Poraďte dobrú špirálu a make up, ktorý vydrží
Ahojte...prosim vas....potrebujem poradit...ktora spirala na oci je dobra? Konkretne...ktora zhusti mihalnice...a kvalitny...dlhotrvajuci make up...na mastnu tvar...ktory zakryje akne...vdaka🙂
@simca06022011 vdaka😉
Bože ten autokorekt je otrasný... :D sa ospravedlňujem :D
@simca06022011 jasne, ze sa neda jednoznacne odporucit, ja som dala odporucanie podla toho, co sadne 'drvivej vacsine' klientiek 🙂 Ved aj ked sa ides licit ku kozmeticke, nema zasa taku sialenu skalu makeupov na vyber, maju tie najcastejsie a unikatne pripady su riesene osobitne... ale vazne, na Slovensku je veeeelmi vela podobnych typov, co sa tyka pleti 🙂 Take veci ako mastnost atd, sa potom riesia roznymi podkladovymi bazami alebo fixatermi. Vazne existuju aj dost univerzalne riesenia 🙂
@dorottka toto nie je pevny tuhy korektor.. je to ako makeup.. ona si to dava na cele tie boky a ano, ked mas spravny odtien, netreba uz makeup, pekne sa to zjednoti .
je mi jasne, ze cervenu kryje zelena...ale tak nevieme o aky stav akne ide... cervene mava poriadne aj moja dcera a toto jej teda dost staci 🙂
inak na akne super zabera oxygenoterapia, zacala tam chodit a skvele vysledky.. nic len aplikacia kyslika na plet intenzivne... ale asi to robia jediny na SK prave u nas v TT, lebo chodia tam aj ludia zdaleka...
@dorottka zahliadla som tu, ze sa venujes licenie, tak by som ta chcela skusit poproait o radu. Nevies mi prosim ta poradit nejaky dobry korektor na kruhy pod ocami? Ale take fakt ze tmave fialove. Si dni ked chodim jak s monoklami 😂 talto ked idem s malym von je mi to jedno, ale ked sa vyberiem niekam do spolocnosti, nemozem to za roho boha nicim prekryt 😁
Naj riasenka yes rocher - sexy pulp
@mima283 jojoj, to poznam :D. Vies co, mne sa na kruhy pod oci osvedcil korektor od Clinique, ALE je trochu riedsi a aj drahsi a urcite nie je jediny dobry. Trosku hutnejsi a tym padom aj s lepsim krytim a za o dost lepsiu cenu je od PUPA Luminys Touch, je v takom pere. Podla mna je uplne super a vela ho pouzivam. Ak nahodou nemate Pupa obchod niekde nablizku, tak potom tiez od Rimmel maly modry korektor Match Perfection. Ale vyskusaj na predajni odtien (fakt pod oci, ked si si nie ista odtienom - vyber vzdy ten svetlejsi, ta tmavost kruhov to aj tak 'vyrovna' a vzdy to mozes na konci jemne prebehnut kvapkou normalneho makeupu alebo pudrom, ak sa ti zda, ze svetle) a ci ti vyhovuje textura - netreba sa hanbit, tu ide o vela! :D
Inak na take brutalne tmave kruhy sa tiez niekedy obcas zvykne pouzivat zeleny pigment (tekuty alebo kremovy), to nanesies v uplne slabuckej vrstve, skoro ziadnej a NA TO das korektor. V drogerkach ich mavaju, napriklad mozes skusit taku veeeelmi lacnu paletu korektorov od Catrice - je tam aj zeleny :P Ja mam stalu klasiku zeleny Gosh, ale na vyskusanie ti podla mna staci aj Catrice 🙂.
@dorottka kto sa dá denne maľovať u kozmetičky AL. Vizážistky? Nik a preto pretrpieť keď sa s tou maskou od nej necítia dobre.. ja osobne som sa dala napr u kozmetičky namaľovať
Iba raz, ten nášmu film čo mi dala na pleť sice.odrienom vyhovoval ale teda ja som sa šťastná o pár hodín odmalovala. Na druhý krát išiel makuup môj. Podla mňa je iné niečo mať na tvári 16h denne každý deň a niečo si dať príležitostne. Ale samozrejme ja som citlivá na kozmetiku, hygienu atď. Čiže určite nie som standardny prípad.
@dorottka a tie korektorove ceruzky farebne nie su dobre? 🙂 To len tak mimo temy :D ja to nepouzivam, ale myslim, ze rpave zelenu a zltu mam doma :D neviem na co ... vlastne viem, ta zelena mi dobre robi na zilky okolo nosa ked mi ich velmi vidno :D ale zase neviem si to pod oko predstavit nanasat.. :/
@simca06022011 tak to netusim, neviem si predstavit tu texturu tych tyciniek, ale obavam sa, ze su tuhsie, cize pod oko asi ee radsej. Aj tak by to extra rychlo zaslo do vrasok - ale pre zaujimavost mozes vyskusat 🙂
A aky ty pouzivas inak makeup? Ze ti vyhovoval na citlivu plet (inak aj ja mam, ale skor reaguje na kremy ako makeup), ma to zaujima 🙂 Joj a na hygienu je haklivy kazdy, ja pouzivam stetce a samozrejme po kazdom dokladne umyvam a dezinfikujem! 🙂
nie som velmi makeupova, hoci teraz mam CC krem od La roche posay a je fajn. Maskaru vsak mozem odporucit Chanel Le volume de chanel a potom Too faced 'Better than sex', ale tu dostat v sephore v CR alebo teda inde, ja ju mam z FR. su to drahsie produkty, ale pre mna tie naj
@dorottka no ja som to vzdala a minule som si kúpila obycajny affinitone od maybelline ze uvidíme... A pohoda :D nechápem... Ja mám problém že keď dám make-up aj na citlivú kožu na seba ráno, normálne cítim ako sa mi pod tým robia vyrážky... A večer som celá vychádzania. Z tohto výnimočne nie... clinique bol skvely keď sa mi robilo akné, ale inak nie, veľmi mi susila kozu... skusala som hádam všetko už z Fann a aj pupu, a dmko.. Dokonca rozdiel vidím v používaní leto/zima... V zime zvládam tie tekutejsie mastnejšie a v lete práve naopak.. Krémy vooobec nemôžem iba fakt sem-tam 🙂
Ja nie len štetce ale všetko, napr u kaderníčky nemôžem nič ani len šampón 🙂 masera som musela poriešiť tak že aj keď si donesiem všetko svoje aj tak musím ísť potom hneď do sprchy. Proste mňa všetko začne svrbuetvalebo vyrážky že hroza. Smejú sa mu doma že ja som ukazovateľ čistoty, ešte aj taká špinavá pláž pri mori sa hneď ukáže na mne :D
Nedávno som si kúpila špirálu anne marie borlind alebo tak nejako sa tá značka volá. Bola síce drahšia, ale zato je super. Kúpila som ju u kozmetičky, ktorá ma maľovala na jednu oslavu a mi odporúčala aj make up, ale je mi veľa dávať 30€ za make up :-/
mne zo všetkých make-upov, ktoré som vyskúšala (a že ich nebolo málo) najviac vyhovuje tento od Oriflame https://sk.oriflame.com/products/product?code=3.... nie je ťažký, ale pekne kryje. zvyknú mať naňho aj akcie, teda nie je drahý, za vyskúšanie stojí. na fixáciu používam púder z Dermacolu Invisible (trošku na T-zónu, keďže mám zmiešanú pleť). tu ho je pekne vidieť aj s recenziou http://mycosmetictests.blogspot.sk/2013/03/derm....
a čo sa týka špirál, Avon sú OK, ale vydržia strašne krátko, aspoň mne. viackrát sa mi stalo, že úplne nová už bola polosuchá. takže sa s tým neondejem a používam od Miss sporty za cca 3eurá 😀 http://www.drogeria-vmd.sk/imgcache/3/e/p83793-...
Estee Lauder doublle wear makeup vydrzi aj keby si nechcela .. ak mas plet mastnu... neotiera sa a kryje perfektne... Je to drahsia znacka ale za seba ti mozem jednoznacne povedat ze sa vyplati aj tak... tie drogerkove som mala na mesiac max. dva a tento aj pol roka vydrzi. Neda sa to porovnat s tymi drogerkovymi.
Spirala je skvela Collistar Infinito a make-up stale hladam ten naj pre mna. Vyskusala som uz vela znaciek a teda zatial ma nic neohurilo natolko, aby som to kupila znova. Snad este BB krem Clinique anti-blemish solutions - je na mastnu plet, vytvori krasny zamatovy povrch a posobi prirodzene. S krytim je to uz horsie, ale na BB krem aj tak kryje nadstandardne.
Ja používam Astor-perfect stay make-up nedám naň dopustiť vyzerá po nanesení prirodzene a fakt dlho vydrží.. 😍 a špirála Asor falshe lashes taká celá fialová.. som spokojná 🙂
Ahoj 🙂 Takže v prvom rade ti chcem povedať že viem aké je to mať akné a flaky a niekedy tie "chemicke sračky" vedia vynikajuco pomoct a aspon na chvilu vratit sebavedomie, tým že prekryjú nedokonalosti a nemusíš sa hanbiť výjsť na ulicu a navyse zijeme v 21.storoci kde mejkapy uz nie su az take agresívne, neupchávaju pory, a okrem krytia aj liecia a plet ochranuju pred smogom a vetrom, slnieckom. Ja by som ti z mojej skúsenosti odporúčila make up od Dermacol -cover, ten v tej zlatej tube.Je to najkrycejší make up aký poznám.Stačí ozaj kvapka, a krásne prekryje úplne všetko, a nie je ani drahý a vydrží ti aj dva roky podla mna :D Ale ozaj ho stači malicko pretože by mohol vyzerať ako maska. Poprípade sa dá použiť len ako korektor a nejakým jemným make upom už len zjednotiť pleť.Navyse ma aj SPF ochranu.Tiež je super mejkap z lekarne od Vichy dermablend myslím sa volá.je v čiernej tube, kryje a aj lieči ale je trosku drahši.Pokiaľ ti stačí slabšie krytie, tak určite tuhý korektor od catrice, taký ten malý okrúhly.Ja ako make up používam od Rimmel stay matte, ten v plastovej tube a s fialovým vrchnákom.Tým že je penový je lahučky ale pekne kryje.Aj ked mas mastnu pleť musis ju kremovat/hydratovať, nejakym kremom na tvoju pleť, na mastnejsiu pleť su vhodnejsie kremy s gelovou konzistenciou. Odporucam ti pouzivat aj bazu pod make up, vyhladi pory a make up lepsie vyzera aj dlhsie drží, a tak isto je super pouzivat puder.Co sa tyka spiraly mam super skusenost s riasenkami od Maybelline alebo Essence. 🙂 Dufam že som pomohla 🙂 A skus navstivit kozmeticku, aj koznu doktorku určite ti rady pomožu 🙂 Taktiež sa vyhybaj fajceniu, alkoholu, nezabudni na odlicovanie a cistenie pleti a pi vela tekutin.Pekny den 🙂
Za mňa jednoznacne dekorativka od Mary Kay, aj riasenka aj make up, uz som par krát kúpila nieco iné, ale vždy som sa aj tak vratila k Mary kay, pre mňa sa tejto kozmetike nic nevyrovnalo, mala som veľmi veľmi problematicku pleť a dala som ju dokopy a v najhorších casoch prekryla to co ina kozmetika ani náhodou... Treba vyskúšať..
Spirala od Collistar ktorakolvek je bomba 😊
odporucam egyptsku hlinku 😉
ruz je nestieratelny a farbi sa podla nalady, teploty tela, fakt pecka.
https://vlasynechty.sk/pre-kozmeticky/dekorativ...
spiralu som doteraz nenasla ani ja idealnu, vdaka za temu 🙂
Maybeline make-up v skle taky penový ...Špirály tiež maybeline,Max factory, Bupa..

Dermacol krém na zakrytie, ak treba... A nájsť si kozmeticku. Make-up si treba nájsť aký sadne.a aj špirálu aj podľa cenovej hladiny... Ťažko radiť keď neviem ci das za špirálu 30 eur alebo 5... A make-up, no najlepší podľa mňa na úplne aknoznu pleť je clinique, aj prelieci... Zmiešaná plet - napr L'Oréal s takým puzzle na obale 🙂 ja napr Avon aj Oriflame nemozem, úplne sa vyhadzem od toho a rovnako z bourjois a pupy a napr moja sestra pupu môže 🙂) Teraz som si kúpila na test make-up a som spokojná v dmke, značky ráno pozriem 🙂 make upov je aj viac druhov, niektoré sú redšie iné husté.. ja som aj 2-3 kúpila kým som nakoniec našla to čo som pouzivala...Ako nájsť odtieň? musíš vyskúšať, skoc do dmky a poskusaj, alebo fakt iba podľa obrázkov ale aj názvov sa orientovať..
No proste kto dokáže odporučiť niekomu jeden make-up je frajer :D kozmetika je špecifická vec, jazdy si musí nájsť svoje..