Persen, De-press, Lavekan alebo Sedafit PC?
Ahojte popri AD uzivam benzak, ktoreho sa chcem zbavit aj odporuca Dr. ale moc sa nedari.
Niektore zo spominanych liekov Vam v pripade uzkosti, panickej ataky pomohli?
@kacena4 aha cize tie mi s pomocou odvyknut si od benzaku nepomoze
urcite nepomoze, lekarka by ti mala vediet nastavit liecbu tak aby si ich postupne vysadila.. ak nevie tak zmen lekara
Na uzkostne poruchy a panicke ataky tieto lieky nezaberaju. Zaberaju skor ludom, ktori v podstate nemaju problem, len maju horsie/nervoznejsie obdobie. Ja uzkostne aj panicke stavy poznam, s tym to nerobi ozaj nic, aspon u mna. Ale manzel, ked je taky nervoznejsi, tak mu to celkom pomoze.
Benzo sa musia vysadzat velmi pomaly a jednoducho treba pri kazdom znizeni vydrzat tych par horsich dni, pripadne tyzden-dva. Je to docasne, neznamena to, ze sa ti vsetky problemy vracaju naspat v plnej sile.
@taynee aha cize nepomoze to
mne Persen Forte veľmi pomohol, ale nie je to samozrejme na liečenie alebo vyriešenie problému ale istú dobu som ho užívala a žiadne vedľajšie účinky a bola som mnoho kľudnejšia
este kolko krat sa to tu opytas ? 😬pochybujem ze vobec k nejakej psychiatricke este chodis, lebo keby ano tak ti nepovie ze odporuca vysadit ale aktivne to riesi a riesi to tak aby to bolo tebe prospesne.. ak to riesis s obvodakom tak ten by tiez mal vediet ako vysadit, ani urcite nemas tak vysoke davky ze by ti vznikla neliecitelna zavislost,
pracujem v odbore psychiatrie a nikdy ziaden pacient nesiel z odbornej liecby na volnopredajne doplnky z lekarne, tak neviem co vymyslas, treba sa zverit pod dohlad psychiatra a nehrat gulicky s vlastnym zdravim, ze poskusam a uvidim🤦🏻♀️.. su ludia ktori to musia uzivat aj cely zivot bohuzial, aj ked je to zavislost
@pkgirl30 no ja potrebujem na pocit nepokoja, ked vysadza clovdk benzaky (neurol, xanax, oxa) tak je nepokojny, neskriabem sa po stenach
@domi2425 uzivala som 6 mesiaco, jedny AD a od novembra druhe AD, pri nich od minule roka Juna mam Oxa, obavam sa, ze som zavisla aj na nich...
a pytam sa tu asi 2x, znizujem na podnet Dr. davky Oxa a na tie abstinencne priznaky resp. chvenie, busenie ma zaujimalo ci by pomohol persen alebo podobne...
ja som brala lexaurin asi dva roky, ale vysadila som ich a prešla som na Persen a stačilo mi to ale popritom som začala vyhľadávať aj iné veci ktoré mi pomohli von s problémov
ved ti viaceri napisali ze ti persen nepomoze pokial si zvyknuta na bzo, absitencne priznaky ries s lekarom, takto si mozes viacej ublizit ako pomoct

volnopredajne lieky nie su naliecenie choroby, su skor na prevenciu a hlavne skor pri ozaj lahkych stavoch, ja som si jeden cas davala persen ked som mala tazsie obdobie a zle som spavala. nie pri psychiatrickych dg. drzim palceky